Widok

kiedy kupowac wegiel?

Kiedy najlepiej kupować wegiel workowany? Czy pora roku ma wogole jakeis znaczenie, niby w wrokach chyba i w zimie tez powinnien być ok? glosno się zastanawiam, bo przezde mna pierwszy sezon grzewczy w nowym domu 140 metrow ocieplony na zewnątrz. Będę wdziecny za pomoc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej kupować wcześniej, że nie tuż przed zimą, lato to dobra pora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najdroższy węgiel jest zaraz po żniwach, kiedy rolnicy sprzedają zboże :)

Dziękuję za informacje. Jaką ilość najmniejszą trzeba kupić ?

Minimalna ilość jaką można zakupić w sklepie internetowym to 1 paleta = 975 kg pelletu Lava lub Olimp.

Andrzej Wysocki
eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet

Który jest lepszy? Czym sie różnią ?Mam dom 170 m2.

Pomyśl o pellecie. Ciepło daje porównywalnie do węgla , natomiast czysta kotłownia to duży komfort

Artyg, oba nasze pellety - Olimp i Lava są podobne do siebie. Mają one zbliżoną kaloryczność, między 16,5-19,0 MJ/kg. Produkowane są one z wyłącznie sprawdzonych materiałów, co potwierdzają certyfikaty FSC (Lava oraz Olimp) oraz ENPlus A1 i DINPlus (tylko Olimp). Wyróżniać je może np. cena zakupu.

Andrzej Wysocki

Jak z dostępnością takiego pelletu?

Pellet Lava oraz Olimp możesz zamówić w każdej chwili - jest on dostępny "od ręki".

Andrzej Wysocki

a jaki jest czas dostawy do klienta ?

Icek, pellet Lava lub Olimp zakupiony przez stronę epellety.pl dostarczany jest w terminie 5 dni roboczych od daty wpłynięcia płatności na konto sklepu.

Andrzej Wysocki

Jeśli chodzi o ceny, to najlepiej kupować węgiel wiosną, teraz będzie już tylko coraz drożej i nie ma znaczenia, czy kupuje się na worki czy w tonach. Nawet miał w ciągu ostatniego miesiąca zdrożał o prawie 40 zł.

Każde paliwo lepiej kupować przed sezonem przynajmniej ja tak robię bo zawsze się zaoszczędzi. U mnie w kotłowni pellet jest już kilka miesięcy a lada dzień trzeba już pomyśleć o grzaniu.

Z uwagi na to, że w najbliższym czasie zamieszkać zamierzam w domku jednorodzinnym, rozglądam się za składem opału, w którym mógłbym zaopatrzyć się w dobrej jakości węgiel. Czy moglibyście mi jakiś polecić? Sam, natknąłem się na https://kuppanwyngiel.eu/ oferujący węgiel prosto ze Śląska! Czy warto skorzystać z jego oferty? :-)

w sieci jest dużo dostawców, ale jak wybrać dobrze? Proponuje przeczytać blog http://komex.agro.pl/sklad-opalu-wroclaw-swidnica/cennik-wegla-drewna-opalowego/ Znajdziemy tam przydatne informacje o tym jak kupić ekogroszek

Nie zaprzątam sobie głowy kupnem węgla. Przeszłam na pellet już kilka lat temu. Jest to wygodny opał, lekki, łatwy do zasypania kotła. Pozostały pellet przechowuje z piwnicy w orginalnych workach.

a czy można przechowywać pellet który jest spakowany w foliowych workach na np : na zewnątrz pod wiatą ?

ja mam pellet ze stelmetu w hermetycznych workach. Trzymam na zewnątrz pod wiatą. Nie widzę aby był wilgotny.

generalnie nie ma większego znaczenia pora. Ja wychodze z założenia że jednak lepiej przed samym sezonem kupować żeby w domu nie nabrał wilgoci czy coś. ja zamawiam węgiel z hurtowni KGM i tam odpowiedni go przechowują więc nie ma sensu żeby u mnie w domu zajmował miejsce. A od nich ten węgiel jest zawsze suchy i kaloryczny :)

jeśli mowa o ekogroszku (luzem) to składowany na wolnym powietrzu dłużej niż 5 mcy straci na wartości opałowej. W tej sytuacji warto polować na atrakcyjne oferty przy węglu workowanym, a możemy to zrobić szybko przez portal z ofertami http://gielda-paliw.com/ Przy takim opakowaniu możemy kupować od sprzedawców z całego kraju, bo koszty takiej przesyłki to już 160zł Nie musimy polegać na cenach w lokalnym składzie opału

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...

meble do łazienki pod wymiar - kogo polecacie ? (34 odpowiedzi)

Witam! poszukuję stolarza/firmy, która zrobi mi meble łazienkowe pod wymiar. Kogo polecacie ?...

Okna Pava Oknoplast prośba o opinie (18 odpowiedzi)

Witam, Myślę o zamówieniu tych okien ale nie wiem jeszcze na 100%. To nowość nie znam nikogo...

do góry