Widok

kiedy kupowac wegiel?

Kiedy najlepiej kupować wegiel workowany? Czy pora roku ma wogole jakeis znaczenie, niby w wrokach chyba i w zimie tez powinnien być ok? glosno się zastanawiam, bo przezde mna pierwszy sezon grzewczy w nowym domu 140 metrow ocieplony na zewnątrz. Będę wdziecny za pomoc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kupiłem ostatnio ale pellet bo nim akurat ogrzewam dom. Pakowany w worki elegancko przyjechał do mnie z zamówionego przez stronę http://www.epellety.pl e-sklepu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupuj teraz. Popyt (przez pogodę) praktycznie w tym roku nie maleje, więc i ceny stoją. Ale od lipca zaczyna się "sezon" więc ceny poszybują w górę. Sprawdź m.in.: https://stabek.pl/ - jak polubisz ich profil na fejsie to masz jeszcze zniżkę dodatkowo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej kupować jak przez kilka dni jest ładna pogoda i nie pada. Bo po deszczu węgiel jest cięższy i mniej go dostaniemy. Wiadomo, że nie sa to jakies duże róznice, ale zawsze to cos.

ale z tego co pamiętam jak jeszcze kupowałem to w okresie okołowakacyjnym było to około 1-2 stówek taniej niż zimą za tonę

okres, w którym kupisz węgiel pewnie w jakiś sposób przekłada się na jego cenę - ja na ten moment tego nie wiem, bo z zakupu węgla zrezygnowałem już spory czas temu ;)

A gdzie go kupiles? Ja szukam go w necie I nic nie ma, strona http://www.stabek.pl w ogole nie dziala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepiej teraz się orientuj - ceny właśnie spadają i możesz wyhaczyć ekstra towar w dobrej cenie. Ja ostatnio kupiłem workowany ekogroszek Stabek. Elegancki produkt, suchutki, bez spieków - we wrześniu, październiku bankowo będzie sporo droższy.
Wychodzi ni ewychodzi a jednak w workach jest czyściej
Rozglądaj się od kwietnia. Wiele firm w okresie kwiecień - czerwiec obniża ceny, robi różnego rodzaju promocje, bo ruch troszkę mniejszy. Jeśli kupujesz np: ekogroszek w folii, to tego nie rób! W większości składów to jest ten sam ekogroszek co leży na placu luzem, po prostu pracownicy go workują na miejscu, a potrafi być droższy o 100/150 zł a to ten sam węgiel, często z importu. Pytaj o certyfikaty na dany asortyment. I zawsze jedź na skład osobiście!!! Jeśli masz piwnicę, zaznacz sobie mniej więcej dokąd Ci sięga zakupiona np. 1 tona węgla. Możesz też zakupić w workach parcianych i poprosić żeby w każdym było np. 20 kg. Łatwiej ogarnąć czy mocno Ci ucieli na kilogramach (wagi też mogą być "podrasowane";) "Miał" kupować tylko w słoneczne dni, jak najbardziej suchy bo pije sporo wody a kilogramy szybują :D (niech ładowarką pokażą czy od spodu, z hałdy czy mocno ścieka woda!) Jak dobra firma to ci podsuszą. Zwróć uwagę czy towar przykrywają plandekami. UDANYCH ZAKUPÓW! :)
Teraz zaczyna sezon na najtańszy węgiel, więc warto pomyśleć o kupnie opału i oszczędzaniu. Ale, tak ogólnie, workowany opłaca się najmniej. Skoro masz dom, to powinieneś mieć też dość miejsca na składowanie opału luzem, taki wyjdzie taniej.
wegiel nalezalo kupic miesiac temu jak pytales - pracowniku badz wlascicielu firmy......sprzedajacej.
Ja kupuje tylko latem. Tani opal ma nowa oferte proponuje zamowic wegiel już teraz i dostarcza go w letnich miesiącach żeby był naprawdę wysuszony. Paltnosc tez przy odbiorze. Mi t o pasuje. Starają się chłopaki bo ostatnio nabroili z tym mokrawym weglem. Kupuje od nich ekogroszek ten najtańszy i z letniej dostawy jest naparawde super, do tego w workach po 25 kg wiec zero szans na niedowagę wszystko można zwazyc.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jasne ze pora roku ma znaczenie.Deszczowe i zimowe miesiące sa najgorze bo transport i skladowanie zazwyczaj dzieja się na wolnej przestrzeni bez plandek. Wtedy wegiel jest nasaczony woda, mokry jest ciezki wiec nota bene wchodzi go mneij na tone. Wnioski wyciągnij sam. /ja wole kupowac tani opał/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

architekt gdańsk trojmiasto (29 odpowiedzi)

Dzień dobry, znacie jakiegoś dobrego architekta wykonującego projekty domów jednorodzinnych z...

Dom drewniany (18 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

Jak mieszka się w bloku? (19 odpowiedzi)

Czesto słyszy się, że mieszkanie w bloku to same udręki. Szczególnych powodów do zmartwień...

do góry