Widok

kierowcy

Serdecznie nie pozdrawiam kierowcy toyoty nr. rej CSW 9*** który zaparkował na całej szerokości chodnika na ul. wspólnej, tak że nie dało się przejść nie wchodząc w błoto. Rozumiem ze tam nie ma zbyt wiele miejsca, ale chodnik to chodnik!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zadzwoniłeś na Policję?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie... wiem jak działa tutejsza policja i szkoda mi było czasu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli zaparkował dobrze.
Nie mam zdjęcie jak zaparkował ale mam nadzieję że ten kierowca to w końcu przeczyta i nauczy się parkować ja nie będe policji głowy zawracał złym parkowaniem .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przy takim podejściu niewiele się zmieni. Zamiast pisać na forum, lepiej działać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne, przeczyta. Mieszkaniec Świecia na 100% nie ma co robić, tylko czytać forum mieszkańców Banina.
Ni mniej, ni więcej tylko dałeś przyzwolenie na burackie parkowanie. Następnym razem stanie dokładnie tak samo, bo wywnioskował, że okoliczni mieszkańcy mają gdzieś, że staje sobie na chodniku.
A ja pozdrawiam głąbów co na dziurach wyprzedzają, zwłaszcza na Tuchomskiej. Pozdrawiam panią z Saturna z citroena Picassa blekitnego i życzę szybkiego polamania zawieszenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale czy wyprzedzanie na dziurach jest zabronione?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a skąd wiesz że jest ze Świecia, może z Warlubia, Wiąga, Morska lub innych gmin należących do powiatu świeckiego, taki z ciebie detektyw
Nie jest, ale jest niebezpieczne. Jeżeli ktoś zwolni bo droga jest dziurawa i stara się ominąć dziury (jazda od lewej do prawej) a co chwilę jest wyprzedzany stwarza niebezpieczeństwo.

Kolejna sytuacja gdy jest w trakcie takiego omijania (lewo prawo) może nie zauważyć że ktoś go wyprzedza i zjechać do lewej.

Gdy ciągle ktoś go wyprzedza musi pokornie jechać przy prawej krawędzi drogi bo największych dziurach (z myślą że chyba lepiej się zatrzymać i kontynuować omijanie jak wszyscy sobie pojadą)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fakt. W Warlubiu czytają nasze forum. Zapomniałem.
USTAWA
z dnia 20 czerwca 1997 r.
Prawo o ruchu drogowym
DZIAŁ I
Przepisy ogólne
(...)
Art. 16.
1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
2. Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej, jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do nieruchomości położonej przy drodze.
3. Kierujący pojazdem, korzystając z jezdni dwukierunkowej co najmniej o czterech pasach ruchu, jest obowiązany zajmować pas ruchu znajdujący się na prawej połowie jezdni.
4. Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Jeżeli pasy ruchu na jezdni są wyznaczone, nie może zajmować więcej niż jednego pasa.

Ten ostatni punkt chyba wyjaśnia wszystko w tym temacie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak zjedzie do lewej a się nie upewni i w wyprzedzającego uderzy to będzie jego wina
Czyli na Naszych drogach trzeba napitalać migaczem przy mijaniu każdej dziury, żeby w razie gdy ktoś wpadnie na pomysł wyprzedzania w nieodpowiednim momencie - mieć chociaż szanse na bronienie swojego manewru i sygnalizowanie braku ostrożności kogoś kto bez sensu wyprzedzał ?
Tak to właśnie jest z przepisami, że jak dochodzi, co do czego, to liczy się 'zapis' a nie logika.

To powiedz mi proszę, jeśli drogą idą piesi i zacznę ich wymijać, a w tym czasie koleś będzie mnie wyprzedzał i damy sobie buziaczka, to czyja to wina ? Zakładam że wykonaliśmy manewry jednocześnie, ale jego prędkość była większa niż moja.
Jeżeli w trakcie twojego omijania byłeś już wyprzedzany to ty sie nie upewniles czy mozesz wykonac manewr omijania i będzie to twoja wina. Chyba ze znaki mówią inaczej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja kierowcę Toyoty serdecznie pozdrowie :) znajdzcie sobie ludzie poważne problemy, bo zal czytać te wypociny. Codziennie tyle wątków przybywa, chyba strasznie się wszystkim nudzi.
Panie Kosmito, lata pan latającym talerzem to nie ma pan problemów typu dziury na drodze. Zapraszam na kosmiczne forum
Oj Panie Mirku latam po bagno-błocie Wspólna i chciałabym moc omijać ta ul z gory, bo chyba jest na chwilę obecną najgorsza ul. A ciągle stojący ciężki sprzęt uniemożliwia normalne zaparkowanie przyjezdnych

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (23 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry