Widok
klasa integracyjna w gimnazjum nr 3
Witam
Prosiłabym o opinie i sugestie rodziców którzy mają bądź mieli dzieci w tym gimnazjum w klasie integracyjnej.
Ogólnie znam klimat tej szkoły bo starsze dziecko uczyło się w niej, nie była to bajka ale szkoła jak szkoła, my osobiście nie mieliśmy wielkich problemów.....
Ale o klasie integracyjnej , od czasu kiedy zaczęłam się tym interesować słyszałam przerażające rzeczy i to od dość zaufanej osoby....
Ale wiadomo, ile ludzi tyle opinii a ja chciałabym zebrać ich jak najwięcej.
Pozdrawiam
Prosiłabym o opinie i sugestie rodziców którzy mają bądź mieli dzieci w tym gimnazjum w klasie integracyjnej.
Ogólnie znam klimat tej szkoły bo starsze dziecko uczyło się w niej, nie była to bajka ale szkoła jak szkoła, my osobiście nie mieliśmy wielkich problemów.....
Ale o klasie integracyjnej , od czasu kiedy zaczęłam się tym interesować słyszałam przerażające rzeczy i to od dość zaufanej osoby....
Ale wiadomo, ile ludzi tyle opinii a ja chciałabym zebrać ich jak najwięcej.
Pozdrawiam
Szkoda,żę nie można powiedzieć tego o innych nauczycielach.
Mówię to jako rodzic(2 moich dzieci skończyło tę szkołę),z pełną odpowiedzialnością.
Niektórzy (podkreślam niektórzy) n-le to porażka nieudolnego systemu edukacji w tym kraju.Nie wiem,czy dyrektor zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia?
Przykładowo,pani W. od angielskiego,pani Ch.od francuskiego,szorstkie,nieprzyjemne,powiedziałbym wręcz niekulturalne w kontaktach z rodzicami.Można sobie tylko wyobrazić jakie muszą być w stosunku do uczniów!
W tej szkole nie rozwiązuje się problemów,tu jak pojawiają się problemy,to albo zamiata pod dywan,albo straszy wyrzuceniem.
Odradzam!!
Mówię to jako rodzic(2 moich dzieci skończyło tę szkołę),z pełną odpowiedzialnością.
Niektórzy (podkreślam niektórzy) n-le to porażka nieudolnego systemu edukacji w tym kraju.Nie wiem,czy dyrektor zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia?
Przykładowo,pani W. od angielskiego,pani Ch.od francuskiego,szorstkie,nieprzyjemne,powiedziałbym wręcz niekulturalne w kontaktach z rodzicami.Można sobie tylko wyobrazić jakie muszą być w stosunku do uczniów!
W tej szkole nie rozwiązuje się problemów,tu jak pojawiają się problemy,to albo zamiata pod dywan,albo straszy wyrzuceniem.
Odradzam!!
KLASA INTEGRACYJNA rocznik 2014/2015. Tragedia pogania tragedię. Zero doświadczenia w pracy z uczniami niepełnosprawnymi. Pani Iza , która miała być wychowawczynią tej klasy nie pracuje , w zamian za to jest emerytka , która nie radzi sobie kompletnie z tym , że ma klasę integracyjną, zresztą mówi o tym oficjalnie, Chyba połakomiła się na 50 zł, które przysługuje za wychowawstwo! Agresja i przemoc normalka, ale nie dla pracowników szkoły, oni niczego nie widzą, Panie sprzątaczki zachowują się jakby to one tam rządziły, chamskie do uczniów i bezczelne odzywki na porządku dziennym. Szok i przerażenie, można przeżyć, że w toaletach częstują narkotykami, a papierosy czuć już na korytarzu. Nauczyciele i pani psycholog absolutne podporządkowanie dla króla dyrektora. W dniu pasowania na ucznia, kampania wyborcza z jednym z kandydatów w tle. Kuratorium powinno przyjrzeć się bliżej co w tej szkole się tak naprawdę dzieje... A jeśli chodzi o nauczyciela wspomagającego to jest już piąty z kolei, a to dopiero 3 miesiąc nauki. NIE POLECAM. OSTRZEGAM.
agresja? chyba nawet wiem , kto jest nadawcą tego komunikatu. Jeżeli jeden uczeń charakteryzuje się maniakalnym przeświadczeniem o prześladowaniu, to chyba jeszcze nie agresja na skalę reżimu.
Jest za to cała gromada uczniów, którzy dopiero w gimnazjum nr 3 odzyskali równowagę, bo agresja to była i jest na poziomie podstawówki.
Wystarczy spojrzeć na statystyki , to tam problemy sa zamiatane. Wiem bo moje dziecko się z tym zmaga.
Mam dziecko w 3 i w końcu otrzymało właściwe wsparcie. Trzeba weryfikować nauczycieli wspierających, bo to oni odgrywają kluczową rolę w klasie integracyjnej.
Jest za to cała gromada uczniów, którzy dopiero w gimnazjum nr 3 odzyskali równowagę, bo agresja to była i jest na poziomie podstawówki.
Wystarczy spojrzeć na statystyki , to tam problemy sa zamiatane. Wiem bo moje dziecko się z tym zmaga.
Mam dziecko w 3 i w końcu otrzymało właściwe wsparcie. Trzeba weryfikować nauczycieli wspierających, bo to oni odgrywają kluczową rolę w klasie integracyjnej.