Widok

kleszcz

dziś rano wyrwałam kleszcza (odruch)... niestety trochę się już napił. Czy powinnam gnać z tym do lekarza? Miejsce wydaje się być czyste po nim, ale jest lekko zaczerwienione.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli pojawi się tzw.wędrujący rumień idź koniecznie do lekarza!! choc spotkałam się rownież z opinią lekarzy ,że po ugryzieniu zawsze jest lepiej profilaktycznie zastosować antybiotyk
No ale przecież nie wiadomo czy ugryzł. To ,że był nie oznacza ,że ugryzł. Gdyby tak podawać antybiotyk za każdym razem jak się będzie miało wczepionego kleszcza ,to osoby ,które często chodzą np. lesie miałyby niezle zniszczony i wyjałowiony układ pokarmowy od tych antybiotyków:)) Ja myślę ,że obserwować to miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli napisane było ,ze został wyrwany (odruch) nie wiem czy wiesz ze kleszcz jak sie "wgryzie" to odrazu a wiec z sytuacji jasno wynika ze ugryzl

kolejnym razem zamiast wyrywac, to inwazyjnie usuń takim przedmiotem https://moskitoguard.pl/produkt/clipbox-kleszczolapki/ :)

Inne tematy z forum Zdrowie

Jak opanować łuszczycę na głowie co naprawdę działa? (4 odpowiedzi)

Ostatnio wali mi się głowa, łuski aż rażą w oczy. Co polecicie coś trwałego, co utrzyma spokój...

Tabletki Perfect Bust na powiększenie piersi (3 odpowiedzi)

Dziewczyny jakies opinie o tabletkach Perfect bust? Czytam sobie opinie i są pozytywne ale czy...

Łuszczyca skóry głowy co pomaga naprawdę, a nie tylko na chwilę? (3 odpowiedzi)

Zaczynam powoli tracić cierpliwość. Stosuję różne szampony, kremy, maści coś działa na chwilę,...

do góry