Widok

klub maluszka zamknięty!!!!!

Drodzy rodzice, jak zapewne już wiedzie Klub Maluszka Wesoły Skrzat od sierpnia zostanie zamknięty!!! O czym zostaliśmy poinformowani kartką na drzwiach!!! Proponuję spotkanie w tej sprawie, najlepiej dziś!!! Jeśli jest ktoś chętny, prosze pisać.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no teraz z perspektywy czasu też się cieszę, mimo że miałam blisko domu ten złobek. wybrałam Calineczkę, która się wtedy prawie równocześnie otwierała.

Na Syriusza godz. 18.
O której jest spotkanie? I na ulicy Syriusz czy Orfeusza? bo tam jest też ich placówka.
dzięki dobrze wiedzieć
Dobrze zrobiłaś że się wycofałaś przynjmniej ominąła cię ta cała głupia i chora sytuacja:)
Ja wpisowego płaciłam 200zł, powiedziała że odda 150. Ale synek chodzi 2 m- ce do żłobka. Ale tak powiedziała wczoraj, dopóki nie zobaczę pieniędzy na koncie nie będę pewna czy zwróci.
Dziewczyny ja odzyskałam swoje wpisowe od tej kobity ale to było na początku i Mały jeszcze nie zaczął chodzić. Mimo to nie chciała mi zwrócić kasy. Bardzo się opierała ale w końcu wywalczyłam swoje. Ustaliłam co i jak z organizacją konsumentów. Powołałam się na poniższe przepisy, może mają też zastosowanie w Waszej sytuacji.

Przepisy kodeksu cywilnego jednoznacznie wskazują, że:

1) "wpisowe nie podlega zwrotowi" - takie postanowienie w blankietowym regulaminie żłobka zgodnie z art. 385 ze znaczkiem 3 pkt. 12 Kodeksu cywilnego (niedozwolonymi postanowieniami umownymi są te, które w szczególności wyłączają obowiązek zwrotu konsumentowi uiszczonej zapłaty za świadczenie nie spełnione w całości lub części, jeżeli konsument zrezygnuje z zawarcia umowy lub jej wykonania) jest klauzulą niedozwoloną i nawet jeżeli jest zapisane w regulaminie nie wiąże mnie jako konsumenta
2) poza tym, art. 385 z indeksem 3 pkt 16 Kodeksu cywilnego mówi o tym, że niedozwolone są postanowienia umowne, które nakładają
wyłącznie na konsumenta obowiązek zapłaty ustalonej sumy na wypadek gdyby zrezygnował on z zawarcia lub wykonania umowy.

Powodzenia laski!

o to super ja już załatwiłam synkowi żłobek... ale faajnie by było Panie w żłobku też niezasłużyły na takie traktowanie... dobrze że im się udalo:)
Nie; zebranie jest z właścicielką przedszkola na syriusza. Ja tam przenoszę synka. Grupa przechodzi z panią Moniką. Wczoraj mąż dostał taką informację.
to jest jaieś zebranie?
będzie właściecielka?
Drogie mamy czyli spotykamy się dziś na zebraniu?
to jakiś żart co ta kobieta wyprawia ja rozumiem że może interes jej nie wyszedł ale dziwne jest że tak z dnia na dzień... ja też zabieram synka ta kobieta jest jakaś nie zrównoważona nie zostawię tam dziecka takiej osobie!!!!
Ja zabieram dziecko z tego żłobka. Tylko mam nadzieję, że odda mi wpisowe, bo tak się umówiłyśmy. Chociaż ta Pani co chwilę zmienia zdanie, wg mnie kłamie. Idę dziś na zebranie na syriusza.
czy widzieliście dzisiejszą kartę na drzwiach? Żłobek jednak ma być czynny, tylko pytanie kto zapewni im opiekę skoro personel odchodzi?
Na Porębskiego to w moim bloku na parterze.
Nazwa firmy: KLUB MALUSZKA WESOŁY SKRZAT JOANNA MUCHLIŃSKA
Nazwisko i Imię: MUCHLIŃSKA JOANNA
Nr ewidencyjny: 139100
Data rejestracji: 2008-08-12
Data rozpo. działalności: 2008-09-01
Adres zakł. głównego: GDAŃSK, KAZIMIERZA PORĘBSKIEGO 70/6
Pozostałe adresy działalności: GDAŃSK, PERSEUSZA 9A
Adres zamieszkania: GDAŃSK, KAZIMIERZA PORĘBSKIEGO 40/12

Opis działalności: 88.91.Z - Opieka dzienna nad dziećmi
http://www.gdansk.pl/gospodarka?przedsiebiorca=true&company_name=klub maluszka&city_company=Gdańsk&street_company=&house_number_company=&home_number_company=&ewd_number=®istration_date_company=&start_date_company=&name=&surname=&city=&street=&house_number=&home_number=&start=0&sys_id=3875216&pokaz=true
wpisujac w wyszukiwarke nazwe lub adres lub inne dane
http://www.gdansk.pl/gospodarka?przedsiebiorca=true
bedziecie miec dane wlascicielki tego biznesu lacznie z jej miejscem zamieszkania.....
ale jesli ona zlikwoiduje te dzialanosc, to te dane znikna...
no właśnie a to nie my rezygnujemy i skoro pomoce są na rok mój synek nie był tam nawet rok dokładnie 5,5 m-ca
Mi odpisała że w naszym przypadku zwróci połowę wpisowego, dodam że synek chodzi do placówki dopiero od drugiego tygodnia czerwca. Uważam że to nie wporządku, w regulaminie jest też zapis:
7.Przy zapisywaniu dziecka pobierana jest opłata wpisowego przeznaczona na ubezpieczenie dziecka i zakup pomocy dydaktycznych na dany rok. Opłata gwarantuje miejsce w Klubie Maluszka. Kwota nie podlega zwrotowi w przypadku rezygnacji przez rodziców z Klubu Maluszka ,,Wesoły Skrzat''.
odszkodowanie ponieważ zanim to wszystko się rozstrzygnie to nasze dzieci już będą miały napewno jakąś opiekę...
wzięła wpisowe... gdybyśmy to my chcieli zrezygnować to kazałaby płącić stawkę miesięczną - umowa obowiązuje w dwie strony... jakieś odszkodowanie się należy...