Widok

kogo skrzywdził ksiądz z Bojana

zostałam wraz ze swoją rodziną okrutnie skrzywdzona a było to po pobiciu mojego syna przez księdza ma koloniach w Nadolu.Po wyjsciu sprawy na jaw fakt popełnienia przestępstwa powiadomiłam na Policji lecz prowadzone postępowanie wydawało mi się nadzwyczaj dziwne od początku było ukręcane pod kątem umorzenia.Ksiądz wraz z towarzyszącymi jemu dwiema młodymi kobietami z Bojana którzy mieli pilnować dzieci był pod działaniem alkoholu i nikt nie raczył potwierdzić tego na protokół.Następnie Pani Ela i Pani Baśia nauczycielka religi nachodziły mnie niemiłośiernie w domu namawiając mnie abym wycofała tę sprawę.Gdy odmawiałam były coraz bardziej natarczywe i zastanawiał mnie fakt dlaczego one walczą tak o księdza aby sprawa nie wyszła na jaw.Jednakże ja nie zgodziłam się na to i doszło do sprawy,gdzie księdza z Bojana uznano winnym popełnienia przestępstwa jednakze ksiądz się nie przyznawał do pobicia zaklinając się na Boga i twierdził,że moj syn był już wcześniej pobity.Dzięki Bogu kłamcy w sutannie nikt nie dał wiary bo ponadto byli świadkowie inne dzieci z kolonii.Po tym jak się nie wycofałam ze sprawy do chwili obecnej na każdym kroku jestem bezczeszczona przez ludzi księdza za to,że nie wycofałam sprawy.Fakt ten przeżywam bardzo mocno wraz z dziecmi,które już na sam widok boją się księdza i przeżywają koszmar pomimo tego,że od tej pory minęło 3 lata.Całą sprawę gdy odmówiłam wycofania skierowana przeciwko mnie obgadując jaka to ja jestem negatywna matka a moje dzieci to już były najgorsze z całej wioski.Dobijano mnie psychicznie i z tego co obserwuję to w chwili obecnej będzie się tak samo działo z tą dziewczynką molestowaną przez księdza i jej daję wiarę a nie kłamcy w sutannie i dziewczynka musi być przygotowana na to,że będzie pod coraz większą presją ludzi księdza którzy w sposób beszczelny będą próbować ją zmusić do wycofania się z oskarżenia i im bliżej sprawy to tym większa będzie presja sterowana odgórnie przez księdza.Latawice z Bojana będą nachodzić dom a jak to nie pomoże to negatywne ploty we wśi.Z tego co ja przeżyłam to dziewczynko doradzę ci nie wycofuj się z tego bo po umorzeniu sprawy zrobią z ciebie psychiczną a księdza wyniosą na ołtarze i do końca życia nie będziesz miała spokoju.Idz i mów tak jak było i niczego się nie obawiaj a takich spraw nie wolno odpuszczać bo z roku na rok jest coraz gorzej z księdzem coraz dalej się posuwa.A to że gadają,że sprawa jest sfingowana to jest hamskie działanie księdza w mojej sprawie też tak było.Co z tego jest najważniejsze to,że ksiądz kłamał do końca pomimo tego,że byli świadkowie a prokurator i Sąd nie dał wiary księdzu i sprawy te odbyły się zgodnie z prawem.Tylko nie mogę do tej pory zrozumieć tego jak kapłan który jest przykładem i osobą godną zaufania w tak beszczelny sposób może kłamać.Uważam,że ksiądz pomylił powołania.Po trupach do żłobu.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 17
zgadzam się z panią w kwesti młodej katechetki,myślę że teraz jest odpowiedni moment, aby rodzice zrezygnowali, z nauczania religii przez osobę o tak niskim morale .
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 12
pani o wysokim morale jest b rawo wysokiej samooceny ja też o sobire tak myślę czasami , młoda , każdy się uczy , apostołowie popełniali też wielkie błędy .....więcej wiary
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
więcej wiary w pedofili :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
wszyscy katecheci to slugusy czarnych,robia i mowia co broboszcz chce, wina rodzicow ze godzi sie na takie bzdury
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bądż dzielna i nie załamuj się,trzymaj się mocno a prawda zwycięży.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7
Pewnie za kasa się skończyła i chcą więcej dlatego piszą na księdza - jak jechali na wycieczkę to był dobry teraz zły..taka to biedna skrzywdzona rodzina - trzeba iść do pracy a nie siedzieć i czekać na pieniążki od państwa
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 35
autor-wyczuwam sugestię,że za wycieczkę zapłacił wielebny a teraz wredoty tak mu się odwdzięczają?Trafil swój na swego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22
Proszę się nie załamywać. W Bojanie jest wielu dobrych ludzi którzy nie zostali otumanieni .
Współczuję tego, co Pani przeszła i życzę więcej szczęścia i spokoju w życiu.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 8
Co się dzieje z tą Elą i Basią ? Pochodzą z religijnych rodzin . Znam je prawie od dziecka .Może trzeba odprawić egzorcyzmy , bo widać że są opętane .Nauczycielka i katechetka nie stoją po stronie skrzywdzonych ? Trudno w to wprost uwierzyć !!!! Dawno powinny już stracić pracę !!! Co to za wiocha ? To SODOMA i GOMORA ... Niektórzy ludzie z Bojana zaczynają się wyprowadzać ,bo strach tu mieszkać w tej zepsutej społeczności ....Nauczyciel,ksiądz ma szczególną misję . Co z młodym pokoleniem . Czarno to widzę !!!!A szatan chichocze w ukryciu ....Modlę się za was ... Basiu i Elu - opamiętajcie się , proszę .
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8
sodomia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

czy zostanie dzisiaj ogłoszony wyrok?

witam wszystkich. dowiedziałem się, że dzisiaj nasz ksiądz proboszcz ma rozprawę. czy konus wiadomo coś więcej na ten temat?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poczytałem trochę różne fora internetowe na ten temat i krew mnie zalewa jak piszą co poniektórzy jaką to fatalną opinię ma ta dziewczyna. A Wasz ksiądz? Z tego co piszą ludzie to fatalną opinię ma właśnie on. Bo co z tego że 15 latka wypiła sobie czasem piwo czy zapaliła. Przecież 80% 15 latków to robi obecnie. A ksiądz? Romanse z parafianami, alkohol, pobicie dziecka pod wpływem alkoholu za co ma wyrok czy cyrki podczas ceremonii ślubnych to tylko niektóre wybryki wielebnego. Teraz dochodzi jeszcze sprawa z molestowaniem. I dalej uważacie, że on jest niewinny a to wszystko co o nim mówią to tylko zemsta kilku osób? Ja uważam, że Ci co go bronią to ewidentnie osoby związane blisko z księdzem bo nikt normalny nie myśli chyba podobnie
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

A chłopiec jest bez winy?

ja wogóle nie jestem zwiazana z ta parafia ani ksiedzem
ale tak mnie naszło
wszyscy mówia ze ksaidz zle zrobił bo udezył dziecko a ja pytam ale dlaczego je udezył? co zrobił ten chłopiec - jest całkiem bez winy?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 18
no tak dziecko miało winę... zaatakowało pijanego księdza i ksiądz się tylko bronił. Wiesz ja też nie jestem z tej parafii ale to co czytam o tym księdzu to moim zdaniem totalna degrengolada. I nie wierzę, że tyle negatywnych opinii byłaby zmyślona tym bardziej że piszą je także osoby które nie są mieszkańcami a jedynie chcieli wziąć ślub w tej parafii. Dla mnie to trochę dziwne, że ksiądz o takiej reputacji jest jeszcze proboszczem w tej parafii. Powinni go jak najszybciej odwołać
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
\chłopiec moze winny, ale czy ksiedzu przystoi tak się zachowywać\?
Swoją drogą słyszałam,że ksiądz nie zrezygnuje bo zbyt dużo zainwestował w wioskę, pytanie tylko czyje pieniądze? Ja nie wierzę mu ani trochę!!!! Biznessmen, któremu słoma z butów wystaje.wstyd tylko dla nowoprzybyłych mieszkanców, niedługo święta więc znowu kasę wyciągajcie na kolędę bo napewno się upomni. Ludzie nie dajcie się zwariować całe szczęście, że są inne kościoły i można się wyspowiadać. o ile to nie tak jak w tym kawale.... Tu twoja parafi i tu twój ksiądz...!
Jestem pełen podziwu dla mieszkańców Bojana. Sami sprawiedliwi...i tylko ten jeden wredny ksiądz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
nie znam Ciebie ,nie oceniaj ludzi gdy ich nie znasz ja odpowiadam też Ciebie nie znam, patrz co w nich jest dobre , mi też się wiele żeczy nie podoba , ja w bojanie nie mieszkam już od wielu lat, ale znam jak tam był tylko0 jeden sklep , i wiem kto od kogo kupował ziemię itd , prawda leży gdzieś po srodku, i pamiętaj to były twoje nauczycielmki tak myślę i nie s a idealne.pozdro z aberdeen
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
katechetke zatrudnia koścół ale nauczycielkę kuratorium. Czy to tak trudno doprowadzić do tego, aby taka nauczycielka raz na zawsze utraciła prawo nauczania. Mam dorosłe dzieci, nie wyobrażam sobie aby tak obrzydliwe baby mogły uczyć dzieci. Jakie to są wzorce. Czy to tak trudno sie skrzyknąć wokół dobrej sprawy? Do roboty rodzice, jeżeli zależy wam na dobru dzieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
babajaga zostań katechetką jesteś taka "mądra"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Da Bóg (czy Sprawiedliwość) to mi sie nawinie...
Z chamami tylko po chamsku i siłą, niestety mozna !

Pokrzywdzeni - odezwijcie się.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
ksiądz jest wporzo, dymajcie się
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14
to kawał skubanego oszusta
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
to taki syn boż ja ty , idż i powiedz mu, w oczy , odważny jesteś
Czuję się skrzywdzoy, ponieważ był zbyt krótko na kolędzie. Szczerze zapraszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
za krótko , za dłógo , tak zle tak niedobrze , to było mu powiedzieć słuchaj mnie proszę , bo chcęci coś powiedzieć jha chcę ci coś powiredzieć i masz mnie wysłuchać .ok?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
trzeba dużo przeżyć żeby mieć pokorę, życie to czasami udręka, dla ciebie , dla mnie , dla innych ludzi, czasami oceniamy, jest krzywda, jest walka, jest radość , jest spokój, jest cisza, ale każdego ranka stajesz przed lustrem ipatrzysz sobie w twarz
Nas wszystkich skrzywdził , uważa wszystkich za idiotów, sam uważa się za bezkarnego .Pan Bóg nierychliwy , ale sprawiedliwy .Tak mi się przynajmniej wydawało do tej pory.Czyn bojańskiego ;pasterza; wpłynął demoralizująco na młodzież.Zawsze już będzie argumentem przeciwko wierze .Księże ,zrezygnuj ,uratuj marne resztki honoru .Bojańskie społeczeństwo ,poza wyjątkami. i tak ma problem z określeniem,co jest w życiu ważne.Liczy się tylko kasa, blichtr ,zagubił się Chrystus w kościele bogatym.
Ksiądz powinien przedstawiać jakieś wartości moralne, pokorę, względną skromność. A to co robi proboszcz to poprostu mydlenie oczu wiernym.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja niedawno przeprowadziłem się do Bojano i nie jestem w żaden sposób zwiazany z księdzem, ale z tego co zdążyłem zauważyć ksiądz bardzo dużo robi dla lokalnej spolecznosci (kupił kuce, chór dla dzieci, chór dla doroslych, wycieczki mistrz rów na zawody roznego rodzaju). Dodatkowo był u mnie na kolendzie i może niezbyt czesto ale wysluchalem kilku jego kazań i uważam że jeżeli ten był zły, to lepszego taparafia mieć predko nie będzie. Nie wiem czy był winny czy nie - nie mnie to oceniać, ale dla mnie byl naprawdę bardzo zwiazany z ta społecznością
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5
Uważam że należy dać szansę każdemu człowiekowi. Jeżeli popełni błąd to można przebaczyć . niech odpokutuje swoją pracą.Przyjdzie inny na gotowe i wszyscy będą się mu przyglądać . Tu wiemy czego się można spodziewać . Jest jednak więcej dobrego niż złego.Pan Bóg go oceni i zważy jego postępki na szli.Nieznane są wyroki Boskie,ale na pewno sprawiedliwe
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gratulacje, jeśli pochodzisz z tej wsi i nawet nie umiesz prawidłowo zapisać jej nazwy...kolejny wielbiciel księdza
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tego tekstu nie pisała mama pokrzywdzonego!!!
1. Nie obsługuje ona komputera
2. Nie posiada komputera w domu.
3. Nie pracuje
4. Wychowuje 6 dzieci więc ma "mnóstwo" czasu na pisanie takich rzeczy
5. Sprawę załatwiono ugodą
6. Sposób wypowiadania mamy pokrzywdzonego w żaden sposób nie odpowiada charakterowi wypowiedzi.
7.W ramach zadośćuczynienia ksiądz zafundował chłopakowi i rodzicom wycieczkę do Jerozolimy.
Jednak jakiś "katolik" robi koło d.. księdzu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
powiem wszystkim którzy wieżą w naszego księdza że jesteście zwyczajnie po pierdoleni . on jest zwykłym ZBOCZEŃCEM I PIJAKIEM. pomyślcie co wy byście zrobili jak by wasze dziecko zgwałcił albo pobił to wtedy co byście powiedzieli że niby jest dobrym księdzem "bo zabrał na wycieczkę" TAK?? wszystkim którzy tak myślą życzę żeby was też coś takiego spotkało może wtedy przestaniecie p********* takie głupoty!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
no wlasnie co byście zrobili jak by to wasze dziecko spotkalo??? przeciesz ksiądz mając wyrok w zawieszeniu nie moze za granice wyjechać czy nie tak?????????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wierzę w winę księdza, ten wpis na górze niby autorstwa mamy chłopca to prowokacja.Co do tej niby skrzywdzonej "dziewczynki" Ciekawe ile to "biedactwo" ma latek i jak wygląda. Niestety na twarzy wszystko jest wypisane. A zresztą Pan Bóg osądzi winnego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
A to że ksiądz romansował z kobietami u nas na wiosce w to też nie wierzysz?
Bo z gorszej rodziny, do kościoła nie chodzi to znaczy że jakiś podczłowiek? Jeśli bronisz proboszcza i chodzisz do kościoła to chyba tylko na pokaz.

Ten wpis to nie mam pojęcia, czy prawdziwy czy nie,ale sytuacja opisana jest znana nie tylko mi. Poza tym kto by robił prowokacje jak ksiądz został już odsunięty z parafii?? Może ja księdza nie ma to ktoś dopiero odważył się napisać o tym?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
nikogo nie skrzywdzil
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Może jest winny może nie... ale jak tacy niby przykładowi rodzice mogli doprowadzić do tego że ich córka pije , pali i zaleca się na boisku do wszystkich chłopaków. Dziewczyna jest zdesperowana bo chłopacy nie zwracają na nią uwagi ponieważ nie tolerują jej picia i palenia. Znam ją z boiska szkolnego . Mnie mama umiała wychować na porządną dziewczynę . Nigdy nie wracałam tak jak ona pijana do domu ja nie wyobrażam sobie żebym mogła wrócić w takim stanie w tym wieku do domu. Kwestia wychowania. Rodzice tak pragną jej dobra gdyby tak było to by nie chodzili do gazet i nie opowiadali o tym oni pragną jednego-pieniędzy. Wątpie aby dziewczyna chciała aby cała polska czytała te wywiady, ale za to maja teraz nową łazienkę i ocieplili dom tylko czy pieniądze wynagrodzą to dziewczynie bo wydaje mi sie że każda dziewczyna wolałaby dla siebie to zachować .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
racja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
co za gupia dziewczyna .!! Ksiąc by tego nie zrobił on taki nie jest
popieram ksiądz nie jest taki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
a policja też alkomat "podkręciła"
biedny miruś
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
No a co nie słyszałeś o takich wałach? Policja ma zepsute alkomaty, i nabijają sobie statystki. To wręcz nie możliwe aby ksiądz(!) mógł jechać po spożyciu alkoholu. A ta sprawa z molestowaniem? Ukartowana sprawa, szyta grubymi nićmi, pewnie przez liberalno-żydowsko-komunistyczny układ.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wasza naiwność nie zna granic :) żal mi takich ludzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie jest ksiądz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
widzialem jak oral w polu
ostatnio odprawiał msze św.dla dzieci z przedszkola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
I co z tego?
Hmm... Już sama nie wiem co myśleć o tej całej sytuacji.
Nie chcę nikogo oceniać lecz czy to oby na pewno jest zgodne z prawem, że ksiądz który ma wyrok ,odprawia Msze dla dzieci?
A co z postanowieniem sądu?
Z przedszkola jestem zadowolona, moje dziecko chodzi chętnie do tej placówki, lubi swoje panie. Gdy pytam się czy widuje księdza odpowiada, że podczas zabaw na placu czy też spożywania posiłków - " mamo widziałem księdza w okienku, na balkonie".
Gdy przyprowadzam synka nie mam obaw czy ktoś skrzywdzi tam moje dziecko zarówno do personelu jak i księdza. Jednak wyrok sądu powinien być respektowany przez każdego obywatela, również przez księdza. Proszę o opinie. Zastrzegam jednak, że nie życzę sobie obraźliwych komentarzy, liczę na wymianę poglądów na poziomie dotyczącym wyroku ( czy jest prawomocny i czy jest w nim wzmianka o zakazie prowadzenia zajęć z dziećmi).
6 12 2011 pan Buzan ma apelacje w SADZIE OKREGOWYM
jaka matka takie dzieci
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
w 6 12 2011 o godz 7 odbedzie sie ms swita
jaka mama takie dziecivv
Co sie dzieje z Buzanem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widzalem Buzana jak jechal za kierownica samochodem w kerunku CHwaszczyna trasa 218
zzz idz i się jego spytaj co u niego i co porabia skąd ludzie moga wiedzieć??? weście dajcie spokój ja piernicze to jego sprawa co robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciekawe czy wam by było miło jak by o was ludzie pisali???!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dalej wola o kase
Buzan SKRZYWDZIL cala wies Bojano
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10
nikogo nie skrzywdził. jest dobrym całowiekiem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Twierdze ze skrzywdzil parafianow a wyrok to co
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
moim zdaniem wyrok jest nie prawdziwy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Skrzywdzil cala wies
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
Mnie tam nie skrzywdzil, mojej rodziny tez nie. Pisz w swoim imieniu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
mnie też nie skrzywdził
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Teraz, skoro wyrok jest prawomocny to rodzice tej dziewczyny powinni domagac sie odszkodowania od kosciola jako instytucji. Szanse na zadoscuczynienie sa ogromne,
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Uważam, że rodzice i dziewczyna powinni dostać odszkodowanie. Czy ktoś może wyjaśnić sytuację, która panuje w naszej parafii, wiem, ze M.B odprawia msze regularnie, również roratnie, kto jest naszym proboszczem a kto nie, bo ja pogubiłam sie w tym wszystkim.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
SLUSNA UWAGA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak odprawia msze słucha spowiedzi dla dzieci roraty odprawia bierze kase za wszystko nie ma innego ksiedza w zastepstwie.nawet opłatki z kartkami z jego potpisem karze roznosic.swoim przydupasom .żal normalnie tych ludzi co to za katolicy jak pedofila bronia i mu służą.żal,żal.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
czy prawdziwy katolik broni zło?niech kazdy sobie na to pytanie odpowie.katolicy swiętej anny odprawiali różaniec za bużana m.i dali na msze.ale wstyt im powinno byc ze bronia pedofila.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Słowo katolicyzm pochodzi od greckiego określenia Καθολικος oznaczającego uniwersalność lub powszechność.
Najpierw niech analfabeci wypowiadający się na tym wątku poczytają(jeśli potrafią) a później napiszą (co też im kiepsko wychodzi).
A modlić się powinno za każdego - tak mówi religia chrześcijańska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
lepiej byc analfabeta niz pedofilem
Bojańscy czemu go bronicie?Sami wiecie,ze facet ma wiele na sumieniu.A kara jaka wymierzył mu sąd to są normalne jaja.Nic tylko molestować bo to bezkarnie uchodzi.Półtora roku w zawiasach to jest śmieszne.A te dwa tysiące co ma do płacenia to on na dropsy więcej wydaje. Na Nk ma profil i pisze,ze wołali na niego "kogut" .No i coś w tym jest.Powinni go do Etiopii na misje wysłać i niech tam pełni posługę. Odechciałoby mu sie małolatek.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
i tak będe go bronic bo jest nie winny
chory jestes na glowe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
nieprawda
byłeś tam z nim i z tą dziewczyną i widziałeś, że nie zrobił nic złego? Nie. Radzę nie bronić, jeśli nie jesteś czegoś pewien.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
ale ty tez tam nie byłes i ni oceniaj ksiedza może ta dziwczyna tez miła wine
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie, natomiast jeśli skoro wyrok zapadł prawomocny tzn. że nie ma co do tego wątpliwości.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ludzie po co wypisujecie w internecie takie głupoty.. pomaga to wam w czymś zachowajcie swoje przemyslenia dla siebie.
Dokładnie wszyscy wiemy kto stoi za tym wszystkim, kto wrobił ksiedza w to.
wiec skonczcie ta konwersacje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10
Kolejny obrońca "pokrzywdzonego" .Będziemy pisać,bo bierzemy odpowiedzialność za to co piszemy.Nie klniemy nie ubliżamy,tylko piszemy co myślimy a mamy do tego prawo zagwarantowane przez konstytucję.Amen.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Kościół katolicki wraz ze swoimi kapłanami już wiele razy działał niezgodnie z przykazaniami i miłością do bliżniego , o którym tak wiele mówią.
Proboszcz z Bojana jest niestety jednym z wielu tych niechlubnych przedstawicieli. Potwierdza to tylko moje przekonanie, że księża już dawno przestali odgrywać swoją rolę, to której mieli podobno powołanie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6
to dlaczego Sąd Apelacyjny uznał go za winnego????
hmm... może dlatego, że jest winny?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4
w niedziele ma byc nowy proboszcz
jest uznany za winnego bo sędzią był stary komuch.A wy dziady odwalcie się od naszego proboszcza .Pilnujcie lepiej swojej z****nej d*py.Co wy sobie myślicie że katolik to ma słuchać waszych prostackich wywodów.Wara patałachy od naszego księdza.piszcie lepiej o swoim ideanym życiu jak je macie powalone paikoty !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 16
Do tej pory nie wyrażałam opinii na ten temat, ale ten artykuł to dokładnie to co na ten temat myślę, i na pewno nie jestem jedyna !!!
Artykuł jest dosadny ,ale takie są niestety fakty.A wypowiedzi Ducha komentować nie bede bo jest poniżej krytyki
Gość zgrywa ofiarę a przy okazji pokazuje kogo trzeba zlać.Oby to się nie skończyło jakąś tragedią.A tak przy okazji ,skoro został uznany winnym co jeszcze robi w Bojanie?
"Powinniście raczej uderzać w kierunku tych, którzy są winni tej teorii spiskowej."
Ksiądz namawia do zemsty? :/ Coś tu chyba nie tak... Po tej wypowiedzi nikt nie powinien mieć wątpliwości co do "szlachetności" tego księdza...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Apeluję do ludzi, którzy znają owego wyżej wymienionego Pana, aby go uświadomili, że jakiś cymbał wypisuje pomówienia o nim w Internecie i żeby zgłosił sprawę na policję. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z moich doswiadczeń wynika ze ten "bardzo skrzywdzony" chłopiec wcale nie jest taki nieskazitelny, sama miałam nieprzyjemność spotkać go na swojej drodze niejednokrotnie i gdybym tylko była w stanie dogonić to z dziką przyjemnością rozszarpałabym djabła !! tak wielkiego zasobu wulgaryzmów z ust młodego człowieka jeszcze nigdy nie słyszałam.... Ksiądz Bużan może i nie jest aniołem ale ten guaniarz kazdego wyprowadziłby z równowagi... Uważm że ksiądz ma tyle smo wad co zalet (jak każdy z nas zresztą...) w sprawie dziewczyny się nie wypowiadam (chociaż znam j z widzenia) ale tylko z widzenia a to zaa mało aby stwierdzić cz jet taka "dobra" jak co niektóre osoby tu piszą.
Zastnwiam się ile z tych oskarżycieli byłoby w stanie sie przedstawic z imienia i nazwiska ;p
Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
drukuj wszystko jak nie jesteście opłaceni!
ok, teraz morzecie pisać
dajcie juz mu spokój
W 12 01 2012 odbedzie msa o lepszy rozum dla PEDOFILA BUZANA
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sytuacja w naszym kościele robi się chora. M. Bużan nie jest już proboszczem u nas więc skąd intencja za ks. proboszcza Bużana. Ten człowiek nie powinien już więcej pokazywać się w naszej parafii. Oczywiście kościół i całą parafie zorganizował super i chwała mu za to, ale wyrok jest prawomocny i wszyscy to powinni uszanować, łącznie z nim.
za kazdego może byc intencja. mi to nie przeszkadza
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Skoro jest taka intencja to trudno.Każdy ma prawo dać na msze.Wystarczy nie iść na tę msze i po kłopocie.A niech tam się modlą za kogo chcą.Skoro uważają,że Bużanowi to w czymś pomoże ha,ha...
to wcale nie jest smieszne. każdemu może się przydac modlitwa
oczywiście że moża być ale za ks. Bużana a nie za ks. PROBOSZCZA Bużana. On nie jest już PROBOSZCZEM.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
a może jest? co to ci tak przeszkadza może z przyzwyczajeni tak go nazywaja. bo dla mnie on jest ks proboszcz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
BUZAN TO J K
Ta cała religia w Bojanie to wielka sekta ,która nic nie ma wspolnego z katolicyzmem.Dewoty dalej ładujcie kasę na tacę za lumpa w czarnej sutannie a i tak to nic nie zmieni bo oni takich idiotów potrzebują bez rozumu z kasą dzieki takim funkcjonują całkiem nie zle.Proponuję wystąpić do papieża aby ogłosił naszego batmana przestępcę podłego kłamcę pijaka świetym to dopiero zrobiło by wam radość.Gdyby bóg istniał to w pierwszej kolejności ukarał by batmanów przestępców.Upośledzenie naiwniaków nie zna branic.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
masz racje z tymi idiotami. Idź do lekarza psychiatry, tyle mogę tobie maly człowieczku pomóc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
piszecie takie chore wywody że buc proboszcz niewinny i że wrobiono go dziewczynę na siłe zaprowadzono do niego i posadzono jemu na kolanach a się pytam dlaczego świety batman pisał do niej sms po całym zdarzeniu tj po molestowaniu: i co podkablowałaś mnie " i kolejne pytanie czy drogówka zatrzymała pedofila na drodze i wlała jenu w jego pysk na siłę alkohol a następnie zrobili na nim wynik. Powinniście dokładnie czytać prasę i oglądać programy telewizyjne i wszystkie szczegóły ułożyć sobie w logiczną całość.Wkońcu otwórzcie oczy i jeszcze raz siegnijcie do lektury gazet i spokojnie przeczytajcie i wówczas będzie wszystko jasne aż do tego stopnia że spadną wam klapy z oczu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
goń się wale na drzewo.Z ciabie parafinin jak z Hitlera przyjaciel żydów. Jesteś chory z nienawiści i lecz się psycholu.Takie mniej nisz zero nie będzie mi mówiło kogo mam bronić a kogo nie.Czytaj i oglądaj sobie co chcesz i układaj w tej swojej zakutej pale co chcesz .Ci piekła nie życzę ale każdy dostanie to na co zasłużył .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Od kiedy z gazet i telewizji mozna dowiedziec sie prawdy???
jakos nic nie wspominacie na temat podziekowania ksiedzu mirkowi w niedziele,chyba was zjadlo,gdyby byl taki zly to tak duzo ludzi by nie plakako. nie byloby tyle braw, tyle delegacji i milych slow
jest to dobry ksiądz szkoda ze odszed ale zawsze będzie dlamnie naszym księdzem proboszczem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
ludzie czy wyscie poszaleli. Czy to z braku zajecia w glowach Wam sie pomieszlo. Skonczcie wreszcie z Tym ksiedzem i wezcie sie za jakies konkretne dzialanie. Do domu nie mozna dojechac, dzieci nie chca sie uczyc w naszej szkole, wola przestac na mrozie w oczekiwaniu na autobus. Tyilu mamy wyksztalconych ludzi w Bojanie, a tu taka tandeta.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
idz się lecz
Kazdemu z Was psycholog juz nie pomoze. To fact. Najgorsze jest to, ze dzieci to czytaja i biora z Was przyklad.
a tobie viki nawet psychiatra nie pomoże.Bo ksiądz z Bojana to ks. Mirek i kochamy go i nikt nam nie zabroni .Jest wielkim człowiekiem i takim pozostanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
No tak a ta/ten swoje. Ze tez wstydu nie ma wyznajac milosc do ksiedza publicznie. Ladacznica, albo co gorsze jedna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
O ile sie nie myle, tematem jaki poruszamy jest " kogo skrzywdzil ks.B" W zwiazku ztym mam pytanie. Czy Matke Terese z Kalkuty tez skrzywdzil, bo nie pamietam w jakich okolicznosciach zmarla?
A ja mam proste pytanie , czemu pożegnanie księdza to w 90% materializm. Ten człowiek to biznesmen a nie kapłan. Kasa mu do głowy uderzyła już dawno temu.
A ludek ciemny siedzi w przekonaniu, że sam Chrystus opuścił parafie i teraz będzie tylko ciemność i zło, ocknijcie się.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
matka Teresa cierpiącym , bezdomnym Hindusom mówiła, że jak boli to znaczy, że pan Jezus go całuje. Biedny człowiek w bólu odpowiadał, że może by juz przestał....a pieniądze na dzialalnośc szły nie wiadomo dokąd, bo przecież kościół się nie rolicza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ty sie ocknales z reką w nocniku
Jak można być takim burakiem i prezentować poziom poniżej krytyki ?
Jak można prowadzić słowną pyskówkę w internecie ?

Niektóre z tych komentarzy pisane są z szopy z gnojem a słoma z butów wystaje aż po drzwi.
Proszę, trwajcie w przekonaniu, że nasz ksiądz to niewinny święty człowiek- wystawiony na próbę przez ormo.
Może znajdzie się tu jeszcze miejsce na siły pozaziemskie, chiromancje czy wróżenie z fusów.

Ex probosz ma tyle za uszami, że aż strach głośno mówić, ale nie tylko on to choroba czarnych w tym wieku.
Dziekuje ewo, ale dalej nie mam pewnosci czy ks.B nie byl zamieszany w jej smierc skoro tyle zlego uczynil i nie wiadomo do konca gdzie jezdzil. Moze Brazylia to tylko przykrywka. Trzeba koniecznie to sprawdzic.
Mnie zastanawia dlaczego polacy mają taką s...ką mentalność i zawsze znajdzie się jakaś menda która, innym zagląda do kieszeni. Ludzie dają na kościół księdza bez przymusu a zawsze znajdzie się kundel co nie daje, nie pomaga a innych obsikuje. Takie guano trzeba z butów zmyć bo po całym domu się roznosi.
Dajcie juz spokoj Winny nie winny ?! Jak chcecie to wybudujcie mu pomnik i modlcie sie do niego w podzience za wszystko co zrobil
Byl dobrym organizatorem za ktorego wybudowano ladny kosciol Tylko nie on go budowal a ludzie i nie za jego pieniadze tylko nasze Tylko podzieli spoleczenstwo w Bojanie
Mam nadzieje za tego proboszcza wroci wszystko na normalny tor ;)
Pozdrawaiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ktoś musiał to wszystko załatwiać to się już dla was nie liczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
te wszystkie głupie baby płakały i ryczały w kościele tak samo jak w Korei gdy zmarł ich jedyny niezastąpiony przywódca.Powinni te wszystkie baby wysłać do Korei na pogrzeb gdyż były by niezastąpione.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Wpisy są poniżej godności przeciętnego człowieka. Ksiądz został prawomocnie skazany, z parafi wyprowadzony, ze łzami, czy bez jest to bez znaczenia i sprawa powinna być na forum zamknięta. Miejscową ludność trzeba włączyć w aktywne działanie na rzecz spoleczności Bojana. Oni też mają jakiś system wartości i obyczaje, które mogą być wartościa dodaną. Skrzyknijmy się dla dobra. ksiądz nam do tego nie jest potrzebny. Zaglądajcie na nowy portal epaństwo, tam można też poczytać o naszej gminie. Młodzi, ery informatyki, weźcie się do roboty.
jak takie pogańskie zero pisze o godności bez godności.Jeszcze poganie zobaczycie ,że ten się śmieje kto się śmije ostatni.I jeszcze jedno kto nie służy Bogu ten służy diabłu i nie ma nic pośredniego.Więc diabluki odwalcie się od księdza od Kościoła i od uczciwych ludzi ,a zajmijcie się swoim idealnym piekłem.Zyczę wysokich temperatur!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
a co do prawdy to zboczeniec w czarnej sukience został wyrzucony a nie wyprowadzony to jest znacząca różnica.A jak macie niedosyt to można poprosić z Zakładu Karnego przestępcę z wielokrotną recydywą i ubrać go w czarną sukienkę i wtedy macie batmana do którego możecie sie modkić i będzie taki sam jak zboczony wasz miruś tak gorliwie opłakany.
do pięt mu nie dorastasz i jesteś zerem a On jest wielki i basta.I to cię diable boli najbardziej.A za swoje wypowiedzi możesz odpowiedzieć karnie.Mam jednak nadzieję ,że puki żyjesz możesz jeszcze wszystko naprawić.W najgorszym człowieku jest iskierka dobra,trzeba ją tylko odnależć.Zyczę powodzenia!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ciebie już Zły uwiódł, wściekły ślepcze...
Spróbuj pomysleć, co robisz.
A ksiądz teraz dostał ciepłą posadkę wyżej, koło biskupa...Tam teraz szuka swoich kolejnych ofiar. Do lasu, w mrozwisko z takim
ipo co wy sie wogole wypowiadacie jak w zyciu ksiedza nie poznaliscie? Zostal on perfidnie wrobiony. nie wiedzial ze nie moze sam na sam rozmawiac z kims nlodym bo on niewiadomo jakich glupot naopowiada. ks buzan to dobry czlowiek. wiele razy pomagal biednym kiedy np nie mieli pieniedzy na opal, zorganizowal tyle wspanialych rzeczy dla parafii, a wy go publicznie obrazacie. przez cale zycie tyle dobra nie uczynicie co on dotychczas. nie chcial jedynie szepnac ludziom dobrego slowka na koledach o pewnyl czlowieku ktory obiecal mu ze sie zemsci i slowa dotrzymal... niestety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
może te katechetki sypiają z księżulkiem ! jak mu wrzód pęknie to ją ropą zaleje!!!! RUCH PALIKOTA Cię obroni!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Bużan to stary obleśny zbok, nawet na kolędzie się gapił w dekolt, większość koleżanek też tak mówiła, nigdy nikomu nie pomógł tylko z ambony o kasę wołał, którą potem przeznaczał na dziwki i te swoje dwie prywatne. Powinien w pierdlu siedzieć, tam by się nim zajęli;p
1 List św. Jana Apostoła (1J) , Księga 3

Musimy unikać grzechów

4 Każdy, kto grzeszy, dopuszcza się bezprawia*,
ponieważ grzech jest bezprawiem.
5 Wiecie, że On się objawił po to,
aby zgładzić grzechy,
w Nim zaś nie ma grzechu.
6 Każdy, kto trwa w Nim, nie grzeszy*,
żaden zaś z tych, którzy grzeszą,
nie widział Go ani Go nie poznał.
7 Dzieci, nie dajcie się zwodzić nikomu;
kto postępuje sprawiedliwie,
jest sprawiedliwy,
tak jak On jest sprawiedliwy.
8 Kto grzeszy, jest dzieckiem diabła,
ponieważ diabeł trwa w grzechu od początku.
Syn Boży objawił się po to,
aby zniszczyć dzieła diabła.
9 Każdy, kto narodził się z Boga,
nie grzeszy,
gdyż trwa w nim nasienie Boże*;
taki nie może grzeszyć, bo się narodził z Boga.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyżby tytułowe pytanie tego tematu miało zmienić formę? "Kto skrzywdził księdza?" jest bardziej aktualnym. Nowe informacje w sprawie dziś w Dzienniku Bałtyckim. Polecam lekturę.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
łatwo podszywać się pod inne osoby? Każdy ananimowo opowiada historie wymyślone, by pokazać jaki jest odważny.
Należałoby otworzyć jawną dyskusję, by niewypisywać banałów
Ksiądz jest niewinny każdy o tym dobrze wie i po dzisiejszym artykule szanowne państwo które wciągnęło Księdza w to jedne wielkie bagno trzęsie dzisiaj portkami bo ich główna bohaterka wszystko wyśpiewała jak dokładnie było opisane w dzisiejszym artykule a ci którzy piszą jakieś bzdety jeszcze że może Ksiądz jest winny to niech wreszcie spojrzą prawdzie w oczy macie czarno na białym w artykule wszystko dokładnie opisanie a Ksiądz stał się biedną ofiarą tego wszystkiego a gdy Ksiądz zostanie już nie długo uniewinniony to oni wszyscy będą na kolanach Księdza błagać o wybaczenie na czele z PANEM X każdy wie o kogo chodzi hehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
A ja dalej twierdzę,że taki z niego ksiądz jak z mysiej pipki trąbka i sporo ma za uszami.I to co go do kapłaństwa przyciągnęło to raczej nie powołanie od stwórcy lecz zupełnie coś innego.A jak mu sie uda wrócić do Bojana to na pewno będzie weselej.Bo przy tym nowym proboszczu to nudy.Nie jeździ po pijaku nie flirtuje z laskami.Normalnie dziwny jakiś.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

Nowy Sołtys (76 odpowiedzi)

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys....

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

do góry