Widok

koła crossride v-brake

pytanie do cięższych bikerów - ważę ok. 90 kg i przymierzam się do zmiany kół by zyskać na masie roweru 1,4 kg ;). Pasują mi koła crossride v-brake. Tylko się zastanawiam czy 20 szprych wystarczy na 90 kg? Czy dadzą radę, bo nie chciiałbym ich za często centorwać. Jeżdżę po TPK i Kaszubach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja waga to ok 80kg dodając do tego ciuchy, plecak itp. wyjdzie zapewne ok 85/90kg. Śmigam na tych kółeczkach już czwarty sezon i jak na razie tylko raz centrowałem tył - przywaliłem ostro we krawężnik ;) Myślę więc że jak dla Ciebie też powinny być ok.
koła bardzo solidne, wytrzymały sporo maratonów, ważę poniżej 80 ale dla Ciebie tez powinny być OK. Stymże crossride to nie jest dobry sposób na odchudzanie roweru... trochę kowadła z nich, lepiej dołożyć i złożyć coś w miarę lekkiego, tj. zdecydowanie poniżej 2kg
ZZ, komplet crossride 2011 pod same V-breaki waga (1700 g): przód 780 g, tył 920 g, czyli jak za ok. 600 PLN to nie jest tak źle ;) . Cięższa jest wersja v-brake/disc i one ważą już ok. 2000 g.
komplet crossride 2011 pod V-ki wraz z zaciskami bez kasety to 1976 g - ważone!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Barry ma rację - one ważą dokładnie 2 kg, jak zależy na lekkich kołach - daj se spokój...
F..., mavic strasznie rżnie ludzi podając wagę katalogową kół jako 1700, podczs gdy koła ważą 2000 g. Szuje...
To jakie koła polecicie zamiast crossride w podobnej cenie?

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry