Widok

kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Kobieta Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3
To jak ja też długo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej ja też się zmagam z nerwicą i depresją
Witam też mam objawy nerwicy nie wiem czy to jest nerwice bo nie chodzę po lekarzach boję się ze cos znajdą. Ogólnie to mam kołotanie serca, strach przed śmiercia, strach o rodzinie, dusznosci a najlszesciej skurcze z lewej strony brzucha nie raz pod żebrami, drżenie rąk. Wmawiam sobie raka jelita ciągle czytam coś na internecie. Maskara

Pani Agnieszko jest to na tyle uciążliwe schorzenie, że należy to leczyć. Problemy z izolowaniem się od społeczeństwa są ciężkie, natomiast strach przed jedzeniem może skończyć się niedożywieniem i innymi problemami zdrowotnymi. Niestety ale nerwica lękowa, jest dosyć podstępna i wyniszczająca. Sama farmakoterapia owszem sprawdza się natomiast zmiana sposobu myślenia, oceny stanu rzeczy i spojrzenie na świat to należy wypracować. Praca nad sobą, ciężka praca to podstawa powrotu do życia i funkcjonowania. W razie pytań jestem do dyspozycji. Proszę się nie poddawać i poszukać pomocy. Tk po prostu nie można żyć )raczej wegetować).

Pozdrawiam serdecznie
Psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak
Hej kolezanko pedz do psychiatry i do psychologa! Nie ma się co męczyć. Te odczucia to tylko abstrakcja, nic ci się nie stanie. Nie ma sie co bac psychiatry. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy leczysz się u psychiatry?
Ja tez cierpie na nerwicę lękową od kilkunastu lat. Był czas że objawy przeszły ale kiedy wszystko zaczęło się od nowa myślałam że to z kręgosłupem mam problemy. Tak na marginesie to dopiero to badam. Miałam uczucie słabości, potworne uczucie ponieważ myślałam że zemdleję i brak koncentracji , chwieje się i mam wrażenie że zaraz upadnę, do tego zawroty głowy, bóle klatki i kołatanie serca, czasami ciśnienie mi wariuje bo jest bardzo wysokie aż wszystko podchodzi mi do góry. Problemy z oddychaniem czyli duszności i strach przed wyjściem z domu bo boję się że stracę przytomność.
Jeśli ktoś może niech napisze annaksawery03@gmail.com

Witam, Ja również zmagam sie z nerwicą, proszę do mnie napisać annaksawery03@gmail.com
Hej. Ja również choruje na nerwicy kilkanaście lat. Jakie masz konkretnie objawy? A bóle somatyczne? Ja mam również objawy somatyczne i objawy psychiczne i psychomotoryczne. Jak możesz to napisz do mnie annaksawery03@gmail.com
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej . U mnie podobnie , też mam 40 I zyje z nerwicą. Napisz proszę
annaksawery03@gmail.com
Witam ,mam to samo strach przed śmiercią czytanie w internecie wymyślanie sobie chorób panika że umrę zaraz może chcesz porozmawiać?
Ja się zaszczepiłam 1 dawka ,tragedia już mam zakrzepice zator udar i wszystko naraz wzięte.. męczarnia jest okropna ale idę na 2 skoro juz poszłam na 1.. ale boje się panicznie czytam co chwilę w internecie i głupieje..powinnam chyba wyrzucić telefon przez okno i zyc pełnią życia a nie wymyślaniem sobie chorób, widzę że nie jestem tutaj jedyna taka osoba.
Witam mam takie objawy jak wy wszystkie.. kołatanie serca klucie obok serca bol w klatce piersiowej lęk że zaraz umrę co mnie nie zaboli już czytam w internecie i już miałam raka zakrzepice tetniaka wrzody wszystko co można sobie ubzdurac w tej głowie.. bezsenność budze się co chwilę w nocy kręcę się ciężko mi usnąć boje się zostać sama w razie czego jak by mi się coś stało to nikt mnie nie uratuje ..I tak mogę wymieniać I wymieniać, urodziłam córkę 13 miesięcy temu było ok niestety później dużo śmierci w mojej rodzinie i bliskich znajomych pandemia, teraz się zaszczepiłam 1 dawkę i co chwilę coś mi jest a to zakrzepica a to udar itd już mam dość dziewczyny nie mogę normalnie funkcjonować brak chęci do życia zmuszanie się do zrobienia czegokolwiek... leki na uspokojenie i sen już chyba wszystkie próbowałam bez tego ciężko mi funkcjonować...

Ponieważ leki złagodzą objawy ale ich nie zlikwidują. Nerwica czy to lękowa pod postacią hipochondrii, czy pod każdą inną jest chorobą, którą aby skutecznie wyleczyć należy cały czas wspierać duszę, podświadomość. Poród i macierzyństwo to ciężki czas dla kobiety, który bardzo często wywołuje problemy tego typu. Nieregularne pory snu, zaburzenia hormonalne, strach o dziecko i rozszerzanie diety (niekiedy mamy w ogóle boją się rozszerzania diety gdyż paraliżuje je strach przed zakrztuszeniem) i wiele innych obaw nie sprzyjają zdrowiu psychicznemu. Dodatkowo ciało "uwielbia" somatyzować. Objawy z najróżniejszych organów: żołądek, jelita, serce czy głowa to naprawdę codzienność u Pacjentów z nerwicami. Część leków nasennych nie powinna być stosowana przewlekle, a sam Pacjent powinien być albo pod opieką poradni specjalistycznej która specjalizuje się w tego typu problemach bądź skorzystać z kierowanych technik relaksacyjnych oraz odpowiedniej higieny snu. Oczywiście leczenie farmakologiczne również jest wskazane, ale leki należy dobierać szczególnie ostrożnie. Mam tu na myśli BDA: lorazepam, estazlam, midazolam i inne.
Witam czy pani ten udar i ta zakrzepicę ma po szczepionce czy po prostu z nerwów pani sobie ubzdurala
Witam cie mam dokładnie to samo czasem nawet myślę żeby skrócić te meke ala mam syna zadne leki nc nie pomagają monika
Witam chciałam zapytac czy tez ktoś tak
Ma mecze się z tymi wszystkimi bólami już około 3 miesiące i jak jedno się kończy kolejne zaczyna bolała mnie klatka piersiowa kłucie takie później bolała mnie głowa ucisk w skroniach, teraz czasem chwyta mi lekko rękę nogę plus pojawiło się kłucie w głowie i pieczenie mam czasem wrażenie ze piecze mnie skóra głowy, mam dość jedno się kończy kolejne zaczyna boje się ze to coś poważnego, miałam robione ekg wszystko dobrze tylko tętno wysokie plus badania wyszły w normie wszystkie wiec nie wiem od czego lekarz stwierdził nerwice bo mój tata zachorował na raka trzustki zaawansowanego i wszystko po tym się zaczęło mam dość :/
Mam to samo tez zaszczepiłam się 1 dawka, od tej nerwicy mam teraz kłucie w głowie i pieczenie jakby mnie skóra głowy bolała ale kłucie w klatce przeszło

Mnie znowu wzięło po znieczuleniu na wrastające paznokcie miałam zabieg i tak się tym zestresowałam ze trzyma mnie nerwica 3 miesiąc wcześniej nigdy tak nie miałam i chyba wszystkie objawy jakie mohe mieć
Mam to samo plus dziwne uciski w głowie w skroni, nieraz szyji, kłucie w głowie bol głowy, pieczenie głowy, mam dość a to dopiero 3 miesiące jak się zmagam ale miałam już wszystkie objawy jakie można mieć co się kończy to zaczyna nowe