Widok

kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Kobieta Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Farmakoterapia lekami to długa i ciężka droga, ale skuteczna! Mam wielu Pacjentów, którzy wyleczyli się oczywiście stosując się do zaleceń oraz poprzez odpowiednią psychoterapię oraz suplementację i zmianę stylu życia. Choroba jest okropna, rujnuje życie, związki, pracę ale należy przede wszystkim podjąć się leczenia. Pracuję z Pacjentami u których farmakoterapia nie działała, była za słaba bądź wykazywała zbyt dużo działań niepożądanych i uważam, że da się wyjść z tego stanu. Droga jest ciężka i długa ale warto czekać na sukces. Najważniejsze jest holistyczne podejście do Pacjenta, jego problemów, emocji oraz lęków. Dobieram również odpowiednie techniki relaksacji, metody na ustanie napadów paniki czy techniki radzenia sobie z negatywnymi myślami. Nasza głowa wywołuje takie emocje, więc też Nasza głowa umie sobie z nimi poradzić.

Trzymam za Was kciuki i wierzę, że i Wam się uda!

w razie W jestem do dyspozycji: psychofarmaceuta@gmail.com
psycho-farmaceuta mgr farm. Karolina Wójciak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam identycznie codziennie analiza i inne somaty. Małuzenstwo się sypie 603691833
Boże, jakbym czytala o sobie...te uciski w glowie...i klucie ,pieczenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj kochana ,ta choroba to istny koszmar ja teraz właśnie leżę i walczę z napadem od rana mnie wzięło mdłości odruchy wymiotny bóle w klatce piersiowej ,myślałam że mi przejdzie ale nie dałam rady poszłam szybko do lekarza rodzinnego żeby mi zrobił EKG bo myślałam że ,mam zawał .Leczę się od 10 lat i ostatnie było dosyć dobrze ,nie wiem co się znów stało ,już mam dosyć to jest bardzo okropne uczucie ,boję się że umrę .A jak tak teraz leżę to zaś mam poczucie winy że powinnam wstać się ogarnąć coś zrobić bo przecież święta nadchodzą ,nienawidzę tak się czuć . Pozdrawiam was , piszcie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się nerwica to koszmar objawy są nie do wytrzymania.W pracy ciągła walka udawanie strach żeby nikt nie zauważył bo wstyd.
Dokładnie ja również myślałam że to kręgosłup ale nie..objawy dokładnie takie same..
Cześć. Mam 31 lat, od roku walczę z depresja z lękami i mam tak samo. Te same objawy jak już mnie dopadnie. Kilkukrotnie lądowałam na ekg. Zawsze ten sam strach, przerażenie. Chodzę na psychoterapię, bez leków. Bywa ciężko. Najbliżsi najczęściej nie potrafią zrozumieć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisz do mnie, czuje się podobnie do ciebie, może wspólnie znajdziemy przyczynę
Witam ,napiszcie czy wam tez tak sur kręci w głowie,bo mi co jakiś czas to czuje się jak na karuzeli,jęczy mi w uszach,czasami tez mam wrażenie ucisku w głowie.Co mnie nie zaboli to już myśle ze to rak.To jest strasznie obciążające dla psychiki.Boje się ze kiedyś zwariuje.Piszcie czy tez tak macie .Pozdrawiam
Witaj,tez rak mam?jakbym o sobie czytała,łącze sie z tobą w tej okropnej chorobie.Jeśli chcesz porozmawiać dzwon 691719341
Cześć wszystkim. Już kiedyś odzywałam się tu by wypisać wszystkie objawy somatyczna, które towarzyszyły mi bądź nadal towarzyszą przy nerwicy lękowej. Zaczęłam od dwóch miesięcy farmakologię. Ten czas jest o wiele cięższy. Jeśli ktoś chciałby popisać bądź upewnić się, że objawy jego są podobne do moich, bądź chciałby się wyżalić to zapraszam na maila : nerwica@onet.pl. Zaznaczam, że walczę z tym od 10 lat. Mogę być dużą pomocą dla osób, które nie bardzo jeszcze wiedzą co się z nimi dzieje, parę lat korzystałam z psychoterapii, psychiatrów oraz mam duże pojęcie na temat tej choroby jak i sposobów relaksacji. Pozdrawiam cieplutko!
Jesli potrzebujesz pomocy. Odezwij się na mojego maila nerwica@onet.pl
Myślę, że mogę uspokoić Twoja głowę, ponieważ walczę od 10 lat z nerwica lękowa i myślę, że moglabym napisać książkę na temat objawów wywołanych przez tą chorobę. Pozdrawiam :)
Jak się dzisiaj czujecie? Czemu tak jest, że pol dnia jest ok. Wręcz euforia. Człowiek myśli że może już z tego wyszedł nawet. A nagle wieczór i dziwne uczucie bol łydek, drętwienie lewej strony, niepokój, ból głowy. I takie zastanawianie się, czekanie co będzie dalej i w jaki sposób będzie wyglądała ta noc. Jak nad tym panować? Jak z tego wyjsc?
Ptiv
Witam ja mam to samo znowu lęk przed zawałem duszności ucisk w klatce piersiowej duszności nie wiem już co robić Pozdrawiam serdecznie
Mi dzisiaj lżej. Dzisiejszy dzień mam takie jaki ostatnio chyba rok temu. Nie wiem sama jak to się stało, ale o tym nie myślę. Jakos jak nigdy umiem dzisiaj sama siebie uspokoić i cieszyć się życiem. Oby tak juz zostało. Bardzo tego chce. Ty też się trzymaj, uspokój, porób kilka przysiadów, oddychaj głęboko i pomyśl ze to tylko Twoja glowa. Powodzenia.
Mam to samo, do tego zaburzenia widzenia, a dzisiaj jeszcze doszło drętwienie nóg. Oczywiście juz mam zaklepaną wizytę u okulisty ale psycha mi podpowiada ze to jakis guz mózgu choc neurolog nic złego nie stwierdził. Swieta tuz tuz a ja siedzę i staram się nie płakać przy dziecku
Ja też choruję na nerwicę...to jest jakaś masakra,nie mogę sobie z tym poradzić...
Napisz czy byłaś na drugiej
Ja miałam covida i od tamtego czasu ( ponad 4 miesiące) ciagle coś mi jest a wyniki są bardzo dobre
I myśle ze to chyba nerwica Po chorobie już był czas ze było lepiej poszłam na szczepionkę i zaczęło się
Boje się ze zator ze zapalenie mięśnia sercowego znów wszystkie badania nawet skan glowy Usg serca itd wszystko ok a ja ciagle się boje ze padnę w domu na serce . Nic wcześniej takiego nie miałam straszne to
Pozdrawiam wszystkich i wesołych świat Bożego Narodzeni