Widok

kolezanki z nerwica poszukiwane:)

Kobieta Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Może znajda się tu jakies kobietki które chorują na nerwice(rozne postacie).Ja niestety choruje od 6 lat i co tu dużo mowic większość znajomych i rodziny się odemnie odwrocila traktując mnie jak tredowata(te dziewczyny które chorują na pewno wiedza o czym mowie).Fajnie byłoby się poznac bo przecież razem raźniej a kto inny lepiej zrozumie chorego niż ten co sam choruje.Niestety nerwica to ciezka choroba która ciężko innym zrozumieć i trudno z nia walczyc ale może wspólnie jakos dojdziemy z nia do ladu:)Ja mam 32 lata mam dwoje dzieci syna-13lat i corke-6lat mieszkam w Leszczynkach.Czekam na odzew o goraco pozdrawiam:)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witaj Monia, mam 45 lat i nerwice juz od 6 lat. Dwoje dzieci coraz starsze i zaczynają sie kapowac wiec jest mi wstyd. Moje doswiadczenie w przebiegu, objawach, leczeniu i innych rzeczach zwiazych z tą chorobą, jest tak bogate ze esej moznaby napisac. Teraz znow ze mna spi w łóżku wiec jesli chcesz to napisz na maila Carpe11@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czym się leczysz?
Cześć. Też jakieś dwa miesiącu tematu wybudził mnie w nocy lek, kołatanie serca, duszności, bladość, okropny ból głowy. Później znowu wyrwało mnie ze snu kilka razy, z każdym kolejnym dniem było coraz gorzej. Myślałam, że mam niedobór magnezu itp. Zrobiłam wyniki Morfologia, CRP, magnez, potas, wapń, tarczyca. Wszystko w normie. Teraz mam mrowienie w nogach, skurcze w stopach, uczucie braku siły, ogólnie jestem już wrakiem człowieka. Za tydzień mam wizytę u neurologa. Boję się, że jestem chora na coś poważnego, ciągle szukam chorób po objawach. Chciałabym normalnie funkcjonować, mam małe dziecko. Noce są najgorsza.
Witam ja mam dokładnie to samo,wypisz wymaluj straszne to jest
Witam
Ja tez mecze sir z nerwica lękową nieraz nir mam juz sily z tymi lekami, obecnie biote spamilan ale chyba musze zmienic leki u lelsrxa bo mi za bardzo nie pomagaja mamjeszcze wieksze leki, mam wrazenie ze sir cos ze mna stanie a mam do wychowania dwoje dzieci, te leki rujnuja mi życie pozdrawiam
Jak już będziesz po wizycie napisz proszę co powiedział neurolog . Mam identyczne objawy.
Cześć
Jesteśmy równolatkami, na nerwicę lękową choruje od 2lat.
Bardzo chętnie porozmawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć dziewczyny
Podobnie jak większość z was mam nerwicę lękową.
Zaczęło się od poważnego problemu z kręgosłupem, po którym na krótki okres czasu straciłam czucie w nogach. Oczywiście zostało to zdiagnozowane, ale strach pozostał.A w nocy zaczęły się kołatania serca, natłok myśli, strach przed śmiercią ,zawałem,udarem,zimne dreszcze,poty, brak koncentracji. W dzień funkcjonowałam normalnie,a gdy zbliżała się pora snu serce zaczynało łomotać,bałam się zasnąć, dziwne nie realistyczne sny,istny horror. Trafiłam do lekarza, który zlecił badania,testy i postawił diagnozę.Zaczełam brać leki, poczułam się lepiej i myślałam,że wyszłam na prostą, a tu po 2 latach powtórka, która mnie ścięła z nóg
Mam nerwicę, ale z leków tylko biorę depralin 10mg , jak już jest ok. to po miesiącu, dwóch znowu dopada mnie strach lęk i taka myśl że coś się złego dzieje , że na coś jestem chora, ból głowy od rana do wieczora, ból żołądka ścisk krtani. Wtedy idę do przychodni robię badanie krwi z rozmazem, ob , crp, raz na pół roku d dimery, cukier , cholesterol. A z wynikami do lekarza , a tam zazwyczaj jest Pani zdrowa, proszę się nie stresować bo to źle wpływa na organizm......, jestem spokojniesza ale za 2 miesiące coś znowu mi doskwiera
Hej dziewczyny! Ja tez chętnie popisze, mam 21 lat a z nerwica zmagam się od 13 roku życia wiec staż jest dosyć konkretny, 511483305
Hej jesteś jeszcze ??
Hej!byłaś u neurologa ?co stwierdził ?mam identyczne objawy jak Ty. Najbardziej dokucza mi ból mięśni,mrowienie kończyn. Bez przerwy jestem spięta ,nie potrafię normalnie funkcjonować - ciągły strach że jestem na cos chora .
Cześć, ja też podejrzewam u siebie nerwicę. Notoryczne zawroty głowy, uczucie bujania ciała od kręgosłupa do głowy w pozycji siedzącej i leżącej. Lekarze rozkładają ręce. Mam kilka chorób, ale od nich nie powinno być takich objawów. Próbowałam brać asertin i mozarin, ale czułam się jeszcze gorzej. Mam takie objawy od roku.
Hej ja się zmagam z tym dziadostwem ( bo inaczej tego nie nazwe) od 19 roku życia a mam 32.. tez biore asertin ale u mnie dopiero po kilku tygodniach zaczela się poprawa bo tak to tez mialam wrażenie że jest tylko gorzej.. Mimo to ze biore i tak dokuczaja mi pewne objawy częste kołatanie serca bole w klatce piersiowej i wiele innych.. zwlaszcza przy silniejszym stresie ostatnio nawet pojawiły mi się błyski w oczach z każdym rokiem przybywa objawów i czasem juz tez nie wiem jak sobie z nimi radzić.. najgorsze sa lęki dobrze chociaż one po tabletkach znikają. Pozdrawiam i życzę zdrowia i wytrwałości
Hej ja nie miałam nerwicy lekowej od 10 lat niestety teraz wrzuciła około 2 miesiące temu biorę narazie afoban 0,25 i dziele to tabletkę na pół biorę rano i wieczorem mam 35 lat mam różne jazdy jak wychodzę z domu z synkiem (4lata) to mi się w głowie kręci i duszno mi się robi i zaraz akcja w głowie co będzie jak mi się coś stanie wiem ze to tylko w mojej głowie i się nakręcam
Witaj
Przykro mi ale pocieszę Cię...
Ja mam jeszcze gorzej
.., od półtora miesiąca wegetuje. Od rana zawroty głowy, serce wali jak oszalała,ręce,nogi jak z waty ...generalnie to nie życie . Mam już dość...biorę leki od dwóch tygodni aciprex 0,5 tabl rano ale jest jeszcze gorzej . Dziś wzięłam dodatkowo hydroksyzyne i skończyło się przyjazdem pogotowia. Ciśnienie 160/ 110 a puls 135 dostałam tabl pod język i reksnium powoli przechodzi . Ale ten strach jest niedo zniesienia
Kiedy znikają? Bo ja już tracę nadzieję
Od półtorej miesiąca wegetuję... Od rana zawroty głowy, serce wali jak oszalała,ręce,nogi jak z waty ...generalnie to nie życie . Mam już dość...biorę leki od dwóch tygodni aciprex 0,5 tabl rano ale jest jeszcze gorzej . Dziś wzięłam dodatkowo hydroksyzyne i skończyło się przyjazdem pogotowia. Ciśnienie 160/ 110 a puls 135 dostałam tabl pod język i relanium powoli przechodzi . Ale ten strach jest niedo zniesienia

3 minuty temu~
Ja to tylko pomyśle o oddychaniu to odrazu mam duszność teraz siedzę pije herbatę i mam wrażenie ze cala się trzęsę ręce mi się pocą wiem ze to w mojej głowie a masz czasami wrażenie ze coś ci siedzi na klatce piersiowej ? Ja chorowałam na COVID w styczniu i wydaje mi się ze to po covidzie mi wrzuciło pozdrawiam
Hej tak czytam twoje dolegliwość i mam dokładnie tak samo. W domu jest ok ale jak tylko wychodzę do pracy, sklepu, kościoła to wszystko się nasila. Duszności w klatce, miękkie nogi, zawroty głowy i nie mogę przełknąć śliny. Proszę o radę jak sobie z tym radzisz bo u mnie jest coraz gorzej.....
Pisałam jakiś czas temu. Od 3 marca biore parogen 20mg i moge powiedziec ze wreszcie normalnie zyje. Jezdze wszedzie autem, w domu tez sama zostaje a tego sie panicznie balam a dzięki lekom i psychoterapii nie mam juz atakow paniki,czasem tylko sobie cos pomysle ale zadnych objawow lękowych nie mam,jestem cala spokojna i mam dobry humor. Mam nadzieję ze tak zostanie. Lekarz powiedział ze tabletki tak mega to dzialaja dopiero po 3 lub nawet 4 miesiacach ale ja od 30 grudnia nie mialam ataku a zostaje sama w domu nawet na kilka godzin.