Widok

komentarz na gorąco

no i stało się. zaatakowano siedzibę PiSu. są ofiary. nic jeszcze nie wiadomo, może chodziło o nienawiść do prezesa kaczyńskiego, może o prywatne porachunki, a może o całkiem irracjonalny akt szaleństwa. niemniej kiedy palikot ogłosił kasandryczną wizję, że oszalałe mohery dopuszczą się niedługo przelewu krwi, nie miałem żadnych wątpliwości, że pieprzy jak potłuczony. i jeśli już ktoś zaatakuje to na pewno nie ci biedni wykluczeni społwecznie ludzie, którzy modlą się pod pałacem prezydenckim ani nie ci dumni i spokojni manfestanci idący ze świecami i pochodniami pod pałac żeby upamiętnić tragicznie zmarłych pod smoleńskiem. coś tak czułem, że inicjatywa wyjdzie od "obozu miłości". zresztą bieszczaders spod krzyża, pan klusik juz zaliczyl kopniaka w klatę, po którym bardzo szybko zmarł.
teraz oczywiście kaczor ogłosi, że dzisiejszy atak to wynik zaciekłej kampanii nienawiści wobex niwego i wobec jego partii. salonowe media ustalą plan działania i zacznbą gadać, że to raczej wina kaczora, bo to n=on atmosferę podgrzewa, a życie będzie toczyło się nadal. oczywiście moja wyobraźnia nie jest aż tak dumna, żeby wyobrazić sobie, co by to było gdyby jakiś szalony pisowiec zaatakował siedzibę po. najprawdowpodobniej pis zostałby natychmiast zdelegalizowany, prawicowo-narodowe portale i gazety zamknięte w tempie równie błyskowicznym jak sklepy z dopalaczami, a sarkofag z parą prezydencką wyleciałby z wawelu i trafil na jakiś skwerek, co by psy mogły
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
... na niego mocz oddawać. Ale oczywiście co wolno platformie i obozowi lemingów, to drugiej stronie niestety nie.
coś mnie ucięło i w ogóle ta wypowiedź chaotyczna. ale to na gorąco piszę oglądając tvn24.
*moja wyobraźnia nie jest aż tak rozwinięta, a nie dumna - miało być
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
I ruszyła machina,jedni drugich oskarżają,kto kogo gdzie i jak....i kto pierwszy zaczął,jedni drugich nakręcają i trwa wyścig kto pierwszy się wybieli i te wszystkie „mądre” głowy „a nie mówiłem? A nie przestrzegałem?”teraz czas na specjalne posiedzenia,oświadczenia,głosowania................zginął człowiek drugi walczy o życie,dla mnie to jest straszne i nie obchodzi mnie czy jest z PiS czy PO itp. codziennie jest więcej ofiar na drogach i tego nikt tak nie roztrząsa......to wszystko jest tak chore....
dla mnie sprawa jasna. chłopaki świadomie lub nie bawią się czarną magia, ukierunkowują zbiorową nienawiść na konkretne osoby i teraz zbieramy efekty. dlatego zawsze starałem się nie podpadać żadnej dziewczynie w przesadny sposób. one mają ten zwyczaj, że potrafią przeklnąć faceta w duchu, życzyć mu czegoś najgorszego i o dziwo często się to sprawdza. nie wiedzą niestety, że po latach ta zła energia wraca rykoszetem ze zdwojoną mocą i uderza w nie same, ale spoko. kiedyś się dowiedzą.
piszę oczywiście całkiem poważnie. przemysł nienawiści wobec śp. prezydenta był obłędny i mamy efekt. teraz obserwuję podobne praktyki wobec jego brata i zobaczymy co z tego będzie. może ma jakąś ochronę.
by the way, to słowa kaczora przewidziałem właściwie co do przecinka. szkoda, że nadal jest głupi. zamiast pojechac popiełuszką ("zło dobrem zwyciężaj"), wezwać do przebaczenia i zapowiedzieć msze za zamordowanego, ten woli znowu gadać swoje i dolewać oliwy do ognia. starego fightera nikt i nic nie zmieni.
propagandyści z salonu i platformersi też są banalnie przewidywalni. winny jest kaczor i pis bo z pochodniami maszerowali i prowokowali. jasne. i dzieci na roratach są winne, bo z lampionami biegają. a w ogóle jak zgwałcą jakąś dziewczynę to winna jest ona, bo przeciez prowokowała gwałciciela. szkoda zdrowia na taki bełkot. niech se gadają

z tą metafizyką i czarną magią oczywiście na poważnie całkiem pisałem. mówiłem, że mam nieco zryty beret, a moim ulubionym dziennikarzem jest poznański anarchista lisiewicz. on Wam wyjaśni wszystko:

http://niezalezna.pl/artykul/czy_palikot_jest_satanista_/40104/1
Hobo chyba troszkę przesadzasz z tą magią.....;)

nienawiść w polityce była chyba od zawsze,im bardziej się nienawidzą tym większy bajzel mamy w państwie a jak jest teraz...
i Hobo trochę ciszej ;)bo ściany mają uszy...
http://www.youtube.com/watch?v=dUABjnQrvfM

:) na miotle jeszcze nie latam ;)))))))))ale lubię wróżenie z kart
ależ skąd, wcale nie przesadzam. tylko że oni to robią nieświadomie. bo to tępaki są. nie wiedzą, ze w przyrodzie nic nie ginie. kumulują agresję i złe emocje i potem jest jak jest. to wszystko znajduje ujście w takich sytuacjach jak dzisiaj. energia przeradza się materię - to już einstein dowiódł. a że w lemingach tej agresji jest, wbrew temu co salon gada, więcej niż w moherach, to masz efekt.
a czemu twierdzę, że jest więcej? empirycznie to stwierdzam :)))
czasem na niezaleznej albo w internetowym wydaniu rzeczpospolitej moje komentarze nie przechodzą przez proces moderacji. bo sa zbyt dosadne. czyli moherowe portale są bardzo cywilizowane, ktos czuwa nad poziomem tych portali (portalów?) skoro nawet posty takiego semi-chama jak ja usuwa. natomiast co dzieje się na portalu "młodych, wykształconych i z wielkich miast"? że tak ponaśladuję sowe - huuuhuuuhuuu. tam to lemingi dają czadu i ostro się nakręcają. w końcu jeden chwycił za gana i kose. proste rzeczy są proste, jak mawia mój kolega od żużla

http://niezalezna.pl/artykul/uczmy_sie_od_czytelnikow_michnika/38614/1
A nie przyszło wam o głowy że atak na biuro PiS-u nie jest wcale efektem nakręcania mitycznej spirali nienawiści czy nawoływania do dożynania watach tylko tego że jakiemuś frustratowi zwyczajnie odpieprzyło. A że na cel ataku wybrał sobie biuro PiS-u? Równie dobrze mogła to być szkoła podstawowa urząd miejski czy szpital. Nie wiadomo co wariatowi do głowy przyjdzie. Na całym świecie zdarzają się tego rodzaju tragedie w których giną niewinni ludzie. Na całym świecie żyjący oddają hołd ofiarom tego typu tragedii . Tylko w Polsce oszołomy rzucają się sobie do gardeł próbując na takiej tragedii zyskać coś dla siebie i możliwie mocno zaszkodzić politycznym przeciwnikom. Właśnie w takich chwilach wstyd mi za polskich polityków. Niektórzy z nich przez brak taktu i umiaru kompromitują i siebie i kraj.

Kondolencje dla bliskich ofiar.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
Podobno chciał zabić jakiegokolwiek polityka, żeby nie byli tacy pewni siebie i jego pierwszym celem był Miller, tylko nie wyszło.
Człowiek najzwyczajniej w świecie niezrównoważony.
Najlepszy był komentarz jednego z jego kolegów - taksówkarzy, że facet bardzo się gorączkował kiedy rozmawiał o polityce i twierdził że wszystkich tych polityków należałoby powybijać. "Ale to przecież normalne" - dodał - "Każdy tak robi". :)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
oczywiście, że przyszło "nam" do głowy, że wariat to wariat i z rachunku prawdopodobieństwa wynika, że prędzej czy później się taki trafi. jednakże:
po pierwsze, radzę nie przywiązywać przesadnej wagi do wyjaśnień tego wariata. on działał z rozmysłem, sprzedal mieszkanie, jeździł wynajętym samochodem, telefon kupił w systemie pre-paid, żeby identyfikację numeru utrudnić, całkiem sprawnie zmieniał hotele. jest zupełnie naturalne, że teraz próbuje z siebie zrobić totalnego świra, co działał w amoku i równie dobrze mógłby strzelać do ludzi stojących w kolejce po sznurowadła albo do dzieci w przedszkolu. to po prostu linia obrony bardzo typowa w takich przypadkach. co nie zmienia faktu, że wrzeszczał, że chce zabić kaczyńskiego.
po drugie: jeszcze raz proszę uruchomić wyobraźnię i zastanowić się, co by było gdyby zginął ktoś w biurze PO. oczywiście to, co napisałem było celową przesadą, jednak nie mam żadnych wątpliwości, że żądania delegalizacji PiSu jako partii nazistowskiej i mającej krew na rękach oraz usunięcia sarkofagu z wawelu padałyby z ust dziennikarzy salonu od żakowskiego i lisa, aż po paradowską czy wołka. w przypadku śmierci pisowca mamy do czynienia "tylko" z wersją, że tak ogólnie to wina kaczora, choć być może niektórzy (góra dwóch czy trzech) polityków "obozu miłości" dopuściło się niefortunnych wypowiedzi. czyli wszystko po staremu. są lepsi, gorsi, wykształceni i ciemnogród, a moja racja jest mojsza
no i nic nie mogę dodać........ :(
Koleś był rozczarowany polityką.... a ja jestem rozczarowana służbą zdrowia ;))))
czekam na raport MAK,wczoraj podobało mi się stwierdzenie Macierewicza że „jaka rekonstrukcja taki raport”(Ci co w temacie to wiedzą o co chodzi …............................
biedna Karinka......
a ja rozczarowany dzisiaj jestem stanem kultury i priorytetami w debacie publicznej. z popularnych portali tylko rp.pl podaje informacje o wynikach konkursu chopinowskiego. i to jakoś tak na dole, mimochodem. podczas, gdy w japonii, transmitują to na żywo w kilku telewizjach. sami nie doceniamy tego, co się nam udało.
lepiej przecież gadać o tym, kto ma kreM na rękach. nie wiem czy na wybory pójdę. na samorządowe raczej tak. potem się zastanowię
No wiesz chyba większość była zaskoczona...ale ONA musiała wygrać,to było założone z góry ;))))))))))))musisz iść na wybory!!!!
no nie !dostałam gwiazdkę...hahhaha...no to zdrówko
faktycznie. jak uważnie przeglądam strony to piszą o tym werdykcie i kontrowersjach. słabo się znam na tym, ale media niewiele robią żeby ułatwić mi sprawę i żebym znał się lepiej. za to teatr tv w poniedziałek był chyba najlepszy jaki w życiu widziałem. tak trzymać!

http://www.teatry.art.pl/!recenzje/norymberga_krz/ttpz.htm

a co Ci będę mówić :)

wiesz, o co chodzi

http://www.youtube.com/watch?v=pdDJQkEodkE

motyla noga... byłam tam :D
trochę dobierasz fakty pod teorię, Hobo.
Byłoby inaczej, gdyby wyznał ze jego pierwszym celem był Kaczyński ale nie wyszło, a wrzeszczał że chce zabić Millera?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
pewnie było inaczej jak by wrzeszczał że chce zabić Tuska.....
zjadłam BY :)))
a może być, że dobieram pod teorię. w końcu wątek zacząłem bardzo emocjonalnie, kiedy to wszystko się działo i faktów nie znałem. teraz się zacznie wyjaśniać wszystko. no ale tak jak mówię, mam wątpliwości co do wiarygodności tego co morderca będzie teraz mówił bo może mieć w tym jakiś wyrachowany cel. no i na bezstronność mediów tez niestety nie liczę. wajda otwarcie chlapnął i ujawnił, które media uważa za przyjaciół wspieranej przez siebie partii. może być, że się zacznie teraz ustalanie linii propagandowej i machina socjologiczna wykaże co ma wykazać. w końcu trzeba pilnowac żeby reklamodawcy się nie odwrócili. nie no, sorry, nie mam siły już dzisiaj na to. nie wiem czy z sensem piszę. lepiej muzyki posłucham i dokończę piwo
ja to mam (a właściwie miałem) emocjonalny stosunek do całej sprawy bo parę lat temu psychopata zabił siekierą biednego inżyniera na polibudzie. zdumiewająca zbieżność imienia, pierwszej litery nazwiska i wydział, na którym się to stało sprawiły, że większość studentów, ale też znajomych i rodziny myśleli, że ofiarą był mój ojciec. oj działo się wtedy, telefony od przerażonych ludzi nie milkły. potem poczytałem komentarze na forach internetowych i nie będę tego nawet przytaczał. biedni, pognębieni studenci drutów piszący, ze całkiem słusznie psycholek po siekierę sięgnął bo źli wykładowcy nawet ściągać w spokoju nie pozwalają. na pogrzeb zabitego mało kto przyszedł.
swoja drogą ciekawe, czy politycy się pofatygują. jeśli będą kamery to pewnie joo
...z przodu czuję czosnek, a w perkusji jest maca :D

...potrzebuję z tydzień urlopu oraz morze wina i browca
mam całkiem wyjałowiony umysł. zbyt zmęczony by myśleć, zbyt zrelaksowany, żeby tracić tę chwile i zasypiać
to posłuchaj ten sam utwór w wykonaniu Polliniego, a później Rubinsteina.
jeśli jesteś zrelaksowany, to usłyszysz różnicę.

lubię gdyńskie bluesowe czwartki.
strzała!

Inne tematy z forum Hydepark

Pierniki jako forma promocji (3 odpowiedzi)

Przychodzę z tematem pierników. Myślicie, że to dobry pomysł na promocję? Podrzućcie od razu...

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Wiersz o Gdyni (9 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry