Widok
Ja proponuję żeby nauczyciele pracowali 18h tyg i ani h więcej, zakaz wycieczek szkolnych - niech rodzice ogarnia rozrywki kino, wyjazdy na kolonie, niech nauczyciele nic nie przygotowują w domu na prywatnej drukarce - to są obowiązki szkoły aby zapewnić niezbędne materiały do nauczania. Wywiadówki powinny być w czasie dnia no o 13 do 15 i to zamiast lekcji. A no i nauczycieli powinien mieć możliwość wzięcia urlopu kiedy mu się podoba a w wakacje chodzić do szkoły jak do normalnej pracy. Ot i całe rozwiązanie tego strajku.
Uważał, uważał. Wywiadówka, na której był przedstawiony plan dni wolnych była we wrześniu 2018 i tam nikt nie wspominał o strajku, który potrwa 2 tygodnie.
Rozumiem nauczycieli, że chcieli uderzyć tam gdzie zaboli najbardziej... jednak skoro wracają do pracy, to należy zetknąć się z nową rzeczywistością, że wszystkie klasy są o 2 tygodnie w plecy z materiałem. Więc zamiast robić wolne jak było zaplanowane, można zacząć nadganiać materiał i zorganozować normalne lekcje w poniedziałek i wtorek.
Rozumiem nauczycieli, że chcieli uderzyć tam gdzie zaboli najbardziej... jednak skoro wracają do pracy, to należy zetknąć się z nową rzeczywistością, że wszystkie klasy są o 2 tygodnie w plecy z materiałem. Więc zamiast robić wolne jak było zaplanowane, można zacząć nadganiać materiał i zorganozować normalne lekcje w poniedziałek i wtorek.