Widok

kontrola na ścieżkach

gdy sopot rozkopany i wszyscy stoją w korkach , więc suszarki sa bezużyteczne. To kontrole przezucily sie na sciezki rowerowe
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzisiaj kontrolują jazde na hulajnogach elektrycznych w całym województwie pomorskim dlatego tam stoją :)
popieram tę opinię 117 nie zgadzam się z tą opinią 1

i bardzo dobrze, powinni jeszcze elektryki sprawdzać, bo ci kamikadze na Glovo itp. są do utylizacji na swoich wehikułach.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

A w czwartek gdy wsioki gratami wyjada na ulice .policja będzie udawac że nic się nie dzieje ,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kontrola na IQ powinna być

obligatoryjnie dla każdego z KOD-omictwa
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 32

klepać sobie może co chcesz, ale statystyki są nieubłagane dla wyborców PIS :)

zresztą powyższy wpis to potwierdza:) nie byłeś w stanie nic napisać bo niewiele rozumiesz, ale agresja i wulgarność pomaga ci pluć na Polaków...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

kiedy władza powróci do moich braci z PiS-u

wtedy będziecie drżeli ze strachu ale nie pomogą łzy, będzie tylko rachunek sumienia.. jedyny i słuszny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

w Sopocie często sprawdzają rowerzystów

W Sopocie często sprawdzają rowerzystów, Z całego Trójmiasta, jest to jedyne miasto gdzie można dostać mandat na rowerze, albo od Policji albo od Straży Miejskiej. Widać że autor posta rzadko jeździ rowerem.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

Może i rzadko.

Ale nie powiesz że jeśli chodzi o ten transport to powinni częściej. Nie mówię że za każdym razem mandat. Bo to co widać wśród uczestników ruchu na rowerach czy hulajnogach to masakra. Pomijam sprzęt na jakim się poruszają. Ale z jaką prędkością. Często po dwie osoby. Wieczorami bez świateł. Ostatnio mijał mnie na chodniku taki jeden na tym monocyklu. I na pewno nie miał 20km/h. Zwłaszcza że wyprzedzał wszystkie samochody jadące po ulicy. Więc naprawdę wiem że są wakaty w służbach. Ale powinno być więcej tych kontroli
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja powiem że powinni częściej - cykliści to grupa która przejawia największą pogardę wobec zasad ruchu drogowego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A wiesz czemu bo nie muszą mieć uprawnień.

Wystarczy wiek. A przepisów jak się nie znali tak nie zna. Ważne umiem na rowerze reszta nie ważna

Nie ośmieszaj się po raz kolejny. Ty nawet innych kierowców masz za przygłupów, co mają uwierzyć w twoje bajeczki.

Chyba, że ty naprawdę jedziesz do 30 km/h wszędzie tam, gdzie są ograniczenia do 30 km/h np. na Armii Krajowej w Sopocie czy Janka Wiśniewskiego przy SKM Gdynia Stocznia na jezdni w stronę centrum Gdyni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawie codziennie jezdzę rowerem do Sopotu (okolice Armii Krajowej i Al Niepodległości), od dwóch lat nikt mnie nie kontrolował.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

jako policjant jak dostajesz takie zadanie

to uwierz nie jest łatwo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie przesadzaj , naszym funkcjonariuszom całkiem sprawnie idzie :). Co innego w Panstwach takich jak Hiszpania , Grecja , Turcja ... tam Policja nie zabiera ze soba bloczków mandatowych , tylko swoją obecnością pilnują porzadku

Oooo jaka fajna tabliczka

Biała tabliczka pod znakiem zakazu wymienia wykluczenia, a tu niespodzianka: "Dotyczy również", ciekawe
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Normalną tabliczka, często spotykana, ale rozumiem jak się nie zna przepisów to można nie wiedzieć.

O popatrz, zmusiłeś mnie do sprawdzenia i faktycznie może być taka tabliczka

"Pod znakami B-1, B-3, B-3a, B- 4, B-10, B-35, B-37, B-38 i B-39 może być umieszczona tabliczka Dotyczy także i symbolem osoby niepełnosprawnej, określonym na tabliczce T-29 w przypadku stwierdzenia zagrożenia bezpieczeństwa osób niepełnosprawnych."

Bardzo dobrze niech sie wezma za te hulajnogi
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co raz większy totalitaryzm zaraz będą badać przechodniów alkomatami i sprawdzali prędkość oraz czy mamy odpowiednie i obuwie

do danej nawierzchni...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 22

paradoksalnie tam jest normalniej niż w tym wariatkowie

kontrola cyklistów

To totalitaryzm? Skandal, nie pozwalają rozjeżdżać pieszych na przejściach i jeździć po deptaku. Literalnie komunis, zamordyzm, i hejt że strony policji. xD
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

a czemu służy ta kontrola?K..rwy z gestapo dostały normę kwitów do wypisania ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wkoncu się wezmą mam nadzieję

Jak już większość ludzi przestanie jeździć samochodami. Bo nie będzie ich stać na elektryki. Wtedy wezmą się bardziej za rowerzystów itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hulajnogi i rowery też pojazdy wypadkowe,pijani ludzie jeżdżą..to nie święte krowy w Polsce
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

pijani

lepiej nich jezdzą hulajnogami i rowerami niż autami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cykliści - terroryści.

W Gdańsku to byłoby nie do pomyślenia

Dulkiewicz nawet pousuwała znaki pionowe na przejściach przez ścieżki rowerowe żeby jaśnie rowerzysta nie musiał ustępować pierwszeństwa pieszym.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jak mogła usunąć znaki jak takowych nigdzie nie było? Wymalowali kiedyś pasy robiąc przejścia sugerowane.

I bardzo dobrze zrobiła. Mnie jako pieszemu włos z głowy nie spadnie jak na chwilę się zatrzymam przed rowerzystami.

Ponadto pamiętasz o przepisie dla pieszych, że nawet na drodze rowerowej muszą przestrzegać (a muszą?) przepisu nie mogą przez nią przechodzić w odległości mniejszej niż 100 m od najbliższego przejścia dla pieszych? Jakby przejść nie było, to mogą przecinać drogę rowerową w dowolnym miejscu ale pod warunkiem pierwszeństwa rowerzystów.

Ale spadnie ci włos jak na chwilę się zatrzymasz przed kierowcami?

Hipokryta

a mi spadnie

Powiem więcej, już spadł dwukrotnie, i to tylko w tym roku, jak zostałem potrącony przez cyklistę na chodniku. Także sorry gorąco popieram takie kontrole i oczekuje więcej.

Dobrze że święte krowy nigdy nie łażą po ścieżkach, nie wchodzą na nie gapiąc się w telefon itp

Jako użytkownik ścieżki rowerowej jestem za

szkoda tylko, że jak jest brzydka pogoda i mało kto jeździ ścieżką. Hulajnogi to dramat na tej ścieżce
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi akurat bardziej niż te 2 hulajnogi przeszkadzają niedzielni rowerzyści na Mevo co nie ogarniają, że im się powyżej 25km/h wspomaganie wyłącza i wyprzedzają jak jeden Tir drugiego lecąc na czołówkę z nadjeżdżającymi z przeciwka.

Dramat..

dramat to "Meviarze" jeżdżą jakby pierwszy raz wsiedli na rower

ucieczka przed patrolem pieszym to tylko wykroczenie

w przeciwieństwie do ucieczki przed radiowozem. Więc ci co znają swoje prawa sobie poradzą.

Super i tak trzymac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry