Widok
kontrola na ścieżkach
gdy sopot rozkopany i wszyscy stoją w korkach , więc suszarki sa bezużyteczne. To kontrole przezucily sie na sciezki rowerowe
więcej
więcej
Może i rzadko.
Ale nie powiesz że jeśli chodzi o ten transport to powinni częściej. Nie mówię że za każdym razem mandat. Bo to co widać wśród uczestników ruchu na rowerach czy hulajnogach to masakra. Pomijam sprzęt na jakim się poruszają. Ale z jaką prędkością. Często po dwie osoby. Wieczorami bez świateł. Ostatnio mijał mnie na chodniku taki jeden na tym monocyklu. I na pewno nie miał 20km/h. Zwłaszcza że wyprzedzał wszystkie samochody jadące po ulicy. Więc naprawdę wiem że są wakaty w służbach. Ale powinno być więcej tych kontroli
Nie ośmieszaj się po raz kolejny. Ty nawet innych kierowców masz za przygłupów, co mają uwierzyć w twoje bajeczki.
Chyba, że ty naprawdę jedziesz do 30 km/h wszędzie tam, gdzie są ograniczenia do 30 km/h np. na Armii Krajowej w Sopocie czy Janka Wiśniewskiego przy SKM Gdynia Stocznia na jezdni w stronę centrum Gdyni.
O popatrz, zmusiłeś mnie do sprawdzenia i faktycznie może być taka tabliczka
"Pod znakami B-1, B-3, B-3a, B- 4, B-10, B-35, B-37, B-38 i B-39 może być umieszczona tabliczka Dotyczy także i symbolem osoby niepełnosprawnej, określonym na tabliczce T-29 w przypadku stwierdzenia zagrożenia bezpieczeństwa osób niepełnosprawnych."
I bardzo dobrze zrobiła. Mnie jako pieszemu włos z głowy nie spadnie jak na chwilę się zatrzymam przed rowerzystami.
Ponadto pamiętasz o przepisie dla pieszych, że nawet na drodze rowerowej muszą przestrzegać (a muszą?) przepisu nie mogą przez nią przechodzić w odległości mniejszej niż 100 m od najbliższego przejścia dla pieszych? Jakby przejść nie było, to mogą przecinać drogę rowerową w dowolnym miejscu ale pod warunkiem pierwszeństwa rowerzystów.