Widok
kościół św. Mikolaja
Czy koś był na ślubie w kościele św. Mikołaja w Gdańsku? Kościół jest przepiękny, czy ktoś mógłby mi doradzić na co zwrocić uwagę. Gdzie skadane są życzenia nowożeńcom przed kościołem?-na ulicy nie ma na to miejsca, nie ma żadnego placu, czy też w kościele?Czy nie ma tam tzw. "masówki"jak np w Katedrze oliwskiej-para za parą?Jak wcześnie trzeba zarezerwować termin - planujemy wrzesień 2004.Z góry dziękuję za odpowiedz.
Witaj. Ja byłam na ślubie przyjaciół w tym kościele. Panna Młoda miała suknie pasującą do tego barokowego stylu- wyglądało to przepięknie. natomiast życzenia- a był to sierpień były składane pod drzewem znajdującym się vis-a-vis głównego wejścia. Jeżeli chodzi o temin to ja bym na twoim miejscu już zarezerwowała!!! Pozdrawiam
Uwazam ze jest to najpiekniejszy kosciól w Gdansku. wzsystkie uroczystosci rodzinno-koscielne w naszej rodzinie odbywaja sie własnie w Mikołaju, min. nasz slub, a potem chrzest naszego dziecka.U nas po slubie nie było problemu z miejscem do skaładania życzen, bo był otwarty jeszcze parking przy kosciele (a teraz tam jest jakaś budowa...). W zasadzie nigdy nie mielismy nic do zarzucenia w kwestii organizacyjnej. Radze juz zaklepac termin.
Jest to tak "klimatyczny" kosciol, ze zbedne sa nawet dodatkowe dekoracje kwiatowe itp., szczegolnie ze sluby odbywaja sie nie przy glownym oltarzu, a przy tym w głebi, mniejszym (za głownym).
pozdrawiam
Jest to tak "klimatyczny" kosciol, ze zbedne sa nawet dodatkowe dekoracje kwiatowe itp., szczegolnie ze sluby odbywaja sie nie przy glownym oltarzu, a przy tym w głebi, mniejszym (za głownym).
pozdrawiam
Ja miałam ślub w św. Mikołaju i uważam że bardziej pięknej uroczystości nie mogłam sobie wyobrazić. Masówki nie ma , oni chyba dają3 śluby na sobotę , ja miałam w I dzień Świąt Wielkanocnych i w ten dzień tylko nam udzielali ślubu ( i tak warunkowo), ojciec jest wspaniały , cały czas pomaga i podpowiada co mamy robić, jest poprostu przesympatyczny; Zyczenia były na tej drodze przed kościołem ludzie zastawili całą drogę i nikt się tym nie przjmował ( i tak tamtędy samochody nie jeżdżą)
Koszt ślubu to 300 zł + dla organisty (poinformowano nas ile mamy zapłacić)
BYŁO NAPRAWDE PRZECUDOWNIE
Koszt ślubu to 300 zł + dla organisty (poinformowano nas ile mamy zapłacić)
BYŁO NAPRAWDE PRZECUDOWNIE