Widok

koślawe nogi?????

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zauważyłam, że moja 3-letnia córka na iksowate nogi...od kolan się jej rozchodzą:(((...wczoraj to wnikliwie obserwowałam i jak ustawiłam ją na baczność (łącząc stopy) to kolana prawie nachodzą na siebie...nawet jak córka stanie tak sama z siebie to wyraźnie to widać, że uda ma złączone a na dole jest przerwa...

gdzie się z tym udać??? czy to juz się kwalifikuje do specjalisty??

martwię się tym trochę....wprawdzie moja teściowa /o zgrozo!/ ma identyczną budowę, więc myślałam, że ma koślawe nogi po niej, ale zdecydowałam, że się tym zajmę bo może to sytuacja do "naprawienia"?

W przedszkolu mają gimnastykę korekcyjną - czy taka "przypadłość" kwalifikuje się na zajęcia?

Czy któraś ma podobny problem? poradzicie coś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
JEST COŚ TAKIEGO JAK FIZJOLOGICZNA KOŚLAWOŚC NÓG u małych dzieci , znika raczej samoistnie w ok. 4-5 roku zycia nawet , można poprosić o skierowanie do ortopedy tez oceni i ew. pokaże co można w domu robić aby szybciej nóżki .kolana się wyprostowały a przy okazji Ty będziesz spokojniejsza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry