Widok

koszty ogrzewania w bloku gdzie pieć jest na gaz

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
Może ktoś tak miesdla chcemy kupić mieszkanie w takim bloku ale boimy się kosztów takiego ogrzewania
Prosimy o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najłatwiej to poproś sprzedających o jakieś rachunki, koleżance też obiecywali że za prąd za ogrzewanie nie bedzie więcej niz 300 a jak poprosiła rachunki to było ponad 400 wiec ludzie mega sciemniają zeby tylko sprzedać/wynająć

jeżeli chodzi o ogrzewanie to pytanie czy blok jest ocieplony
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
stare budownictwo, mieszkanie 80 m, pora zimowa ok 300 zł, ale w styczniu jak byly mrozy to nawet 450
mam znajomych mieszkanie w nowym bloku, 40m2 płacą zimą 160zł za gaz miesięcznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mieszkamy w ocieplonym bloku z cegły, mamy gazowe centralne ogrzewanie: dwa kotły gazowe na 34 mieszkania, opłata zimą za mieszkanie 40 m kw to 150 zł miesięcznie. Mieszkania są bez liczników, a opłata liczona od metrów. Można grzać i otwierać okna, a i tak mamy co roku zwroty :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas nowe budownictwo koszt ogrzewania płatny w m-cach zimowych to 100-150 zł , latem nie płacimy . Zimą płacimy 100 zł zaliczki od pazdziernika do kwietnia - mniej więcej mieścimy się w zaliczce , czasem dopłacamy 50-100 zł na koniec.
52m- kotłownia gazowa- ok 30zł/miesiąc +50 zl strat + 30 zł abonament=110zł średnio w sezonie grzewczym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Domek jednorodzinny, parterowy - miodowy miesiąc - ok 86m kw. ogrzewanej powierzchni + nieogrzewany garaż. Mieszkam od 2010r. - opykałem już 3 pełne sezony grzewcze. Koszty całoroczne używania pieca to (w zależności od długości zimy, wiatrow, temperatur) od 1800-2350zł brutto. Na przykład najdroższy był ostatni sezon 2012/13 - pamiętacie pełna zima jeszcze w kwietniu - w okresie rozliczeniowym 1.07.07.2012 - 30.06.2013 zużyłem dokładnie 1128 m sześc. i zapłaciłem łącznie 2343,60zł ( co ciekawe w okresie od końca maja do września, przy wyłączonym C.O. kuchnia gazowa, prysznic, wanna piec zużył 60m sześc.). Temperatura w domu oczywiście komfortowa 21,5 st. Co roku wpłacam co ok. 2mce przedpłaty 350-400zł. Już ten system ratalny jest godny polecenia (węgiel niestety kupuje się zwykle na cały sezon, to samo z grochem i trzeba od razu wywalić poważną gotowkę. Prawdą jest jednak to, że w nie zaizolowanym budynku, starym budownictwie, przy wadach konstrukcyjnych może nie być rożowo. Pozdrawiam!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja wynajmowałam przez jakiś okres za studenckich czasów mieszkanie ok.40 m2, stary Wrzeszcz, okolice Chrobrego i ogrzewanie wychodziło nas jakąś 100 zł/m-c (w okresie zimowym), ale to było kilka lat temu, więc teraz myślę, że kosztowałoby to ze 150 zł. Wbrew pozorom ogrzewanie gazowe wcale nie jest najdroższe, ale bardzo wygodne! W bloku płacę teraz jakieś 800 zł za sezon grzewczy, a odkręcam kaloryfery ze 2-3 razy w zimie i to na chwilę, bo po chwili jest mi za gorąco (nie mamy podzielników). Wszystko tak naprawdę zależy od ocieplenia-czy i jakie jest, czy mieszkanie narożne, czy na ost.piętrze itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Gecco Deweloper (10 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

Jak szybko sprzedać mieszkanie (91 odpowiedzi)

Mam wystawione mieszkanie na wszystkich najpopularniejszych portalach od listopada 2013 i do tej...

dom z płaskim dachem (8 odpowiedzi)

Witam, marzymy z mężem o domu z płaskim dachem - gdzie w Trójmieście można kupić działkę na...

do góry