Widok

kot z obrożą

Szanowni właściciele kotów,
proszę uprzejmie pilnować swoich zwierząt, bo biegają po ulicach i dziś np. jeden wbiegł do mojego domu przez otwarty taras i zrobił sporo zamieszania, strasząc przy okazji domowników (w tym małe dzieci).
Uprzejmie uprzedzam, że następnym razem kot zostanie złapany i odbiór będzie w schronisku, o ile on to przeżyje, bo wiadomo jak łatwo o zawał u kotów.

Pozdrawiam
hejterom dziękuję
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 21
Też mam sąsiada z trzema kotami i niech mi pan uwierzy że znienawidzilam koty, kiedyś mi nie przeszkadzały. Ponieważ przychodzą na moja działkę sr*ją i sikają gdzie popadnie . piaskownicę muszę codziennie zamykać jakaś masakra. a sąsiad ma w nosie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
brak mi słów na takie osoby jak ty.... de..l
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak widzę takie wpisy to aż się we mniw gotuje, później ludzie są zdziwieni, że żyjemy w kraju w którym ktoś zakopał żywcem psa albo poodcinał kotu nogi. Trochę szacunku i zrozumienia do wszystkich żyjących stworzeń, ludzi czy zwierząt. Nie żyjesz sam gościu na świecie i nie jesteś pępkiem świata, kot Cię pogryzł, wyrządził Ci jakieś nieodwracalne krzywdy? Jesteś idiotą który chyba nie ma nic innego do roboty tylmo wypisywanie durnych żali na internetowym forum. Idź może na jakąś terapię albo najlepiej wyleć na księżyc, bo aż mi smutno coś takiego czytać.... koty chodzą po ulicach, ptaki i robaki latają w powietrzu, a psy sikają na trawniki, zamknij drzwi to nic Ci do domu nie wleci.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 10
I siebie weź wywieź na jakąś wycieczkę krajoznawczą do schroniska, bo chyba nie wiesz jaki przerażająco smutny jest los zwierząt, które tam trafiają!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
do: kobieta.
odwracasz kota ogonem

Nikt nie mówi, że masz kota oddać do schroniska. Wręcz przeciwnie. Fajnie, że jesteś wrażliwa/wy na los bezdomnych zwierząt. Po prostu trzymaj swojego kota na swoim terenie bo jesteś za niego odpowiedzialna/ny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sory, ale to szanowny pan baninczyk grozi wywiezieniem zwierza do schroniska, co węcej dalej grozi tym, że kiedyś coś mu zrobi i kot do domu nie wróci. Więc ja tylko komentuję zainstniałą sytuację. Trocbę szacunku do innych, a nie tylko wymaganie go wobec siebie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9
Tylko jak upilnować kota , który chodzi własnymi ścieżkami... Pies ogrodzenia nie przeskoczy , nie przeciśnie się itd, a kot?
Dla kota nie wiem jak wysokie i wąskie ogrodzenie to nie przeszkoda :)
I co mam mu powiedzieć " nie chodź do sąsiadów" ;) Dlatego założyłam mu obrożę i wiadomo,ze nie jest kotem bezpańskim... tyle mogę zrobić... Nie będę kota przecież trzymała w domu non stop...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja mam kota i psy. Psy naszego kota nie ruszą ale innym nie darują i wchodzą na nasz teren "na własne ryzyko". Oczywiście ,że jak widzę zabłąkaną "owieczkę" to robię wszystko ,żeby moje psy krzywdy mu nie zrobiły. W życiu bym nie wpadła na pomysł żeby do kogoś mieć pretensje ,że ten czy inny kot przyszedł do mnie na podwórko. Kot to kot. Szczerze mówiąc bardziej irytują mnie krety. Ale do kogo mieć tu pretensje? No chyba tylko do NATURY....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mój kot chodzi po całej okolicy i nic z tym nie da rady zrobić toć to dzikie zwierzę które zawsze chodzi swoimi ścieżkami. Naszym sąsiadom to nie przeszkadza gdyż wyłapuje wszystkie myszy, krety i nornice ;-)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9
a może ktoś ma alergię ? a o jakimkolwiek zachowaniu kota pisac, że go nie posiada, to bajki - przecież każdy kot potrafi mieć swoje jazdy jak przyjdzie mu ochota.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Posesji?!?!?!?! Hahahahha
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nas odwiedza kot sąsiada.Żona mówi że przyszedł własciciel od którego wynajmujemy dom. Coś podkąsi pośpi pobawi sie i idzie dalej.Czasem poogląda "telewizję śniadaniową" czyli posiedzi przy akwarium ....:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
HEHEHE Autor wątku się trochę rozpędził. Upilnować kota?? Dobre! Ludzie, więcej empatii do przyrody. Widać, że nie miałeś do czynienia z futrzakami i opierasz się na tym co rodzice i koledzy Ci naopowiadali. A tak na marginesie powiem Ci w sekrecie, że powinieneś się czuć zaszczycony, że ten kot zechciał wejść do Twojego domu :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
Z resztą, dla tego kota przeprowadzka to też przeżycie, teraz wszystko dla niego jest nowe, więc eksploruje swoją nową okolicę :) I cały czas się zastanawiam jakiego rabanu mógł narobić ten zupełnie pozbaiony agresji kot - może go ktoś przestraszył?

Jeśli chodzi o temat alergii na kota to nie jest mi on obcy i dlatego tylko nie mam własnego futrzaka, ale nie popadajmy w paranoję, pięciominutowa wizyta nikomu nie zaszkodzi - chyba, że ktoś ma tak silną alergię, ale to wtedy już jest taki level hard, że nawet żaden ze współpracowników nie mógłby kota posiadać, bo przecież sierści się nie pozbędziesz...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
Co jeśli dwa koty sąsiadów regularnie podlewają mi drzewka w moimi ogrodzie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Otwórz buzię do sąsiadów, a nie chwalisz się tym w internecie...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak? Ile razy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trune słowo? Juz pomagam.
posesja
1. wydzielony teren, zwykle z budynkiem mieszkalnym, stanowiący czyjąś własność
2. daw. dzierżawa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kotu nie wytłumaczysz. Proponuję elektryczny pastuch, czyli drut i akumulator. Zgodne z prawem i co ważne nie zrobi trwałej krzywdy zwierzęciu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja uprzejmie proszę jeśli już wypuszczasz muchy ze swojego domu to pilnuj aby nie wlatywały do mojego !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry