Widok

kot z obrożą

Szanowni właściciele kotów,
proszę uprzejmie pilnować swoich zwierząt, bo biegają po ulicach i dziś np. jeden wbiegł do mojego domu przez otwarty taras i zrobił sporo zamieszania, strasząc przy okazji domowników (w tym małe dzieci).
Uprzejmie uprzedzam, że następnym razem kot zostanie złapany i odbiór będzie w schronisku, o ile on to przeżyje, bo wiadomo jak łatwo o zawał u kotów.

Pozdrawiam
hejterom dziękuję
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 21
a mój kot mnie doprowadził do zawału. Skubany twardy jest.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli chodzi o koty, to w Dąbrowie na końcu Banina jest ich wielka miłośniczka, co ma ich kilkanaście - uważaj, bo Cię zgłosi, że chcesz kotom krzywdę robić! :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
a jakiej był maści?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
daj mi go. zjem go
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Satan King, widzę ze udzielasz się we wszystkich wątkach i trzymasz poziom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak wyglądał i jakie okolice?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
os. familijne, okolice skrzyżowań kardamonowej z goździkową i imbirową - kot biało czarny
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a to ja nawet wiem czyj :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
na szczescie tacy pieniacze zwykle moga liczyc na podobna uprzejmosc sasiadow... by zylo sie lepiej burakom :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
mówiłem, że hejterom dziękuję, więc po co się udzielasz?

mam gdzieś koty sąsiadów i nie życzę sobie, żeby te stworzenia biegały po moim domu i roznosiły np. toksoplazmoze - choć pewnie nie kumasz co to jest... i w d... mam uprzejmość sąsiadów, jeśli przez ich kota żona w ciąży poroni... także drogi anonimie nie wypowiadaj się tylko pilnuj swojego stworzenia, a jeśli ci kot miły to bądź uprzejmy dla niego i chroń żeby nie szlajał się po domach innych, bo może kiedyś nie wrócić...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 19
to samo tyczy się właścicieli psów. Ostatnio mieliśmy w domu wizytę psa sąsiadów. Ale to podobno nasza wina bo brama i balkon nie były zamknięte :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli lubisz jeść kocie odchody to prawdopodobieństwo zarażenia się jest spore. W innym przypadku prędzej zarazisz się jedząc nieumyte warzywa i owoce.
Wiedza nie boli :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 7
toksoplazmozy to się tak łatwo od kota nie nabawisz prędzej od niedomytych warzyw z ogródka lub surowego mięsa....
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
guzik mnie interesuje jak mogę się zarazić tym świństwem, zwyczajnie nie życzę sobie, żeby obce zwierzęta wchodziły do mojego domu... proste?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15
Nie ma problemu i to jest dla mnie zrozumiałe, jednak temat toksoplazmozy sam przywołałeś.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie wiedziałam, że kot to takie ekstremalnie niebezpieczne zwierzę, którego można się przestraszyć. Prosiłabym uprzejmie o nie wypuszczanie pająków, bo wchodzą mi do domu, a ja się boję straszliwie :D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Raczej żona nie zarazi się od kota tak po prostu i nie poroni od tego . Ten kot jak widać jest zadbany i zdrowy i nie robi krzywdy nikomu . Skoro przeszkadza to trzeba po informować sąsiadów czyli właścicieli o tym fakcie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przyjałem do wiadomości. Oczywiście nikt nie musiakceptować tego faktu. Nie mniej jednak informuje, ze ten kot jest regularnie szczepiony, odrobaczany i i jest pod opieka weterynaryjna. Nie musi sie Pan obawiać o choroby. Kot jest wychowany wraz z dziecimi i tym samym nie jest agresywny wobec dzieci. Przykro mi, ze Pana dzieci boja sie zwierzat.
Proszę pamiętać, ze karma w zyciu wraca, skoro ma Pan już dzieci, i kolejne w drodze, to proszę pamietac o ograniczeniu predkosci na osiedlu a nie jechaniu rozpędzonym przez cala imbirową. A z Pana taki banińczyk jak ze mnie nowojorczyk.
Szkoda i przykro mi, ze mam takich nieszczęśliwych sąsiadów.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nadzór nad zwierzęciem jest OBOWIĄZKIEM każdego posiadacza zwierzęcia. Takie jest prawo. Pan zakładający wątek ma rację. Ma prawo sobie nie życzyć cudzego kota na posesji a tym bardziej w domu. Lubię koty, ale mam podobne odczucia. Właścicielu kota staraj się szanować innych bo jak piszesz - wierzysz w to, że karma w życiu wraca. Trzymaj fason i będzie dobrze :) pozdrawiam
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry