Widok
kredyt hipoteczny
witam,od paru miesięcy spłacam kredyt mieszkaniowy ,raty mam dość niskie w granicach 400-500 zł.ale zaniepokoiła mnie wysokość następnej raty gdyż wynosi ona prawie 800 zł.Czy ktoś może mi wytłumaczyć czy coś zmieniło się od stycznia 2012 w oprocentowaniu np.zwiększenie WIBOR.Jestem laikiem w tych sprawach.Proszę może ktoś w prosty sposób może mi to wytłumaczyć ?
zapytaj w banku. Tak można tylko gdybać
moze byc tak , ze mieszkanie stanialo i je "doubezpieczyli" zeby było w cenie , kiedy kupowałas. moj kuzyn tak doplacal, ale mial informacje wczesniej, z emieszknie nie ma juz wartosci takiej, jak kiedy bralis kredyt
A odebraliście już mieszkanie, czy dopiero się buduje? Czy już bank zapłacił wszystko, co miał deweloperowi, czy jeszcze nie? Bo może być tak, że wcześniej dopiero jakaś tam niższa kwota została zapłacona, a teraz poszła kolejna transza i już od wyższej kwoty macie liczone odsetki. Bo dopóki całość nie jest zapłacona, to bank liczy tylko za to, co już przekazał sprzedajacemu, a nie to, co ma być docelowo, ale jeszcze "leży na koncie banku".