Widok

krem kawowy sztywny

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
poszukuje sprawdzonego przepisu na krem kawowy to tortu bezowego, mam spody ale nigdzie nie moge znalesć sprawdzonego kremu.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Składniki na masę kawową:
250 g serka mascarpone, schłodzonego
250 ml śmietany kremówki, schłodzonej
2 łyżeczki kawy instant rozpuszczone w 1 łyżce gorącej wody, schłodzone
2 łyżki cukru pudru
Wszystkie składniki włożyć do naczynia i ubić mikserem
kurcze nie mam serka mascarpone ;(

myslę, że śmiało mogłabyś zastąpić mascarpone zwykłym twarogiem zmielonym z masłem jak do sernika.
Krem kawowy: 200g miękkiego masła w temp. pokojowej, 130 g cukru pudru, 60ml (4 łyżki) bardzo mocnego espresso, ostudzonego do temp. pokojowej, 1,5-2 łyżki alkoholu (użyłam klarownego, nie mlecznego, likieru kawowego), ok. 1/2 łyżeczki mielonej, suchej kawy

Ucieramy masło z cukrem, wciąż ucierając dodajemy kawę i alkohol, na koniec dosypujemy suchą kawę.

RADA: jeśli, tak jak mnie, krem się Wam zwarzy, zagotowujemy wodę, wlewamy do dużej miski w której umieszczamy miskę z kremem, i ucieramy go energicznie nad parą - powinno pomóc.
tu on jest
http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/tort-bezowy-dla-tesciowej/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry