Widok
ks. Franciszek Rompa
Niestety i następnego księdza tym razem z Kielna dopadła sprawiedliwość ,ale dziw bierze że nie trąbiły o tym ŻADNE MEDIA !!!! wszystko po cichu nikt nic nie mówił nikt nic nie wie ( po takim samym incydencie z M.Bużanem następnego dnia można było przeczytać rano w prasie a wieczorem obejrzeć w TV ) przecież to wstyd i pogarda dla wszystkich mieszkańców Kielna za takie zachowanie ich proboszcza , który z uśmiechem na twarzy chodził po kolędzie i zbierał koperty.
A mianowicie na początku grudnia wracając z imprezy Barbórkowej "zakrapianej" spowodował kolizję z innym uczestnikiem ruchu i w wyniku tego zostały mu zabrane "lejce" tj prawo jazdy ale jedno szczęście ze jechał swoim STARYM mercedesem i koszt naprawy był z pewnością mniejszy.
Wiem, wiem co chcecie powiedzieć że temat księży jest już tak mdły i zepsuty że nawet nie chce się tego czytać i komentować, ale jest warty zastanowienia się nad tym co dzieje się dookoła nas i o czym możemy się jeszcze dowiedzieć ;)
A mianowicie na początku grudnia wracając z imprezy Barbórkowej "zakrapianej" spowodował kolizję z innym uczestnikiem ruchu i w wyniku tego zostały mu zabrane "lejce" tj prawo jazdy ale jedno szczęście ze jechał swoim STARYM mercedesem i koszt naprawy był z pewnością mniejszy.
Wiem, wiem co chcecie powiedzieć że temat księży jest już tak mdły i zepsuty że nawet nie chce się tego czytać i komentować, ale jest warty zastanowienia się nad tym co dzieje się dookoła nas i o czym możemy się jeszcze dowiedzieć ;)
Plotka jest w 100% pewna !!!
Byłem jakiś czas temu z moim autkiem u Auto Mirasa w Pępowie i niestety widziałem jego skasowanego Mesia jak wyszedł spod igiełki na własne oczy!!!i z niedowierzaniem jeszcze zapytałem czy to Mesior w/w w tytule i odpowiedź brzmiała dosyć ciekawie a mianowicie usłyszałem słowa "TAKIE SĄ SKUTKI PICIA WÓDKI "
Byłem jakiś czas temu z moim autkiem u Auto Mirasa w Pępowie i niestety widziałem jego skasowanego Mesia jak wyszedł spod igiełki na własne oczy!!!i z niedowierzaniem jeszcze zapytałem czy to Mesior w/w w tytule i odpowiedź brzmiała dosyć ciekawie a mianowicie usłyszałem słowa "TAKIE SĄ SKUTKI PICIA WÓDKI "
oni wszyscy to diabły w czarnych sutannach a nie księża którzy powinni dawać pozytywny przykład.Wszystkich diabłow rozpuścili ludzie motłoch który bezgranicznie im ufa i ładuje w kabze.Napewno byli by prawdziwymi katolikami gdyby doświadczyli biedy takiej jaka panuje w niejednym domu i nie znam ludzi którym z biedy poprzewracało się w głowach,
Drodzy państwo widać jak świadczy to o waszej durnocie Jak wszystkim wiadomo ten ks.Franciszek na takie imprezy zostaje zawieziony i odwieziony przez jakiegoś kierowce tak to jest w Kielnie przyjęte od lat. A jeśli chodzi o samochodzik to zapewniam państwa ze oba są nienaruszone i to pewne. A plotka ta jest tandetna zapewne spowodowana z zazdrości. Ciekawe jest tylko kto ma takie kompleksy i problemy ze wymyśla takie niesamowite historie.
Klapki na oczach masz ...no niestety.W zyciu nie powiedzialbym złamanego slowa na wiarę katolicką,kościól jako kosciół ale trzeba przyznać że rządzą nim tylko ludzie...prawda?A ksiądz Franciszek no niestety swoje za kolnierzem ma a grzech pychy napewno.Pamiętasz moze wybory ?w jaki oględny sposób promował Tuska i innych PO-wców?Nawet plakaty wyborcze przed kościolem wisialy(na terenie kościelnym)Gdy bieda w niejednym domu zaglada a Franciszek coraz to nowe auta(oczywizda full exlusiv)pomniki ...fakt Jana Pawla 2 ale myśle że nie byłby zadowolony z tej fanaberii proboszcza...mozna by za te pieniązki wybudowac jakis domek dla matek pracujących co nie stac je na prywatne przedszkole..sciągnac jakies siostry ze 2 i nazwac go im Jana Pawla..i splendor by byl i korzyść dla mniej bogatych parafian.A tak kicha ksiądz zamienia sie w biznesmena..troche nawet masona(Goclowski sie klania)
jak widzę masoni to modny temat. Ale wszędzie wokół krążą same stereotypy. Warto poczytać a nie rzucać wokół hasłami, na temat których niewiele ma się de facto do powiedzenia.
A jaki jest ks. Franek każdy wie. Mimo wszystko trzeba przyznać mu jedno. Odrestaurował nasz Kościół przez ostatnie 20 lat praktycznie nie do poznania. Widać, że Kościół potrafi dbać o swoje mienie.
Błędów popełnił dość wiele, pewnie i od inwestycji cos mu tam kapnie, jak to przy przetargach, ale widać że coś robi. A nawet ostatnio stara sie mieć kazania co było jego najsłabszym punktem. I nawet msze odprawia w tradycyjny i najlepszy sposób. Mam nadzieję, że sodówka minęla mu bezpowrotnie
A jaki jest ks. Franek każdy wie. Mimo wszystko trzeba przyznać mu jedno. Odrestaurował nasz Kościół przez ostatnie 20 lat praktycznie nie do poznania. Widać, że Kościół potrafi dbać o swoje mienie.
Błędów popełnił dość wiele, pewnie i od inwestycji cos mu tam kapnie, jak to przy przetargach, ale widać że coś robi. A nawet ostatnio stara sie mieć kazania co było jego najsłabszym punktem. I nawet msze odprawia w tradycyjny i najlepszy sposób. Mam nadzieję, że sodówka minęla mu bezpowrotnie
nie każda książka jest wartością samą w sobie. ważny jest jeszcze autor, a Łysiak w tej kwestii nie może być jedynym autorytetem. Jest zbyt zaangażowany, by się na nim opierać. Kwerenda historyczna jest podstawą pracy każdego historyka. Również w tym temacie. Trzeba poczytać autorów i z lewa i z prawa i z centrum aby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski.
Co do masonów jako twórców rewolucji francuskiej... hmm ciekawe. Wydawało mi się, że przyczyny były zgoła inne...
Co do masonów jako twórców rewolucji francuskiej... hmm ciekawe. Wydawało mi się, że przyczyny były zgoła inne...
Masoneria przekazała rewolucji nie tylko swe idee, lecz także swoje metody i swoich ludzi. Kiedy historyk, mason Henri Martin, zapewnia, że ..masoneria była laboratorium rewolucji". Zrozumiały jest entuzjazm masonów wzbudzany tym wyczynem, entuzjazm, którego przejawem jest następująca wypowiedź Najwyższej Rady Wielkiego Wschodu:
To masoneria przygotowała naszą rewolucję, największą ze wszystkich epopei ludowych, jakie historia zapisała w swoich annałach, oraz to masonerii należy się najwyższy zaszczyt wyposażenia tego wiekopomnego wydarzenia w dokument, w którym wcielone zostały jej podstawowe założenia.A co do Łysiaka,cóż do niego się też dorasta ..mimo wszystko polecam.
To masoneria przygotowała naszą rewolucję, największą ze wszystkich epopei ludowych, jakie historia zapisała w swoich annałach, oraz to masonerii należy się najwyższy zaszczyt wyposażenia tego wiekopomnego wydarzenia w dokument, w którym wcielone zostały jej podstawowe założenia.A co do Łysiaka,cóż do niego się też dorasta ..mimo wszystko polecam.