Widok

ks. Franciszek Rompa

Niestety i następnego księdza tym razem z Kielna dopadła sprawiedliwość ,ale dziw bierze że nie trąbiły o tym ŻADNE MEDIA !!!! wszystko po cichu nikt nic nie mówił nikt nic nie wie ( po takim samym incydencie z M.Bużanem następnego dnia można było przeczytać rano w prasie a wieczorem obejrzeć w TV ) przecież to wstyd i pogarda dla wszystkich mieszkańców Kielna za takie zachowanie ich proboszcza , który z uśmiechem na twarzy chodził po kolędzie i zbierał koperty.
A mianowicie na początku grudnia wracając z imprezy Barbórkowej "zakrapianej" spowodował kolizję z innym uczestnikiem ruchu i w wyniku tego zostały mu zabrane "lejce" tj prawo jazdy ale jedno szczęście ze jechał swoim STARYM mercedesem i koszt naprawy był z pewnością mniejszy.

Wiem, wiem co chcecie powiedzieć że temat księży jest już tak mdły i zepsuty że nawet nie chce się tego czytać i komentować, ale jest warty zastanowienia się nad tym co dzieje się dookoła nas i o czym możemy się jeszcze dowiedzieć ;)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5
Zwykła żenująca plotka.... a nie jest to nagłosnione najwidoczniej dlatego że w kielno nie posiada takiego donosiciela jak bojano
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 23
Brawo!! Aby więcej takich informacji ujrzało światło dzienne !!!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5
Obrośli w majątki, olewają wszelkie zasady, sa ponad prawem i nieustannie głoszą słow boże, bo są Jego wyslannikami. I o co chodzi?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
racja dlaczego to może być po cichu niech też ma rozgłos
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co jeśli to tylko złośliwa plotka? To nie najlepszy pomysł żeby nagłaśniać nie sprawdzone informacje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Plotka jest w 100% pewna !!!
Byłem jakiś czas temu z moim autkiem u Auto Mirasa w Pępowie i niestety widziałem jego skasowanego Mesia jak wyszedł spod igiełki na własne oczy!!!i z niedowierzaniem jeszcze zapytałem czy to Mesior w/w w tytule i odpowiedź brzmiała dosyć ciekawie a mianowicie usłyszałem słowa "TAKIE SĄ SKUTKI PICIA WÓDKI "
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
oni wszyscy to diabły w czarnych sutannach a nie księża którzy powinni dawać pozytywny przykład.Wszystkich diabłow rozpuścili ludzie motłoch który bezgranicznie im ufa i ładuje w kabze.Napewno byli by prawdziwymi katolikami gdyby doświadczyli biedy takiej jaka panuje w niejednym domu i nie znam ludzi którym z biedy poprzewracało się w głowach,
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
jaki pan taki kram i odwrotnie. Tylko wiedza wyzwala. Religia? Własny wybór. Komu jest potrzebna niech wierzy. jeżeli jednak wiara sprowadza sie do obrzędów, bo tak wypada, albo z przyzwyczajenia, to źle wróży i wiernym , i kościołowi, i samej wierze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mercedes wyklepany,prawko w kieszeni i po sprawie.Szerokiej drogi księże Franciszku!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Drodzy państwo widać jak świadczy to o waszej durnocie Jak wszystkim wiadomo ten ks.Franciszek na takie imprezy zostaje zawieziony i odwieziony przez jakiegoś kierowce tak to jest w Kielnie przyjęte od lat. A jeśli chodzi o samochodzik to zapewniam państwa ze oba są nienaruszone i to pewne. A plotka ta jest tandetna zapewne spowodowana z zazdrości. Ciekawe jest tylko kto ma takie kompleksy i problemy ze wymyśla takie niesamowite historie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
Klapki na oczach masz ...no niestety.W zyciu nie powiedzialbym złamanego slowa na wiarę katolicką,kościól jako kosciół ale trzeba przyznać że rządzą nim tylko ludzie...prawda?A ksiądz Franciszek no niestety swoje za kolnierzem ma a grzech pychy napewno.Pamiętasz moze wybory ?w jaki oględny sposób promował Tuska i innych PO-wców?Nawet plakaty wyborcze przed kościolem wisialy(na terenie kościelnym)Gdy bieda w niejednym domu zaglada a Franciszek coraz to nowe auta(oczywizda full exlusiv)pomniki ...fakt Jana Pawla 2 ale myśle że nie byłby zadowolony z tej fanaberii proboszcza...mozna by za te pieniązki wybudowac jakis domek dla matek pracujących co nie stac je na prywatne przedszkole..sciągnac jakies siostry ze 2 i nazwac go im Jana Pawla..i splendor by byl i korzyść dla mniej bogatych parafian.A tak kicha ksiądz zamienia sie w biznesmena..troche nawet masona(Goclowski sie klania)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
co masz ćwoku do masonów - ty wiesz ilu księży, tych porządnych, było masonami?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ano to mam że są antynarodowi,antykatoliccy i "diabelnie"sprzedajni.A jak już coś z historii o masonach..hmm ..to może rewolucja francuska?radze poczytać...warto...może wtedy oczka się otworzą.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak widzę masoni to modny temat. Ale wszędzie wokół krążą same stereotypy. Warto poczytać a nie rzucać wokół hasłami, na temat których niewiele ma się de facto do powiedzenia.
A jaki jest ks. Franek każdy wie. Mimo wszystko trzeba przyznać mu jedno. Odrestaurował nasz Kościół przez ostatnie 20 lat praktycznie nie do poznania. Widać, że Kościół potrafi dbać o swoje mienie.
Błędów popełnił dość wiele, pewnie i od inwestycji cos mu tam kapnie, jak to przy przetargach, ale widać że coś robi. A nawet ostatnio stara sie mieć kazania co było jego najsłabszym punktem. I nawet msze odprawia w tradycyjny i najlepszy sposób. Mam nadzieję, że sodówka minęla mu bezpowrotnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

antykatolicyzm to jeszcze nie przestępstwo

a co do rewolucji francuskiej - to ci idioci Francuzi czczą ją co roku 14 lipca z głupoty chyba ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
..no czczą,czczą...zgadza się co im w końcu pozostalo?Ale nie wiem czy dobrze zrozumialeś aluzje moją do rewolucji...więc chodzi mi o to że wywolali ją masoni...masa krwi(nie tylko chrześciańskiej..ale tej jak zwykle najwięcej)w imie czego?..hmm wolności?Polecam ksiązki Łysiaka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie każda książka jest wartością samą w sobie. ważny jest jeszcze autor, a Łysiak w tej kwestii nie może być jedynym autorytetem. Jest zbyt zaangażowany, by się na nim opierać. Kwerenda historyczna jest podstawą pracy każdego historyka. Również w tym temacie. Trzeba poczytać autorów i z lewa i z prawa i z centrum aby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski.
Co do masonów jako twórców rewolucji francuskiej... hmm ciekawe. Wydawało mi się, że przyczyny były zgoła inne...

A ja polecam Baszkiewicza i Mellera

o rewolucji francuskiej - przynajmniej napisana przez historyków. i bez z góry założonej tezy.
Masoneria przekazała rewolucji nie tylko swe idee, lecz także swoje metody i swoich ludzi. Kiedy historyk, mason Henri Martin, zapewnia, że ..masoneria była laboratorium rewolucji". Zrozumiały jest entuzjazm masonów wzbudzany tym wyczynem, entuzjazm, którego przejawem jest następująca wypowiedź Najwyższej Rady Wielkiego Wschodu:

To masoneria przygotowała naszą rewolucję, największą ze wszystkich epopei ludowych, jakie historia zapisała w swoich annałach, oraz to masonerii należy się najwyższy zaszczyt wyposażenia tego wiekopomnego wydarzenia w dokument, w którym wcielone zostały jej podstawowe założenia.A co do Łysiaka,cóż do niego się też dorasta ..mimo wszystko polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Bojano

Grupa Bojano Polska (9 odpowiedzi)

Cześć, Czy ktoś ma informację czemu wstrzymana została grupa Bojano?

Sołtys Bojana odwołanie (19 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Budowa nowego wysypiska śmieci Bojano/Kielno (23 odpowiedzi)

Między Bojanem a Kielnem firma Stachtrans planuję budowę wysypiska śmieci , takiego samego jak...

do góry