Widok

książki dla 6-cio latka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
polećcie proszę fajne książki dla 6-cio latka. Czytamy serię o Detektywie Pozytywce, Mapy Mizilińskich, Niesamowite przygody dziesięciu skarpetek, ale powoli już mi się kończą pomysły...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Opowieści z Narni" u nas są hitem

Polecam serię o Basi .Mojemu synowi bardzo się podoba ,Magiczne drzewo jest super i jeszcze Ciocia Jadzia to również są różne opowiadania. .

Może "Koszmarny Karolek" albo "Mikołajek"?

Biuro detektywistyczne Lassego i Mai.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może zapiszecie się do biblioteki? Syn wtedy sam będzie wybierał sobie książeczki do czytania :-) Albo razem odwiedzajcie księgarnie i niech sobie wybiera książeczki z półki (mój wybierał po ilustracjach, które jemu się podobały).
Ja polecam Pirata Rabarbara.
My ostatnio z biblioteki przeczytalismy cała serię książek o Nudzimisiach Rafała Klimczaka. Bardzo fajne :)

tak polecam !

Cywilizacja komunizmu - Leopold Tyrmand. Dobra książka, która ukształtuje młodego, żeby nie wierzył w utopię komunistyczną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

z wydawnictwa Siedmioróg cała seria o małych marzycielach

Nudzimisie, seria z Tappim, seria z kropką np "Poznaję świat i kropka!", Magiczne drzewo, Mikołajek, seria z Dunią np" Moje szczęśliwe życie"

poza tym Młody czyta sam z serii Czytam sobie, Już czytam,

och tak!
dobra książka.

Moja córka uwielbia ksiązki z serii zaopiekuj się mną. o pieskach przeczytała już całą kolekcję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Dziadek i Niedźwiadek", "Afryka Kazika" Łukasza Wierzbickiego - zdecydowanie hit i dla dorosłych też bardzo ciekawe. :)
"Pięciopsiaczki" Wandy Chotomskiej
"Pan Kuleczka"

I komiksy Kaczora Donalda :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Rozwiązania w domu (3 odpowiedzi)

Opłaca się ładować się teraz w te wszystkie dodatki typu kolektory, rekuperacja, studnia itd.?

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

do góry