Widok

kto kupił mieszkanie od Wasko10 dewelopera z Rumi?

hejka,maja fajna oferte osiedla w Redzie i powaznie sie na nia zastanawiam.Kupił juz ktos od nich mieszkanko?moze w Redzie ,moze w innym miejscu?jak oceniacie tego dewelopera?pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupiliśmy u nich mieszkanie własnie w Redzie, osiedle "Bocianie Gnazdo"
Kupilismy w lutym i jak do tej pory zadnych problemow.
Ze wszystkim można się w zasadzie dogadać i nawet utargowac:) Ściany zrobilismy po swojemu, hydraulike i elektrykę też. Bez problemu mozna wejsc na budowe niemal w kazdej chwili. Póki co wszystko szybko i sprawnie robia. NIe przeciagaja terminow.
Jedyne co, to mieli problem z przekazaniem ksiag wieczystych, bo akurat byly w sadzie i sie przeciagalo, co przeciagalo nam sprawy w banku. Ale jak do tej pory, aby nie zapeszac-jedyny minus.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zdecydowalismy sie i kupilismy w kwietniu. Tez widze ze idzie calkiem sprawnie. Ale chcialam inne okna a powiedzieli mi ze nie mozna:(W mieszkanku nr 5 chcialam zrobic duze dwuskrzydlowe okno balkonowe zamiast tych zwyklych. Niestety nie dalo rady.Coz bedziemy zmieniac przy najblizszym remoncie (za kilka lat).Termin oddania mamy na grudzien.Moze uda sie wczesniej.Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Okna są elementem elewacji i niestety nie można ich zmieniać. Chyba, że za pozwoleniem projektanta budynku.

"rz" - to długa historia

Tak ? To popatrz sobie na okna w blokach. Na początku były jednakowe,ale z biegiem lat ludzie zaczęli wymienia je na własna rękę i to na takie,jakie im się podobały. Wygląda to nieładnie,ale jest możliwe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my z żona również kupiliśmy mieszkanko na Bocianim Gnieżdzie w redzie i z tego co widze nie ma szans na odbiór kluczy 31 grudnia jak jest w umowie. a co do problemów też nie mielismy oprócz elektryka który nie zrobił elektryki tak jak chciałem. a z ta kanalizacją i z transformatorem to też słyszałem ale to nie jest mój problem.Umowa jest umową. pozdrawiam wszystkich nowych mieszkańców .
Chodzi o to, że Wasko nie bierze odpowiedzialności za opóźnienia związane z budową kanalizacji, czy transformatora. Radzę dokładnie przeczytać umowę, bo według niej mogą oddać z dużym opóźnieniem i w dodatku nie poniosą za to żadnych konsekwencji.
umowa umową to że kanaliza czy transformator nie są podłaczone to tylko i wyłacznie sprawa wasko . osobna rzecza jest wykończenie tych mieszkań . gdyby mieszkania były wykończone w stanie deweloperskim nie mozna by było nic im zarzucić . a w tym wypadku oni są na przegrznej pozycji . prosze mi wierzyc , ja to wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kanalizacja i transformator sa zaniedbaniem ze strony dewelopera , rzeczy takie załatwia sie zaraz na samym poczatku budowy. Moje mieszkanie niema wewnątrz posadzek,hydrauliki a klatka jest nawet nie zaczęta , gdyby te rzeczy były wykonane nie miał bym pretensji ale jak ktoś w biurze i na papierze próbuje wytłumaczyć się brakiem miejskiego podłączenia kanalizacji człowiekowi który na co dzień tym się zajmuje to przegina .
Hej ile Wasko spoznilo sie z oddaniem Wam mieszkania????Czy w zwiazku z tym wyplacili rekompensaty?????my kupilismy mieskzania na Kazimierskiej i mamy same przeboje z nimi!!!!Dzieki za odpowiedz
Współpraca z Wasko rzeczywiście układa się bardzo dobrze, ale z tego co zauważyłem mają problemy z transformatorem. Wydaje mi sie to trochę dziwne zważywszy na fakt, że pierwsze 3 budynki są na tyle wykończone, że mogłyby być już oddane do użytku. Zadzwoniłem w tej sprawie do biura Wasko i nie uzyskałem jednoznacznych informacji. Podobno postawienie transformatora przez Energe jest w trakcie przetragu, a jedyne problemy jakie wystepują to kanalizacja za, którą odpowiada Pewik. Wydaje mi się ze Wasko ma identyczy problem z transformatorem jak Osiedle Fenikowskiego budowane przez Orlex.
Ja mam zdanie mieszkanka na grudzień ale wątpie że nastąpi to w tym roku bo ciągle słysze, że pewik jeszcze nie podłączył kanalizy. chyba czas zadzwonić do firmy pewik i spytać coż za problem mają.
Podobno juz podłączyli kanalizę, teraz pozostaje jedynie zrobienie transformatora prądu. Ciekawe czy wyrobią się z tym do wiosny?
Twierdzą, że odbiór mieszkań w budynkach 1-4 ma być najpóźniej w marcu. Moim zdaniem kwestia podłaczenia prądu i kanalizacji jest też zaniedbaniem ze strony dewelopera. Za późno się za to wzięli. Ostatnio dzwonił do nich mąż i podobno już mają papiery od pewiku gotowe, a trafostacja ma stanąć lada dzień. Energa musiała kupić od nich kawałek ziemi na to.
image
Jesteśmy co raz mniej zadowoleni ze współpracy z Wasko. Mydlą oczy i ciągle nas okłamują. Najpierw kłamali odnośnie kanalizacji, teraz kłamią na temat stacji transformatorowej. Mam poważne obawy, czy ona stanie na naszym osiedlu w tym roku.

Zapraszam na forum:

http://e-reda.pl/viewtopic.php?p=10434#10434
nie działa..
W styczniu podpisałem umowę z firmą Wasko, której właścicielem jest p. Piotr Dawidowski z Rumi na zakup mieszkania.Wpłaciłem zaliczkę w kwocie
50 tysięcy zł.Po pewnym czasie zrezygnowałem i zażądałem jej zwrotu zgodnie z wcześniej podpisaną umową.Wielokrotnie jeździłem i wręcz prosiłem o zwrot moich pieniędzy, lecz za każdym razem odchodziłem z kwitkiem. Wreszcie firma ta zadeklarowała się na piśmie rozliczyć ze mną do 30 marca 2011r. Do dnia dzisiejszego tego nie zrobiła.
Nie polecam tej firmy nikomu i ostrzegam przed zakupem mieszkania, bo okazała się ona bardzo nierzetelna.Będę zmuszony dochodzić swoich praw na drodze sądowej!
Oszukany klient
Jeśli nie Wasko10 to może Sierzbud, zastanawiam się nad zakupem mieszkanka właśnie u nich przy czym ono budują w mieszkania w Rumi i tow gruncie rzeczy bardziej mi pasuje. Mieszkania mają przystępne cenowa a i kontakt wydaje się ok.

Zobaczcie sami ich oferta jest tutaj Sierzbud mieszkania Rumia
Ponoc bankrutują - osiedle w Redzie leży odłogiem - ponoc nie płacą wykonawcą, osiedle w Rumii przy kosynierów - nie widac tam żywego ducha, a ten ich Hotel to ponoc jest juz na sprzedaż bo ich syndyk goni.

Tragedia - deweloper >??? - powinni zając sie tym co naprawde potrafią - być podwykonawcą - malarzem itp dla wspanialego hotelu FALTOM - Panie Piotrze
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej ktos wie cos wiecej na temat tego ze wasko bankrutuje?????
Od 5 lat kupuje na lokaty mieszkania i pawilony od WASKO, i od 5 lat słyszę że są bankrutami i w upadku. Widać że coś długo upadają. Wiem że zaczynają dwie nowe inwestycje jeszcze w tym roku jedna w Rumi a druga w Gdyni więc coś dziwnie te opinie.
Myślę że ten piękny Hotel Wasko w Redzie, własność Pana Piotra jest solą w oku wielu ludzi, którzy mu źle życzą.
Ja życzę im powodzenia i trzymam kciuki za Pana Piotra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
modlę się aby nie zbankrytował tylko dlatego, że kupiłam od niego mieszkanie i nie mogę się doczekać na jego odbiór! - kazimierska w redzie- ta firma to oszuści!! kłamstwo kłamstwem popychane a bezczelność pani B. nie zna granic!!! takie firmy nie powinny istnieć!!!
szkoda, ze nie dało mi do myslenia, jak żebrali od nas o pieniądzę!!!, teraz nie odbierają telefonów!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej moze pogadamy na priv bo tez kupiłam od nich mieszkanie i mam bardzo podobne odczucia!!???lorelayy@tlen.pl pozdrawiam
Witam my również poważnie zastanawiamy się nad zakupem mieszkania na Kazimierskiej - jakie są Twoje odczucia? podpisałaś już umowę? napisz na mi , proszę jakąkolwiek informację- jest to przecież decyzja na "całe " życie?
pozdrawiam Ola
NIE KUPUJCIE U NICH MIESZKANIA!!!!!!!!!! Wszystkie budowy sa wstrzymane! na kazimierskiej, na Kosynierów...TRAGEDIA...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej skad wiesz ze budowy sa wstrzymane????dzieki za odpowiedz!!
Szanowny Panie, jeśli jest Pan zdecydowany dochodzić swoich praw podobnie jak inni klienci zapraszam do kontaktu na mail: mojdomek@onet.pl
Kupilam mieszkanie na Osiedlu "Bocianie Gniazdo" probuje od konca 2010 roku zalatwic problemy ktore mam w mieszkaniu ( mieszkanie jest na poddaszu, praktycznie wszystkie sciany kolankowe ( polaczenie z dachem) maja problem.Sa bledy izolacyjne i w ociepleniu.Mam opinie rzeczoznawcy budowlanego a oni NIC
Obiecano mi zalatwienie tych problemow teraz w lecie i jak przyszlo lato zmieniaja wersje ze nie ma zadnego problemu i zarowno ja i jak i moj rzeczoznawca nie mamy pojecia!!??? Zwodza, klamia
Kto moze mi pomoc czy jest jakis pozew zbiorowy?
To co oni robią z tymi budynkami to przegięcie, ale że szkołę zostawić w takim stanie...?
ci co kupili w rumi od wasko ludzie uciekajcie od tego dewolopera napewno wiecej zaufania ma deweloper mat-bud z rumi polecam
Ja mieszkam w Redzie na osiedlu Bocianie Gniazdo od 3 lat w tym od 2 proszę o naprawę balkonu u sąsiada ponieważ coś cały czas cieknie mi po oknach.NIC a w biurze słyszę tylko proszę sie nie martwic, teraz nie mamy ludzi a to pogoda nie odpowiada itp. ODRADZAM WSZYSTKIM którzy zastanawiają się nad kupnem mieszkania od WASKO!!!!!!!!!
Jak długo na Bocianim Gnieżdzie czekaliście na mieszkania ile razy zmieniali termin oddania mieszkań.
Hej czy Wasko w zwiazku z tym ze z opoznieniem oddali mieszkania wyplacilo Wam jakies rekompensaty??????Dzieki!
wasko chyba zbankrutowało, szkoła podstawowa nr 6 w Rumi gdzie dzialali opustoszała nic tam sie nie dzieje, blok w rumi przy kosynierów także stoi i nic tam się nie dzieje, w redzie na kazimierskiej podobnie

współczucia dla ludzi którzy u nich wykupili mieszkania
Hey! Ja też kupilem mieszkanie od nich i wciąż czekam na informacje dlaczego odbiur sie przeciaga, czy są moze osoby, które kupiły mieszkania na kosynierów róg kościuszki wrumi? Myślę, że trzeba się skrzyknąć i wyjaśnić sprawę ale zbiorowo gdyż indywidualnie cięzko jest coś wyegzekforwać!!! Proszę o kontakt mariusb@poczta.onet.pl
Pozdrawiam!!! I z góry dziękuję za info!!!
do sądu z nimi, na pewno jest jakies wyjscie z sytuacji.
wasko nie bankrutuje na szczęscie, reda się buduje, co prawda woooooolno ale jednak:), podpisują ugody i płacą (jesli ma się prawnika to całkiem słuszne kwoty - wiem z własnego przykładu)... w akcie notarialnym mam zapis, że mają oddać kazimierska do końca grudnia 2011 (to już 4 termin i na 100% nie ostatni, bo w zyciu nie zdąrzą), ale myslę, że z wiosną może się uda:) czekam już tak długo, że staram się widzieć plusy, np. to,że mury przeschły. Mam mieszkanie w I budynku od ulicy i u mnie zostały do zrobienia: ogrzewanie podłogowe, posadzki i gładź na scianach, do tego dochodzi klatka schodowa, wykończenie elewacji, teren, ale największy wciąż problem to gaz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
wasko to kretacze, wszystko trzeba miec na pismie inaczej walki robia. Pani Borysiuk to w ogole brak kometencji i zaklamanie. W maju mieli robic poprawki na Bocianim Gniezdzie w 2011r a tu 2012 ri dalej nic. Wczesniejsze poprawki to fuszeka. Zalane mieszkania, braki w izolacjach, zalewanie garazy podziemnych, odpadajaca farba i tynki to tylko nieliczne niedociagniecia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kupiłam od nich mieszkanie na kosynierów i nie zostawie tak tej sprawy jeżeli ktoś ma podobne odczucia bardzo proszę o kontakt podaje maila gocha2135@wp.pl
Szukam kontaktu z osobami które wykupiły mieszkania u dewelopera WASKO Piotr Dawidowski w Redzie przy ul. Kazimierskiej
podaje nr tel. 502441751
Jestem mieszkańcem osiedla Bocianie Gniazdo w Redzie,ul.Długa.Osiedle z zewnątrz piękne i na to dałem się złapać.Od dwóch lat walczę z Wasko bo zimą wychodzi szron na ścianach,a teraz dodatkowo grzyb.Rachunki za gaz chorendalnie wysokie.Szanse na wygraną równe zeru bo w Polsce prawo stoi za deweloperem-hulaj dusza piekła niema ,a ja mam kredyt na 30lat i bubel w którym muszę mieszkać.
znajdź dobrego prawnika i walcz! nie daj się, teraz prawo na równi stoi też za klientem.
Niema na co czekać! Dobry prawnik załatwi sprawę - a WASKO nie zostanie bezkarne. Ja na pewno będę walczyć. Bo to nie klient w tej sytuacji jest winny tylko Oni. Nie dotrzymują terminów, zwodzą, oszukują, mieszkania oddają w opłakanym stanie. Tak postępuje deweloper??? A Pani dyrektor- szkoda słów!!! Jedno wielkie kłamstwo i oszustwo
hEj Krzychu a ty gdzie kupiles mieszkanie ??Reda Kazimierska czy Rumia Kosynierow?????banda zlodzieji i oszustow!!!!a samo biuro to porazka z pania B na czele!
Hurraaa! Wstawiają okna. Może za rok będziemy mieli gdzie mieszkać. Czytaliśmy sporo dołujących opinii na temat okien w poprzednich budynkach. Podobno nie trzymają ciepła, niektórym nawet wieje. ZAłamka. Wie ktoś może coś o tych FORIS i kto to montuje. Na necie jest ok ale ciekawe ile komór.

My polecamy mieszkania WASKO. Przed podpisaniem umowy są bardzo mili. Dużo obiecują. Przyjemnie jest. Dobrzy ludzie kupcie resztę tych APARTAMENTÓW, bo muszą mieć kasę na dokończenie. Wszyscy z Semeko chwalą wasko i odwrotnie. O co w tym wszystkim chodzi? Polacy narzekają.
Dracula
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale mnie zamurowało! Dosłownie, kiedy zobaczyłem z ilu okien balkonowych zrezygnowali. Robi się z pięknej nowoczesnej kamienicy bunkier. Teraz bardziej przypomina przychodnię niż kamienicę mieszkalną. Czuję się oszukany, bo cały budynek z zewnątrz miał wyglądać inaczej. Fajna jest zaproponowana kolorystyka elewacji, zaszklone balkony, a teraz to wszystko ma wyglądać bez wyrazu. Ciekawe czy tak można zmieniać projekt bez konsultacji z kupującymi? To tak jak umówić się, że kupujemy kombi, a odebrać hatchbacka.
Wlasnie ja tez myslalam ze to sen Gdy zobaczylam pomniejszone okna
sypialni Kupilam dlatego ze kamienica ladnie sie prezentowala A teraz
masz racje wyglada jak BUNKIER tez zadaje sobie takie pytanie czy oni tak samowolnie moga zmieniac projekt ? Moze ktos wie jakie jest opuznienie na KAZIMIERSKIEJ???
na Kazimierskiej rekordzisci maja opoznienia juz dwa lata!!!!!!!!! a wczesniej niz za pol roku mieskzan na pewno nie oddadza:))
Na Kazimierską raczej sobie jeszcze poczekamy słyszałem że niby do końca maja, jeżeli to nie kolejne oszustwo z ich strony!!!!!
Właśnie ciekawe kiedy oddadzą ci z elewacji zeszli z budowy i ciekawe kiedy znowu wrócą. Pracownicy Wasko palą głupa na budowie, ale jak ktoś by się pytał to przecież pracownicy są i robią pytanie tylko co? Jednym słowem masakra w takim tempie jak robią to terminu na koniec maja nie widzę.
weźcie olejcie te cale wasko, zerwijcie umowy, idzcie do sądu i uciekajcie gdzie pieprz rośnie ja was nie rozumiem?!?!
hej Krzychu napisz do mnie na maila lorelayy@tlen.pl dzieki
Mam wspaniałego adwokata który wie jak rozmawiać z panią B. Jest w stanie pomóc rozegrać tą sprawę. Wszyscy zainteresowani współpracą z prawnikiem proszeni są o kontakt gocha2135@wp.pl wtedy podam konkretne namiary na tego adwokata . Ja mam mieszkanie na Kazimierskiej czekam już rok. Dość tego!!! Ludzie tu chodzi o zabezpieczenie naszych pieniędzy, mieszkań. Lepiej wydać kilka groszy na prawnika I MIEĆ PEWNOŚĆ ŻE NIE BĘDZIECIE SPŁACAĆ KREDYTÓW NA MARNE!!! Kupiliśmy mieszkania u WASKO i mają obowiązek wywiązać się z umów zawartych z nami!!!
no w końcu ktoś się postawił !!! na prawde wielki szacunek. nie dajcie za wygrana w tym sporze, z resztą wasko nie ma przy was szans. Pozdrawiam
nie chcemy już tego mieszkania (kazimierska) i bardzo powaznie myslimy o rozstaniu z wasko, tylko kiedy oddadzą wplacone pieniądze, to co jest zapisane w akcie notarialnym mają dokładnie w d...e; wiemy, ze bez sądu i komornika się raczej nie obejdzie;
jest jeszcze jedna opcja - ponoć w hotelu mają być zakwaterowani hiszpanie podczas euro, nie wiem czy to prawda, ale jesli tak, hiszpanie nie zmrużą oka a o panu D. i jego hotelu wybudowanym na ludzkiej krzywdzie stanie sie głośno w całej POLSCE!!!! DAJEMY NA GWARANCJĘ PANIE PIOTRZE!!!!

Kłopoty Wasko?

Czytam i widzę, że ta firma radzi sobie coraz gorzej, bo dochodzą mnie słuchy, że zaczyna być nie wypłacalna. Może chcą się przesiąść tylko na swój hotel w Rumi.
Jak dla mnie to firma jest nie rzetelna co powoduje, że ja raczej nie podejmę się kupna.
Podobno hotel jest banków,więc tam kasa od Hiszpanów popłynie, jak syndyk wcześniej łapy nie położy. Także nie kupujcie żadnych mieszkań, a jak nie macie aktów notarialnych to pewnie utopiliście kasę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
przeciez na kosynierów zaczeli budowac okna juz wstawili
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak nikt od nich nie kupi to za co skończą rozpoczęte budowy? Może lepiej niech ludzie sobie poczekają i się doczekają niż mają utopić kasę. Wszyscy którzy kupili od nich mieszkanie siedzą na jednej gałęzi razem z Dawidowskim. Zbiorowa panika w takiej sytuacji to chyba nierozsądne rozwiązanie. Wasko można zarzucić wiele, ale próbują budować. Nie sądzisz, że łatwiej mu byłoby zbankrutować? Mimo trudnej sytuacji nie poddaje się.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pieniedzy nie oddadza wogole smutna prawda ale prawdziwa.Tych mieszkan juz polowa wplacajacych nie chce ale nie zmienia to faktu ze pieniedzy nie bedzie
Witam Pani Gosiu, jestem do dyspozycji: pomogę wygrać nie tylko sprawę ale udostępnię w postępowaniu zbiorowym dowody w tej sprawie. Mój mail: mojdomek@onet.pl
i co z tego, że wygracie sprawę. Gość ogłosi bankructwo i będziecie mieli tylko taką satysfakcję, że wygraliście sprawę. Niestety ale takie jest prawo w polsce, że chroniony jest złodziej a nie uczciwy obywatel
Do jakiej pani gosi ty piszesz????czyzby naszej przyjaciolki oszustki i zlodziejki malgoni borysiuk?...
Przygotowują się Państwo D. do kłopocików. Chałupa darowizna (aczkolwiek jest 5 lat na odwrócenie tego) do tego hipoteka firmy z siedzibą na Seszelach, to dopiero wałek hehehe. Tu chyba prokurator by się przydał.
nooo i sprytnie samochody sobie przerejestrowali na rejestracje GLE!!!zeby komornik im nie zabral:P
POpieram !!!! prosze o informacje gdzie mozna sie dolaczyc do zbiorowego protestu/sprawy sadowej i dochodzenia swoich praw?
Mieszkanie bubel Osiedle Bocianie Gniazdo

moj adres:
aleksandra.langer@gmail.com
Czy ktoś już coś wie na temat bloków na kazimierskiej... Kiedy będą te odbiory obiecane na początek września???
Tego nie wiedza nawet najstarsi indianie
Wasko to złodzieje już w Kosakowie nie chcą znać tej firmy oddali do użytku nowa cześć budynku szkolnego ktory już po roku jeste rozsypce dach przecieka ściany pękają kafelki w Łazienkach odpadają w Rumii zostali wyrzuceni z inwestycji w szkołach rozbudowa tak szybka szła aż ściana cała sie przewróciła ktoś zapomniał fundamentów zrobic? To tylko Wasko to samo zło Uważajcie,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
zobaczymy jak bedzie wygladal ich budynek na kosynierow. w koncu sie wzieli za robote!
czy ktos kto mieszka w budynku wasko, moze napisac jakie ponosi miesieczne koszty ogrzewania (ogrzewanie indywidualnym piecem gazowym montowanym przez wasko) no i oczywiscie na ilu m2. jaki jest mniej wiecej miesieczny koszt.
Opinia została zablokowana przez moderatora
Czy ktos wie kiedy oddadza budynek w Rumii na ul Kosynierow? (skrzyzowanie Kosciuszki i KOsynierow)...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ile tam jest ludzkich kosci w tej ziemi przewiezionych z pod szkoly w rumi masakra
Ja tez czekam z nerwami i chcialabym wiedziec kiedy oddaza predzej bym sama dom wybudowala moze cos
dobrego na swieta sie dowiemy moze ktos napisze
hej wiem o KOSCIACH z drugiego juz zrodla, a kupilam od nich mieszkanie, bardzo prosze o kontakt!!!lorelayy@tlen.pl
czy jest ktos kto kupil u nich mieszkanie w budynku ktory tak dlugo sie juz buduje (mam na mysli na ul Kosynierow / rog Kosciuszki)
Zrobimy sobie najlepsze haloween. Pobawimy sie w szukanie kości niczym szukanie bursztynu. COOL!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam znam osobę która zakupiła tam mieszkanie

Postępowanie przygotowawcze w sprawie WASKO

Szanowni Państwo,

Informujemy, że w imieniu jednego z inwestorów budynku przy ulicy Kosynierów w Rumii ("Kamienica Kosynierów w Rumi") w dniu 05.12.2012r. złożyliśmy zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez:
- Pana Piotra Dawidowskiego - WASKO (przestępstwo oszustwa z art. 286 § 1 k.k. w zw. z art. 294 § 1 k.k. i przestępstwo utrudniania dochodzenia roszczeń poprzez wyzbycie się majątku z art. 300 § 1 i 2 k.k.),
- Panią Małgorzatę Borysiuk - Dyrektora WASKO Piotr Dawidowski (pomocnictwo z art. 18 k.k. przy popełnieniu przestępstw przez Piotra Dawidowskiego).

W następstwie skutecznego wniesienia zawiadomienia zostało wszczęte postępowanie przygotowawcze, które prowadzone jest obecnie przez Komendę Policji w Wejherowie pod sygn. akt A-5601-595/12. Na dzień dzisiejszy przeprowadzane są przesłuchania m.in. świadków .

Jeśli czujecie się Państwo pokrzywdzeni działalnością ww. osób i zamierzacie skutecznie dochodzić swoich praw, jesteśmy do Waszej dyspozycji.

Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt - Biuro Doradztwa Ekonomicznego i Prawnego - Business Consultants Sp. z o.o. w Gdańsku pod adres mailowy: biuro@bdeip.com.pl lub pod numery telefonów 58 3417611 lub 58 3446800 lub 58 3418392.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
ogrzewanie za grudzień 584 zł - metraż ponad 70m, za styczeń powinno byc mniej sądząc po zuzyciu na dzień dzisiejszy
Jest 2015 a tam dalej cisza. Pan Dawidowski już dawno postawił na to lache i na inne budowy też . Nie liczcie że jak skończy to za 10 lat to później załatwiać będzie reklamacje, albo usuwał braki - zapomnijcie.

Na hotelu to i owszem prace się posuwają do przodu.
Witaj czy Ty może kupiłaś i nich mieszkanie i czekasz.Jesli to odczytasz to odezwij się 600703101 ilona
Witam. Proszę o pilny kontakt osoby, które kupiły mieszkanie w Kamienicy Kosynierów w Rumi. e-mail: trec007@o2.pl
czy cos nowego wiadomo o Kamienicy Kosynierów w Rumi??
Przecież widać. Czy coś się zmieniło od roku? W hotelu napewno dużo.
bylem w tym tygodniu u nich w biurze. maja powazne problemy z uzyskaniem kredytu deweloperskiego. po dlugim weekendzie ponoc wznawiaja tynkowanie i ocieplanie budynku. jesli dostana kredyt to ponoc do poznej jesieni maja skonczyc, ale ja stawiam ze na pozna wiosne przyszlego roku najwczesniej sie wyrobia :-(
Już tyle razy słyszałam te ich wymówki ze przestałam wierzyć że kiedykolwiek to skończą :(
Sporo firm deweloperskich ma teraz problemy ...
no niestety, ale mam nadzieje ze niedlugo cos sie ruszy, jesli nie, trzeba kierowac sprawe do sadu z powodztwa cywilnego i juz. strace troche bo wezme dobrego papuge z wawy ale chociaz kase odzyskam. chyba nie ma na co czekac.
ale którego roku?
To naprawdę nie jest głupie pytanie. Z tego co słyszałam w Redzie mieli oddac na wiosnę 2011 a ciekawe czy wyrobią się do 2014 z wszystkim.
Sale balową mają a teraz kończą spa i może basen
niech sie ku**a wezma za budowe bloku lepiej dziady
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chcialbym zeby coreczka pani gochy borysiuk agatka albo dzieci piotrusia dawidowskiego to przeczytaly, i dowiedzialay sie ze ich rodzice to nedzni oszusci. Ale co ma wisiec nie utonie kiedys gosia z piotrusiem gorzko zaplacze. Zycze z calego serca!!
kiedys trafi kosa na kamien
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trafiła
czy to było pytanie czy fakt. Bo jak mi wiadomo to jeszcze omija ten kamień i lawiruje.
Jak tak się przeczyta ten temat od początku to śmiech bierze, jak oni ludziom kity wciskają latami- a to od maja zaczynają, a to od września będą tynkować... a lata lecą, nic się nie zmienia, tylko ludzi żal że się wpakowali w ten shit
Nie kupujcie na kosynierow mieszkania. Kolezanka mieszka obok i te mieszkania to syf. Dach przecieka, widac mokre zawilgocone mieszkania, okna caly czas pozamykane, brak wentylacji, wykonczenie okien z resztek pozostalych na innych budowach. Dramat

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Dom nad morzem (3 odpowiedzi)

Hej! Szukam domu do zakupu nad morzem. Zależy mi tylko na nowych domach, w stanie developerskim...

do góry