Widok
Mam radosną nowinę.
Właśnie zostałem wpisany na listę oczekujących na pojemniki od Braci Strach. Lista oczekujących jest długa więc Pan był uprzejmy stwierdzić, cytuję: "czekać na telefon"
Aż STRACH się bać co będzie z naszymi śmieciami!!!
Okazuje się, że nasz "kochany" Burmistrz nazywany "burmistrzem wszystkich burmistrzów" obdarowany medalem za wspieranie na arenie międzynarodowej działań obronnych na rzecz ludności cywilnej i szerzenia pokoju w ramach wspierania służby pełnionej w strukturach ISAF wraz z radnymi dali ciała
Właśnie zostałem wpisany na listę oczekujących na pojemniki od Braci Strach. Lista oczekujących jest długa więc Pan był uprzejmy stwierdzić, cytuję: "czekać na telefon"
Aż STRACH się bać co będzie z naszymi śmieciami!!!
Okazuje się, że nasz "kochany" Burmistrz nazywany "burmistrzem wszystkich burmistrzów" obdarowany medalem za wspieranie na arenie międzynarodowej działań obronnych na rzecz ludności cywilnej i szerzenia pokoju w ramach wspierania służby pełnionej w strukturach ISAF wraz z radnymi dali ciała
" odbierający odpady jest zobowiązany do dostarczenia pojemników" - czytając wprost można to zrozumieć tylko w jeden sposób : MAM MIEĆ POJEMNIKI i powiedz mi - kogo obchodzi Metalpol i Strach - czy ja będę im płacił czy gminie ? czy to ja pisałem warunki przetargu czy gmina ? czy to ja sprawdzałem rzetelność oferenta czy gmina ? czy to ja jestem od tego by sprawdzać czy oferent wywiązuje się z umowy czy gmina ? Proszę. Zlituj się i nie odwracaj kota ogonem - partnerem dla mnie jest Żurawicz a dla Żurawicza - Metalpol a jeśli tak bardzo chcesz to nawet Strach.
ale ludzie jaka dzierżawa w chwili obecnej do 30 czerwca moje śmieci wywozi firma SAPO i od samego porządku jak zawarłem z nimi umowę śmietnik mam za darmo jak mi go pekinekli przywieźli nowy i dalej był za darmo tylko płaciłem 105 zł na kwartał a teraz jakaś dzierżawa 3zł używany nowy 5zł to się kompletnie nie opłaca mieć śmieci segregowane
No i przeczytałam: "Gmina Żukowo w przygotowywanych materiałach do przetargu na odbiór i zagospodarowanie odpadów ujęła zapis, że odbierający odpady zobowiązany jest do dostarczenia pojemników i worków na odpady właścicielom posesji, którzy tego będą wymagać". No i gdzie jest napisane,że się ktoś do ciebie zgłosi z pytaniem czy chcesz pojemnik , jaki i ile??? Zapis jest OK- niektórzy maja własne kubły. Moje pytanie brzmi : Dlaczego ani METALPOL ani STRACH nie dysponują taka ilością kubłów ,żeby nam je na nasze Życzenia dowieść. Oni ogólnie się uchylają od dzierżawy kubłów mimo ,że wysłałam do nich zamówienie.
Za przeproszeniem. To nie ja ale Twój burmistrz ( zmuś się i przeczytaj ) http://www.zukowo.pl/strona-533-Odpady_stale_List_do_mieszkancow_.html informował, że kubły będą dostarczone, więc z 1 lipca rozwiązujemy umowę czy uznajemy, że gmina zrobiła przetarg na odp...ol i nie sprawdziła możliwości oferenta ? A z drugiej strony, firma ma losowo podrzucać kubły czy w jakiś inny znany ci sposób ? Przypomne, że osobiście nie miałem jakiegokolwiek kontaktu z ta firma - w przeciwieństwie do burmistrza.
Nikt nie mówi o BEZPŁATNYM przekazaniu pojemników, czy worków. Patrz wpis powyżej. Gmina nie narzuciła formy udostępnienia pojemników/worków tj. czy mają być płatne czy bezpłatne. Narzuciła w przetargu ,że wykonawca ma je dostarczyć do nieruchomości zamieszkałych. Gmina nie udostępniła spisu, ale w przetargu była podana dokładna ilość domów. Oczywiście mogą być jakieś odchyłki , ale można to było wcześnie mniej więcej oszacować.
Nie taka bzdura. Jak twierdzi pan od naszych śmieci to gmina,wbrew zapewnienio, nie dostarczyła nawet wykazu mieszkańców z adresami, oczywiście tych którzy złożyli deklaracje. No i nie wie nic na temat przetargu, w którym miałyby być zobligowany do bezpłatnego przekazania kubłów lub worków. On w takim, twierdzi, nie uczestniczył. Wiec gdzie jest ta prawda ? Na stronach gminy ( ile to już razy Żurawicz się popisał ) czy w tym co mówi Pan od śmieci. Może upublicznić umowę ?
Chwileczkę , ale umowa przynajmniej moja obowiązuje do końca czerwca 2013r tak więc jest w tym trochę racji. Kubeł powinien stać do dnia 30 czerwca 2013. Niestety to nierealne. Bardziej mnie martwi fakt,że ani gmina,ani wykonawca czyli METALPOL i STRACH nie poczuwają się do rozwiązania NASZEGO problemu z kubłami