Widok

kubel na smiecie

czy wam tez zabrano pojemnik na smiecie i zostawili worek??
:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skrzynke na listy mi ukradli,pewnie na złom.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to jak wygladal przetarg jesli firma nie wie co bedzie jak gmina wybrala firme ktora pare dni przed nic nie wie kto zakceptowal takie cos czy w koncu ktos odpowie za cos za co pobiera pensje a jesli nie to zbierac podpisy jak w warszawie o referendum bo juz za duzo tego balaganu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Popieram, to w gminie nie wiedzą, co firma swiadczy w ramach oferty - w jaki sposób wygrała??Oni do dzisiaj do 15 nie wiedzieli, co z pojemnikami, a od 1 lipca mają przejąć wywożenie - masakra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolejna ofiara systemu edukacji. No chyba, że kropka, przecinek i shift w klawiaturze nie działają .. Jesli tak to sorry.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
po co ten kometarz jasnie pan zyczy sobie kropki przecinki to zaswiadczam ze ich nie bedzie nie potrafisz tego przeczytac wiec nie czytaj
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tfu, to zapewne jeden z tych nauczycieli, który nie mając wiele do powiedzenia, wypowiada się na jedyny znany mu temat - kropki, przecinki. Szkoda tylko, że nie na temat. Tfu, u mnie egzaminu nie zdałeś. Jak nie umiesz pomóc albo merytorycznie włączyć się do dyskusji - nie krytykuj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dajcie spokój. W każdym z tematów tutaj jest to samo. Człowiek ma ochotę wejść i przeczytać coś NA TEMAT, a dostaje wciąż jakieś kłótnie i przepychanki. Czy to tylko internet, czy wszyscy atakujący i wykłucający się (to do nikogo osobiście!) są również tacy sami w życiu realnym?

przydałby się tu jakiś moderator. A jeśli jest, to przydałaby się zmiana bo nie pilnuje swojego podwórka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziś dzwoniłam do Metalpolu masakra pan który odebrał nic nie wiedział, ale udało się ustalić, że kontenery mogą nam dzierżawić 120L -3zł/ m 240L-5zł/m ,z tym że 240L brak i nie wiedzą czy wogóle takie będą mieli,
jeśli chodzi o worki to czekają na jakieś potwisrdzenie co do opłat. Harmonogramów wywozu jeszcze nie ma ,bo gmina nie dostarczyła adresów posesji i nie będą nas informować kiedy będzie wywóz, bo to leży w naszej gesti aby się o to dowiedzieć, podobno do 1 lipca mają umieścic info na stronie gminy i na tablicy
Moze trzeba zawieźć śmeeci i wysypac przed urzędem gminy bo skoro oni odpowiadają za ten bajzel to niech ponoszą konsekwęncję Bo będzie tak że bedziemy mieli śmieci i nie wiadomo kto i kiedy je odbierze. Nie wiem po co ta reforma nie można było nałożyc wymogu dotarczenia umowy do urzędu bod grożba wysokiej kary , a urząd by ja sprawdzał i zobowiązał że kazde rozwiązanie musi być zgłaszane przez firme która odbiera odpady
no ty mi nie zabronisz napewno pisac pouczac to sobie mozesz i to wszysko przczytaj wyzej temat forum to nie przecinek i kropka tylko inny temat i nie sil sie na odpisywanie juz nie bede odpisywal na twoje bzdety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
oczywiście, że można było a ile taniej by to wyniosło a efekt ten sam! Sęk w tym, że tę debilną ustawę wymyślił i uchwalił SEJM i niestety gminy mogą sobie tylko pozatrudniać nowe osoby do obsługi tego shitu. Nie dotyczy to tylko W-wy, bo Waltz sobie nie poradziła. Niedługo wybory i kolejna rozgrywka o związki partnerskie, aborcję, itp tematy zastępcze a Polskę jak zalewało tak zalewa ulewa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzwoniłam dziś do firmy METALPOL. Podsumowanie rozmowy: O pojemnikach możemy zapomnieć.................... Jak zwykle przetarg ogłoszony, warunki przetargu znane, tylko firma która wygrywa już wie ,że nie dotrzyma warunków umowy. Śmietniki może będą ale może w sierpniu a może nie. Na razie mamy wszystko trzymać w workach...... Już widzę te śmieci porozciągane po całej okolicy.
śmieci wywozić pod gminę, pod samiutkie drzwi
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie przed chwilą goniłem z worem śmieci śmieciarkę SITY. teraz nie mam ani kubła ani worka.
W gminie Pan kierownik od śmieci jest na urlopie ( bardzo przejęty sytuacja musi być chłopina ), pani go zastępująca twierdzi, że niewiele może, pan z Metalpolu umywa ręce i odsyła do podwykonawcy, podwykonawca ( nasz Pan od śmieci ) zapisuje w kolejkę na kubły na termin dowolny - bo i tak nie ma pojęcia kiedy je dostanę, worków nie ma i chwilowo nie będzie i utyskuje, że z gmina umowy ustne były zupełnie były inne, w gminie ( pani która nic nie może ) na moje oburzenie, że niby dlaczego mam płacić za kosze - niby dlatego, że ustawa tak mówi, a na moje, że czytałem, iż w przetarg miał obligować wygrywająca firmę do dostarczenia kubłów, że chyba mi się pomyliło lub przyśniło, ja na to, że segregacja przestaje być opłacalna, ona na to - wiemy o tym...Ja, że Burmistrz do Nas ( wszystkich ) pisał http://www.zukowo.pl/strona-533-Odpady_stale_List_do_mieszkancow_.html iż będzie inaczej, jakoś tak fajnie, tanio i czysto ... Niestety Pani nie czytala...
Tak brzmi zapis w przetargu - tylko co to ma wspólnego z Naszą rzeczywistością:
4.1.3 Wyposażenie nieruchomości w urządzenia do zbierania odpadów komunalnych.

1.Wykonawca dostarczy pojemniki do zbierania odpadów niesegregowanych i zmieszanych suchych
właścicielom nieruchomości zamieszkałych.
2.Wykonawca dostarczy urządzenia do selektywnego zbierania odpadów komunalnych właścicielom
nieruchomości zamieszkałych. Urządzeniami do selektywnego zbierania odpadów są worki i pojemniki.
3. Wykonawca dostarczy pojemniki na odpady komunalne w terminie 5 dni od dnia zawarcia umowy jednakże
nie później niż na dzień przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Pojemniki winne być dostosowane do
załadunku specjalistycznym sprzętem (śmieciarki bezpyłowe) o pojemności: dla zabudowy jednorodzinnej:
minimalnej 120l i maksymalnej 240l; zabudowy wielorodzinnej min 1100 litrów max 2500 litrów
4. Dostarczenie pojemników powinno mieć formę użyczenia, najmu lub sprzedaży między Wykonawcą a
Właścicielem nieruchomości. Oferowane pojemniki muszą być czyste i estetyczne. Wartość najmu lub zakupu
nie może być wliczona w cenę zamówienia
5. Dostarczenie worków powinno mieć formę przekazania lub sprzedaży między Wykonawcą a Właścicielem
nieruchomości. Wartość worków nie może być wliczona w cenę zamówienia. Wykonawca dostarczy worki
do selektywnego gromadzenia odpadów w terminie 5 dni od dnia zawarcia umowy jednakże nie później niż
na dzień przed rozpoczęciem świadczenia usługi. Wykonawca będzie dostarczał worki na odpady: po jednym
worku na miesiąc na papier i szkło oraz po dwa worki na miesiąc na tworzywa sztuczne i odpady mokre dla każdej nieruchomoci jednorodzinnej. W pierwszym cyklu dostarczenia worków wykonawca dostarczy worki
co najmniej na dwa miesiące.
Jak czytam te informacje na temat "ustawy śmieciowej" to coraz częściej myślę aby tymi śmieciami zasypać nasz urząd gminy po 1 nigdy nic nie wiedzą a stertę papierów potrzebują jak przyjedziesz to zawsze czegoś brakuje po 2 brak organizacji informacji i tak by można wyliczać w nieskończoność a i nasz burmistrz jak by powąchał z innej strony ustawę śmieciową to by może w końcu zaczoł działać
Co można zrobić jesli firma która wygrała przetarg nie spełnia warunków?za co mamy placic?
"4. Dostarczenie pojemników powinno mieć formę użyczenia, najmu lub sprzedaży między Wykonawcą a
Właścicielem nieruchomości. Oferowane pojemniki muszą być czyste i estetyczne. Wartość najmu lub zakupu
nie może być wliczona w cenę zamówienia"

tiaaaa....
Jeszcze 3 dni i zacznie się na dobre. Póki co moje śmieci fruwają bo w nocy " coś " je wyciągnęło z worka. Czy ktoś wie coś nowego o kubłach lub choćby o workach ? Pisze do was bo w gminie dalej uważają, że jest super.
do góry