Widok

kupię kurtkę na ciążę 7-8 miesiąc...!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jw.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry

image
po lumpexach poszperaj. Czasami za małe pieniążki można kupić coś sensownego.

juz wlasnie tam szukam od pewnego czasu ale niestety-albo sa wielkie jak na slonia albo wygladaja jak szmaty:/ Dalej bede szperac ale kiepsko to widze...

image
Ja sobie wyszperałam u babci na strychu:)) Któraś z kuzynek podrzuciła, fason wprawdzie przestarzały, bo taki płaszczyk rozklszowany, ale akurat na brzusio pasuje, więc jakoś się przełamię:))

no ja chyba bede MUSIALA cos wkoncu znalesc w lumpie i jakos przechodzic...dobrze ze to w sumie na tak króciutki czas....-ufff.

image
Ja tez juz znalazlam u mamy w szafie jakis stary plaszcz, ktory sie bedzie nadawal... Nie jest piekny co prawda, ale to nie wazne...
A tak w ogole to sie zastanawialam - czy mozna dostac kurtki/plaszcze ciazowki? Widziala ktoras gdzies?

image
justi, a skad jesteś ?

ja mam jedną kurtkę i własnie kupiłam ja w lumpku, chodziłam w niej jak miałam już brzuszek... mogę ci ja dać. ale najpierw napisz ile masz w brzuszku to sprawdze czy sie dopniesz. kurtka nie jest żadna rewelacja, kolor beżowy ze sztruksu... ze ściagaczem na dole, troszkę cieplejsza..

wow uwielbiam sztruks:) w tej chwili moj brzuch mierzy 108 cm,pewnie bedzie wiecej niedlugo.a moglabys zrobic fotke tej kurtki i podesalc na maila?zalezy mi tez zeby byla z kapturem i zeby zakrywala tyłek.ps:mieszkam w Redzie.

image
parmo-napewno kozna kupic typowe na ciaze w sklepach ciazowych ale napewno są cholernie drogie wiec szkoda kasy wydawac zeby ponosic cos chwile...

image
sa typowo ciążowe ale drogie :/

widziałam natomiast jesienną kolekcję Promodu i maja tam taka fajną kurteczkę rozkloszowana akurat na brzuszek :)

image
image
Ja tez wychodze z tego zalozenia, ze nie ma co kasy wydawac na kilka miesiecy chodzenia, ale zaczelam sie zastanawiac czy w ogole takie robia... bo nigdzie nie spotkalam :-)

image
parma na allegro widziałam płaszczyki typowo ciążowe

image

image
ojj tak kurtki i plaszczyli to kosmiczne ceny...Nie oplaca sie wogole...

image
justi ona nie jest za tyłek :( jutro podeślę fotki na meila i zmierzę ją :))

oki super:)moze byc do polowy tyłka.nie chce zeby bylo mi w niego zbyt zimno;) to czekam na fotki i wymiary.

image
ona jest taka do pasa hehehe

jestem z gdańska :))

ojej to strasznie krotka,polowa brzucha mi bedzie wystawac:( No ale ja jestem niska(160cm)wiec moze zmierz tez dlugosc po prostu od szyi i bede wiedziala dokad by mi siegala:)

image
proponuję od ramion, bo wiesz... szyję mogę mieć pół metrową hihi

żartuje oczywiście :) jutro zmierzę i dam znać :)) mozesz się przypomnieć na gg, nr podany w profilu.

oki:)klikne jutro na gg.

image
Teraz są modne kroje w literę A. Na razie widziałam kilka egzemplarzy kurtko-płaszczyków bardziej jesiennych o tym kroju, w zwykłych sklepach (nie ciązowych) ale na zimę na pewno też się pojawią kutrtki w A, a sa idealne na duże brzuszki, no i modne.
a ja chodzilam w kurtce mojej mamy ma ich pare to nie bylo problemu na szczescie byla na tyle uniwersalna (jesli chodzi o mode i kolor) ze sie w miare dobrze czulam doszlam do wniosku ze jest pare waznieszych wydatkow i nie oplaca mi sie na te pare miesiecy kupowac kurtki

image
piernik napisał(a):

> Teraz są modne kroje w literę A. Na razie widziałam kilka
> egzemplarzy kurtko-płaszczyków bardziej jesiennych o tym kroju,
> w zwykłych sklepach (nie ciązowych) ale na zimę na pewno też
> się pojawią kutrtki w A, a sa idealne na duże brzuszki, no i
> modne.

hej ja też mam ten problem że szukam czegos an teraz;/ i wlasnie od razu w normalnych sklepach zeby kurtka na potem byla:)) widzilam w zarze superowe...ale tu jest ten problem ze one maja miejsce na brzuszek ale za nic nie mozna ich zapiąć na biuście:/.

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
mystic-zgadzam sie,zupelnie nie oplaca sie kupowac nowych.Niestety w ciuchy mamy to ja sie nawet przed ciażą nie miescilam,bo mamcia ma figurę modelki doslownie hehe.szczupla jest kobita jak niewiem-szczesciara heh:)

image
Ja mogę odsprzedać ubrania ciązowe które nosiłam od 5 do 9 miesiąca.
Spodnie jeansowe, rybaczki (do kozaczków) jeansowe, sztruksy, zielony golf ORSAY, Bluzeczka ORSAY na jesienne dni, koszule nocne dla karmiących, kurtkę zimową (puchowa, do kolan w kolorze czekoladowym/firmowa/ bardzo ciepła. i inne ubrania.
Będą idealnie pasować na dziewczynę o wzroście 170/175 i wagowo w piątym miesiącu przedstawiałam się jako 70 kg babka :) oczywiście pozniej byłam większa.
Golfik i sweterek jest naprawdę bardzo rozciągliwy, spodnie mają szeroką gumę i po bokach sznureczki do regulacji, jeśli chodzi o kurtkę, to jest bardzo ciepła, puchowa, i regulowana po bokach, dlatego wystarczyła mi do 9 miesiąca.
Najlepiej byłoby gdyby zainteresowana osoba przyjechała i przymierzyła ubrania do Rumi, wcześniej mogę wysłać kilka zdjęć ubrań na maila.
kontakt tel 604 110 514
Izka-kurcze bylabym zainteresowana kurtką tylko ze ja mam wzrostu 160cm wiec niewiem czy ona nie bylaby za dluga.wagowo to ja mam obecnie jakies 67 kg wiec nawet po przybyciu jeszcze kilku kg bedzie 70 z groszami.wiesz,najlepiej jakbys zrobila fotki tych rzeczy i wrzucila.moja przyjaciolka tez szuka ciuchów bo jest w ciazy do marca przyszlego roku wiec na zime pewnie tez by cosik chciala.

image
dopiero teraz doczytalam ze Ty z Rumii jestes a ja mieszkam w REdzie:) W tym tyg kurcze nie bardzo mi pasuje bo mamy chrzest bratanka i jestem potrzebna ale w przyszlym chetnie bym wpadla do Ciebie,moze nawet z przyjaciolką -a nuż cos wybierzemy.:D

image
no własnie Rysika, ja jeszcze nie mierzyłam, ale obawiałam się tego własnie, że w cycolach może byc problem. Trzeba by brać numer wiekszą, ale po ciązy może juz być za duża :(
hehe ja mowilam o rozmiarach L. bo xl to rzadko gdzies trafisz:/ a to jest o tyle problem bo ja wcale jakos biusciasta nie jestem:D

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
justi30, to zapraszam w przyszłym tygodniu na przymiarki :) Przygotuję wszystkie moje ciuchy ciązowe. Ja też rodziłam w marcu, więc może koleżanka będzie też zainteresowana :)
oki,super:)zapisalam Twoj numer tel.powiedz mi jeszcze tylko gdzie w tej Rumii mieszkasz tzn nie musisz dokladnie (dokladnie to na tel.)ale choc nazwe ulicy zebym wiedziala w jakie rejony sie kierowac.

image
Powiem jak zadzwonisz :) nie chcę na forum podawać ulicy :)
W każdym razie niedaleko okrągłego kościoła :0
oki:)to juz wiem,na Janowie w kazdym razie.zadzwonie w przyszlym tyg:D

image
izka25-kolezanka narazie nie bedzie kupowac zadnych ciuchów na zime bo ma tam od kogos dostac jakies.Mi brakuje tylko wlasnie kurtka,wiec mialabym prosbe:czy moglabys zrobic fotkę i ja zmierzyć w dlugosci i szerokosci,zebym mogla zerknac?Wiesz,tak zebym wiedziala czy wogole mam po co jechać do Ciebie:) Bylabym wdzięczna.

image
izka25, można też wpaść? Ja jestem teraz na przełomie 4/5 miesiąca i się prezentuję podobnie wagowo i wzrostowo, co Ty w tym czasie i byłoby super coś odkupić... :)

Pozdrawiam:)
image

image
jasne, zapraszam, tylko proszę o kontakt dzień wcześniej:)
Cześć izka25 podłączam się do tego wątku z prośbą do Ciebie. Jak zostało Ci coś z ciuszków, to wyślij mi proszę fotki na maila. Ja mam bardzo daleko do Rumi więc najpierw chciałam zobaczyć, może bym coś wybrała dla siebie.

maritiki@op.pl
ok, postaram się dzisiaj wieczorem jak dzidzia zaśnie zrobić kilka fotek:)
do góry