Widok
zobacz Ty przy rozmiarze 24" cale co jest dla mnie pelen kosmos masz dlugosc 58cm...ja przy rozmiarze 17,5" mam dlugosc gornej rury 56,5 cm !!! Tobie wiec polecam TREKa w rozmiarze 19,5" i na bank bedzie dobrze (gorna rura 62,5cm - w modelach od 6700 w gore) natomiast nizsze modele treka - seria ponizej 6000 juz ma bardziej rekreacyjna geometrie. na stronie treka www.trekbikes.com znajdziesz dokladnie wszystkie geometrie, warto sie z tym zapoznac przed zakupami. Ja mam dwa treki i bardzo je polecam, szyte jak na miare :))
na fuji mam za krótka rame ok 58 cm widze duzo wysokich ludzi na małych rowerach tak mi sie wydaje ale wybór jest ich i pewnie dobrze sie im na tym jezdzi co do Kajzera to scigałem sie z nim jak jezdził jeszcze w Baszta Bytów był dobry w przełajach no i na szosie a teraz jezdzi w maratonach z tego co mi wiadomo pozdrawiam bede myslał nad Trekiem
Bolek napisał(a):
> Dzieki ale tak mniej wiecej mozesz mi powiedziec jaką mam
> szukac rame??Co innego z góralem ale o szosie niemam pojecia
wydaje się, że dla Ciebie (o ile jesteś proporcjonalny) 540 będzie OK. Ja mam 560 i przy moich 171 cm jest na styk (mogłaby być 2 cm mniejsza, ale niekoniecznie).
> Dzieki ale tak mniej wiecej mozesz mi powiedziec jaką mam
> szukac rame??Co innego z góralem ale o szosie niemam pojecia
wydaje się, że dla Ciebie (o ile jesteś proporcjonalny) 540 będzie OK. Ja mam 560 i przy moich 171 cm jest na styk (mogłaby być 2 cm mniejsza, ale niekoniecznie).