Widok

kurhany Lewino

Panie, Panowie ..dziś jadą trasą z Przodkowa do Luzina zauważyłem ( przed Luzinem) tablicę z nazwą Kurhany Lewino, a obok na drzewie czerwony znak trasy rowerowej. Czy ktoś się orientuje co to za szlak i gdzie się zaczyna i kończy???? Szukam po necie ale nie mogę nic znaleść a chciałbym w sobotę tam pojechać!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tam to znaczy czerwonym szlakiem, czy do kurhanów?
Bo do kurhanów w zeszłym roku pojechałem od Staniszewa przez Głusino. Piekny asfalcik, a potem 1.5km drogą bitą przez las. od Lewina też jest z 1,5 km polną drogą, ale da się jechać nawet szosówką.

gpsies.com/map.do?fileId=eizqjfgkygsnbney

Też Grupa Rowerowa Trójmiasto coś miała.
Rysiek, bójsięboga, aż strach patrzeć na ten track. Ta Twoja szosówka musi Cię chyba szczerze nienawidzieć za wytrząsanie po wykoślawionych mebach na Planetarnej czy po tych wyboistych szutrach pod Sianowską Hutą?!

pozdr
Odwieczne pytanie: Planetarna czy Budowlanych? Lubię jazdę przez Barniewice, mimo nienawiści do Planetarnej.
A pojechanie prosto w Sianowskiej Hucie to była próba znalezienia nowej drogi. Na street view tego nie ma, a zdjęciach sat kocie łby wyglądły jak asfalt. Planowałem wyjechać w Sianowie Leśnym :( Szosówka mnie nie lubi za wczorajszą dziurę (a raczej wyrwę na pół drogi) za Warznem. Jak widelec i felga to przetrzymały to nie wiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może nie przetrzymały, tylko udają i później zawiodą

a może przeskoczyłeś
3 dziury w dętce nie zrobiły się od przeskoczenia :(
snejki? zmienił bym felgę... jak bym jeździł tyle co ty ;-)
"Poczuj kaszubskiego ducha":

http://www.pomorskie.eu/pl/turystyka/szlaki/tematyczne/gmina_linia_poczuj_kaszubskiego_ducha

Sam szlak z gatunku tych niespecjalnie przemyślanych - za dużo zapiaszczonych polnych dróg na trekinga, za dużo asfaltów na górala, mógłby mieć sensowniejszy przebieg. A oznakownie standardowe dla naszych szlaków rowerowych - czyli czasem je widać, ale nie sposób dzięki niemu cały czas trzymać się szlaku.

Za to rzeźby duchów i opisy - super! No i okolice fenomenalne na rower, jedne z najciekawszych na Kaszubach. Tylko raczej nie ma co trzymać się uparcie szlaku rowerowego.

Do kurhanów pod Lewinem jest dojazd drogą samochodową, całkiem znośnym szutrem, albo licznymi drogami leśnymi i polnymi po pagórach.

pozdr
Thx za odpowiedz :))

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry