Widok

kurs szycia na maszynie

Witam, poszukuję kursu szycia na maszynie. Jestem na urlopie macierzyńskim, niedługo zacznę wychowawczy, chciałabym wykorzystać ten czas na zdobycie jakiś nowych umiejętności, szczególnie tak praktycznych. Interesowały by mnie zajęcia, najlepiej w Gdańsku, na poziomie podstawowym. Chyba fajnie jest uszyć sobie pościel, firanki, jakieś ciuszki dla dziecka, czy nawet dla siebie, zamiast miotać się między pólami sklepów, gdzie wszystko strasznie drogie i na tzw. "jedno kopyto". Jeśli ktoś wie, o takich zajęciach proszę o informację
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mam jeszcze pytanie - od połowy kwietnia, do kiedy miałby trwać?
Witam,
z tygodniowym poślizgiem, ale jest!!! wszystkie dziewczyny zainteresowane nauką szycia informuję, że mam program. Zamieszczam go poniżej. BARDZO WAŻNA INFORMACJA!!!to kurs na prawdę na podstawowym poziomie.
PRAKTYCZNA NAUKA SZYCIA NA MASZYNIE DLA POTRZEB WŁASNYCH
Dzień 1
1.Szycie ręczne
Fastryga, ściegi
Rodzaje tkanin, dodatków krawieckich , pasmanteria
2.Nauka szycia na maszynie
Budowa maszyny, nauka nawlekania nici i ustawiania ściegu
Szycie na maszynie (praktyka)
Dzień 2
1.Podstawowe przeróbki krawieckie:
Skracanie
Zwężanie
Wszywanie zamka
Inne (na życzenie uczestniczek)
Dzień 3
1.Techniczne przygotowanie do szycia z wykroju:
„czytanie burdy”
Przygotowanie formy podstawowej (szablonów)
Krojenie
Ułożenie na materiale
Szycie
Dzień 4
1.Praktyczne szycie z wykroju:
Szycie Cd.
Sposoby wykańczania

Bardzo proszę o podawanie adresów email to prześlę szczegóły, tu jest trochę mało miejsca. Planowany start - połowa kwietnia:)
Pozostało mi już tylko załatwić salę i pożyczyć kilka maszyn do szycia więc trzymajcie w kciuki!!! Posiadanie własnej maszyny mile widziane, ale dla tych co nie mają postaram się załatwić. Ja sama też nie mam maszyny, więc pożyczę od mamy:) pozdrawiam
Zapomniałam dodać, że jestem z Osowy więc Gdańsk jest OK i mam maszynę. Ja podstawy mam opanowane, ale dodatkowa praktyka nie zaszkodzi, a jakość się poprawi.
Ja także jestem chętna. Pytanie tylko: gdzie, kiedy i za ile? Próbuję szyć poduchy, poszewki i zasłony, ale brak mi wiedzy co i jak najlepiej zrobić. Mój mail: 13doris@interia.pl. Może uda sie nam zkrzyknąć.
Jestem z Gdyni jestem początkująca operowaniem na maszynie firanki mam za sobą, do łóżeczka dziecka falbanki uszyte choć umiejętność chciałabym udoskonalić bo to perfekt nie jest : )
Również jestem zainteresowana kursem szycia na maszynie. Mój mail : paulaperez@wp.pl
Witam,
Jestem także zainteresowana kursem szycia. Nie mam maszyny, ale myślę nad tym jeśli czegoś się nauczę. Od jakiegoś czasu myślę nad nauką szycia, ale niestety nie mam do kogo zwrócić się. Nikt wśród znajomych nie szyje.
Bardzo chętnie dołączyłabym do grupy.
Mój mail: alterka@wp.pl
witam,
chetnie poprowadzę taki kurs szycia na maszynie oraz modelowania i szycia ubiorów.
jestem po Politechnice Łódzkiej z wykształcenia mgr inż odzieżownictwa

mój mail inka.ja@wp.pl
Witam,
moja córka jest bardzo zainteresowana kursem szycia w Gdańsku, mamy własną maszynę do szycia, bardzo prosimy o informacje kiedy i gdzie by się odbywał kurs oraz jaka będzie cena
kontakt: perla_b@wp.pl
pozdrawiam
:)teoretycznie miejsca są gdyż nie odbył się jeszcze oficjalny nabór. Będę informować o konkretnym terminie kursu i wtedy otworzę listę. wstepnie wszystkie zainteresowane osoby, które zgłosiły się tu, na forum są "zapisane":)
Przepraszam jeśli niektóre z Was są rozczarowane ślamazarnością organizacyjną, ale moja dzidzia skutecznie mnie rozprasza. W następnym tygodniu mam spotkanie w sprawie programu kursu a potem to mam nadzieję, że jakoś poleci...pozdrawiam
Witam ,

również jestem zainteresowana kursem szycia w Gdańsku w systemie sobotnio-niedzielnym .Jeżeli są jeszcze wolne miejsca poproszę o kontakt na anna2007@interia.eu
Kurs, który organizuję będzie odbywał się w weekendy. Jeszcze sporo pracy organizacyjnej przede mną, ale na wiosnę ruszymy:)
Ale to będzie w weekendy tak?
Ten kurs, który robi w Gdyni jedna szkoła nie ma dobrych opinii więc ja sie pisze na ten, który załatwiłaś w Gdańsku. mój mail stony@wp.pl
Witajcie.
Długo to trwało, ale jestem już po rozmowie z krawcową, która nasz kurs porowadzi. W następnym tygodniu prawdopodobnie będę mogła zaproponować Wam program kursu:)
Jeśli chodzi o ostatnie wpisy...dziewczyny, ja właśnie robię ten kurs w Gdańsku, bo nie dam rady jeździć do Gdyni, z racji małego potomka:)ledwo 5 miesięcznego. Wiem, że w Gdyni jest jakiś kurs, ale nie pamiętam jaka instytucja go organizuje.
Wszystkie Panie, które deklarują swoją chęć wzięcia udziału poinformuję o szczegółach w najbliższym czasie, albo na forum, albo na maile które podajecie:)pozdrawiam serdecznie.

P.S. w zeszłym tygodniu moja mama ostatni raz obszyła mi firanki:)mam nadzieję, że następne obszyję sobie sama, to nie może być trudne, no nie?!:)
Ja też jestem chętna na kurs szycia na maszynie w Gdyni ;-) maszyny jeszcze nie mam, ale zamierzam kupić i nie wiem jaką ;-) kontakt ze mną: iwonek_k@gazeta.pl
Ja też chętnie bym się wybrała na kurs w Gdyni

kupiłam już sobie nawet maszynę ale umiejetnosci brak :(
Byłoby super, gdyby się udało :D
Czekam z niecierpliwością na informacje.
Dziewczyny, podniósł mnie na duchu Wasz liczny odzew, bo już myslałam, że nic z tego nie będzie...W grę wchodzi Gdańsk, gdyż mam małe dziecko i chcę być na miejscu. Niedługo zamieszczę więcej szczegółów dotyczących kursu.
Zapomniałam dodać, że najbardziej pasowałby mi Gdańsk.
Gdyby sie nie udało, to jakoś się do Gdyni też doczłapię ;)
Ja też chętnie bym się wybrała na taki kurs. Tez nie umiem szyć a kupiłam sobie nawet maszynę niedawno ;P

Gdyby się udało, poprosze o informację linus9@o2.pl

Inne tematy z forum Kobieta

Rozwod dobry adwokat (406 odpowiedzi)

Witam czy ktos moze polecic dobrego adwokata z Gdyni badz Sopotu? Mam zamiar zlozyc pozew wiem ze...

do góry