Widok
Ja tam bardzo często kupuje kwiaty, piękne bukieciki zawsze mają i niedrogie i obsługa bardzo miła. Ale kiedyś nasza anik21 pisała, ze tam podobno jeśli chodzi o okazje typu ślub czy pogrzeb to biorą straszne sumy.
ja zdecydowanie odradzam...a w szczególnosci tego proboszcza!!!tylko ile nerwów przez niego straciłam to nie jestem w stanie opisac..to jest akurat moja parafia,mialam tam chrzest,bierzmowanie a jak poszłam powiedziec ze chcialabym miec tam ślub to powiedział ze w swieta nie zrobi ślubu bo to i tamto...ogólnie to odradzam ze wzgledu na nie miłe wspomomnienia,ja napewno juz tam w zyciu do niego nie pojde !!!!!!!!!!!
pozdrawiam
pozdrawiam
Moja parafia to też Jan Chrzciciel, i powiem wam, że nie mam zamiaru tam mieć ślubu ! coraz gorsza opinia chodzi o tym Kościele a o proboszczu już nic nie wspomnę ;/ A grajek? Tragedia !!!
Słuchajcie, a czy Ksiądz ma prawo od nas wziąć jakiekolwiek pieniądze za to, że nam wyda papierek abyśmy brali ślub w innej parafii ????
Słuchajcie, a czy Ksiądz ma prawo od nas wziąć jakiekolwiek pieniądze za to, że nam wyda papierek abyśmy brali ślub w innej parafii ????
Magda !
Parę dni temu byłam w parafii mojego narzeczonego na Obłużu bo tam będzie nasz ślub(bo zrezygnowałam z mojej parafii) i rozmawialiśmy z Księdzem. A więc wygląda to tak... według prawa kanonicznego jeśli bierzesz ślub w parafii pana młodego to nie musisz zgłaszać tego do naszej parafii i nie będziesz musiała iść do niego po żadne zaświadczenie! a szczególnie coś mu płacić.Nie ma czegoś takiego. Chyba, że będziecie brali ślub w Kościele trzecim.. to co innego. Mi osobiście spadł kamień z serca ;)
Pozdrawiam
Parę dni temu byłam w parafii mojego narzeczonego na Obłużu bo tam będzie nasz ślub(bo zrezygnowałam z mojej parafii) i rozmawialiśmy z Księdzem. A więc wygląda to tak... według prawa kanonicznego jeśli bierzesz ślub w parafii pana młodego to nie musisz zgłaszać tego do naszej parafii i nie będziesz musiała iść do niego po żadne zaświadczenie! a szczególnie coś mu płacić.Nie ma czegoś takiego. Chyba, że będziecie brali ślub w Kościele trzecim.. to co innego. Mi osobiście spadł kamień z serca ;)
Pozdrawiam
Miesiąc temu byłam świadkiem na ślubie mojej przyjaciółki i również miała kwiaty z tej kwiaciarni były piękne ale niestety butonierki się nie sprawdziły miały kiepskie zapięcie najpierw był problem z ich zapięciem w domu a potem po prostu zapięcia odpadły jadąc do kościoła musieliśmy podjechać do tej kwiaciarni aby jakoś je przymocować wytrzymały w kościele zaraz potem świadkowi i Panu Młodemu znowu odpadły byłyśmy wściekłe bo niemałe pieniądze poszły na to ale pomijają to że wejście na sale Pary Młodej było bez butonierek niefajnie to wyglądało :(także zwróćcie na to uwagę aby potem nie było problemów to taka moja rada.