Widok

ul. Błękitna Gdynia..czy ktoś z Was blisko tej ulicy mieszka?jak się tam mieszka?

Rodzina i dziecko Oksywie Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny,
mamy możliwość przeprowadzić się na ul. Bałtycką w Gdyni Oksywie.
Nie znam tej dzielnicy Gdyni wiec mam pytanie do osób tam mieszkających.
Jak się tam mieszka? jest sporo przedszkoli? jakie opinie mają szkoly?
co ze sklepami lidl, biedronka itp..są tam takowe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
W okolicy znajdują się dwa przedszkola, jedna z lepszych podstwówek w Gdyni i przeciętne liceum. Do biedronki 5, a do Lidla 10 minut spacerkiem. Ogółem dzielnica bardzo spokojna, blisko do dwóch plaż (Babie Doły i Rybaki). Z czystym sumieniem można polecić:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Można polubić to miejsce, zanim się wprowadziłam na Oksywie, myślałam, że to koniec świata. Jest tu sporo przedszkoli, są bardzo dobre klubiki dla małych dzieci, blisko dyskonty i Kaufland, do centrum jedzie się ok. 10 min. samochodem, autobusów też trochę jest. Blisko są ścieżki rowerowe, plaża na osadzie rybackiej.
I niedaleko na Podchorążych jest przychodnia, gdzie przyjmuje świetny gin na NFZ, którego mogę polecić:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
jaki gin ?
wprowadzilam sie tam (błękitna nowy blok) 2 miesiace temu (cale zycie po drugiej stronie miasta w jednym miejscu) i ciagle sie przyzwyczajam i czegos szukam...
staram sie nie wychodzic z domu i zajac czyms po pracy w mieszkaniu bo nawet nie znam nikogo....oj mam nadzieje ze niedlugo to jeszcze potrwa... przedszkola są,place zabaw sa,lekarz pierwszego kontaktu jest,sklepy są...a gdzie mozna kupic np.trociny dla zwierzaka? zapisac się do neurologa lub masaż? wyjsc do pubu? może ktoś coś wie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety Pubu nie ma. Do knajpy jezdzi sie do Centrum, na masaz tez :-) Trociny sa w ABC/Merkus. moze jakis fajnych sasiadow zapoznasz...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Temat dotyczy Błękitnej (Oksywie), a w tekście piszesz o Bałtyckiej (Redłowo) :)
O Bałtyckiej nic nie wiem.
Natomiast Błękitna jest OK. Nie jest to co prawda moje wymarzone miejsce do mieszkania w Gdyni, ale uważam, że nie ma się za bardzo do czego przyczepić - zależy kto co lubi i czego szuka.
Znajdziesz tam ciszę i spokój. Mieszka dużo starszych ludzi, ale również takich koło 30-40 lat. Ścieżki rowerowe, dobre połączenie komunikacyjne z centrum miasta, dostępność usług w miarę ok, markety itd. W godzinach szczytu ciężko dojechać samochodem, ale na pewno nie jest tak źle, jak w kierunku Karwin.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
No i nie zapominajmy o wiecznie latajacych samolotach. Ostatnio non stop wieczorne loty uskuteczniaja. Masakra.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

meble ze sklepu online (33 odpowiedzi)

Hejo! Czy ktoś z was miał może do czynienia ze sklepem http://www.topeshop.pl ? Bo znalazłam tam...

Podkarpackie sady opinie (3 odpowiedzi)

Witam Chce kupić drzewka owocowe i wiśnie ozdobne z podkarpackie sądy Jakie macie opinie ??

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

do góry