Widok
latarnie Źródlana
Mam nieodparte wrażenie, że fundusz sołecki to jakaś farsa. Może jest ktoś w temacie i wie na co przeznaczono ( bo nie na latarnie) zatwierdzone w funduszu sołeckim 2019 fundusze na bodajże 7 punktów świetlnych na Źródlanej ? O kolejnych latarniach określonych w funduszu sołeckim w roku bieżącym nawet nie ma co wspominać. 2021 za pasem a u nas po staremu. Czyżby z tych środków dofinansowano skatepark ?
2020-12-07 17:12:05
Mam nieodparte wrażenie, że fundusz sołecki to jakaś farsa. Może jest ktoś w temacie i wie na co przeznaczono ( bo nie na latarnie) zatwierdzone w funduszu sołeckim 2019 fundusze na bodajże 7 punktów świetlnych na Źródlanej ? O kolejnych latarniach określonych w funduszu sołeckim w roku bieżącym nawet nie ma co wspominać. 2021 za pasem a u nas po staremu. Czyżby z tych środków dofinansowano skatepark ?czy to dobrze czy źle trudno ocenić, ale stawiają, więc coś się dzieje :)
2020-12-08 00:04:37
Latarnie są bardzo potrzebne. Na Pszennej w szczególności. Jednak martwi mnie to, że są stawiane praktycznie przy krawędzi płyt betonowych. Czy to oznacza, że ulica nie będzie poszerzona ? Oczyma wyobraźni już widzę kilka aut parkujących na nich. Kiedy pojawi się chodnik ?
Czyli nikt nic nie wie. Należy założyć, że sprawa latarni na Źródlanej to przeszłość. Czy nie należałoby sołectwa rozliczać z funduszu sołeckiego, który rok w rok jest szumnie ogłaszany i żądać harmonogramu prac i rozliczania z ich wykonania ? Czy ktoś z sołectwa poczuwa się do odpowiedzialności za swoje działania. Jest to denerwujące bo chodzi o fundusz sołecki, czyli jedyne pieniądze którymi zarządzają. Generalnie chciałbym wiedzieć co się z nimi dzieje i czy tak trudno przedstawiać jakiekolwiek sensowne komunikaty na stronie sołectwa ?
Jest już po przetargu - 13 listopada jest informacja o udzieleniu zamówienia https://platformazakupowa.pl/transakcja/375698 - jak dobrze pamiętam wykonawca ma 60 dni od dnia przekazania placu budowy (do 7 dni od podpisania umowy) więc już niedługo Lawendowa i Cyprysowa (9pkt), Pszenna (10pkt), Rolnicza (13pkt), Źródlana (12pkt), Sportowa (4pkt), Halna (1pkt), Miodowa i Miedziana (1pkt) będą świecić
Na Rolniczej też już od dwóch dni montują podstawy pod lampy. Szkoda, że tak późno. Dlaczego gmina dopiero w drugiej połowie roku ogłasza przetargi na wykonanie większości inwestycji z budżetu sołeckiego w Baninie. W ubiegłym roku było podobnie i na oświetlenie postawionych lamp musimy czekać przez następne kilka miesięcy w następnym roku.
Niby ze 2 dziury wykopali ale jak 2 razy dzisiaj jechałem Źródlaną to nikogo przy pracach nie widziałem. Pewnie termin rozpoczęcia robót się kończył i coś tam w ziemi dziabną żeby nie było ze roboty zaniechane. Gdyby chcieli to zrobić to w 4 dni na całej Źródlanej rów by wykopali i położyli kable i postumenty pod lampy.
2020-12-22 18:04:30
I stała się jasność. Dziś, tj, 22 grudnia, rozbłysły latarnie na Źródlanej. Oprócz jednej.Chciałem zapytać gdzie jest ta Źródlana bo mieszkam tu tylko od 12 lat i nie znam dokładnie ulic a z mojej posesji majaczą tylko lampy na Lotniczej w oddali a chciałbym sobie zrobić swiąteczny spacer wieczorowà porą i nasycić oczy tą iluminacją?