Widok
sama też mam problem właśnie z trądzikiem i patrząc na to co mi nawtykały reklamy do szafek to łoo matkoo boskoo! ile pieniędzy poszło to koniec, ale tak to jest jak się patrzy ma reklamy znanych firm w tv gdzie reklamuja je ładne panie bez żadnych problemów ;) ten sevolium to jest ten z tej strony http://sevolium.pl/ ? można go gdzieś indziej jeszcze dostać?
Polecam ziołowe tabletki. Ja brałam Nonacne. https://zyciebeztradziku.pl/nonacne-tabletki-na-tradzik/ . Efekty widoczne były po 2 miesiącach. Robiłam też okłady z rumianku i zamiast kremu wieczorem olej kokosowy.
Polecam skorzystanie z preparatów z ozonem. Ja kupuję je w firmie http://www.ozonella.pl Są naprawdę skuteczne w walce z trądzikiem. Na początku, gdy zaczęłam stosować, zmiany przygasły, a potem zniknęły bezpowrotnie.
2014-03-17 12:31:27
Witam, chciałabym się rozeznać, czy ktoś boryka się z tradzikiem, bliznami po nim
jakie metody stosuje i jakie efekty to przynosi
bede wdzięczna jesli podzielicie się swoimi doświadczeniami
Tak, przechodziłam przez to dosyć poważnie już jakiś czas temu. Przede wszystkim dieta czyli dużo wody, wyeliminowanie nabiału, produktów z kakao, dużo warzyw i owoców, jedzenie mało przetworzonych produktów, to na początek. Warto wdrożyć też cynk, wapno, witaminę b6 to wszystko kupisz w aptece. Stosowałam też produkty zawierające cbd, dosyć nowy temat na rynku. Tylko te z jakiegoś sprawdzonego sklepu np. https://purehemp.pl/oleje-cbd , bo pełno na rynku preparatów słabej jakości. Jeśli nic z tych rzeczy nie pomoże, zostaje izoteryna, ale to juz po konsultacji z dobrym dermatologiem i powinna to być ostateczność powodzenia.
2020-03-10 10:20:27
2014-03-17 12:31:27
Witam, chciałabym się rozeznać, czy ktoś boryka się z tradzikiem, bliznami po nim
jakie metody stosuje i jakie efekty to przynosi
bede wdzięczna jesli podzielicie się swoimi doświadczeniami
2. myje twarz żelem siarkowym
3. przecieram twarz wacikiem bawełnianym
4. nakładam hydrolat z lawendy
5. czekam aż się wchłonie
6. nakładam krem na trądzik z sevolium
7. czekam aż się wchłonie
8. nakładam dermokosmetyki z kolorówki
9. wieczorem wszystko zmywam mydłem z olejkiem herbacianym i laurowym
10. wycieram wacikiem
11. hydrolat lawendowy
12. sevolium
13. spanko
no i ogólnie dbanie o dietę i o to co się pije, bo to też ma duży związek z cerą.
Ja osobiście polecam kupić witaminę C w proszku u mnie zdziałała cuda. Walczyłem z trądzikiem od 12r życia dziś mam 22 lata i wykończenia udało się rok temu zwalczyć mi dzięki tej więc w proszku która można kupić w rosmanie ale nie w każdym ja maja. Koszt ok 10zl wsylujesz trochę tej więc i mieszkasz ja z kremem i nakładany na całą noc. Ja jeszcze mieszałam ja z wodą utleniania robiłam ja sobie co 2 dni a teraz dzięki temu mam zdrowa czysta skore
Ja tak ok.20r.ż zaczęłam mieć procentowo najwięcej pryszczy na brodzie i naokoło ust. A wcześniej miałam raczej na czole i na nosie. (Trądzik mam od 10r.ż.) Po prostu doszło u mnie do migracji wyprysków ;) W wielu przypadkach trądzik taki moze mieć podłoże hormonalne, u mnie nie było to spowodowane hormonami, bo je sobie zbadałam i wszystko mam ok. Co nie znaczy oczywiscie, ze nie warto jest sobie hormonów przebadac. Polecam tylko nie badac ich samodzielnie ale wybrać się do lekarza ginekologa albo do dermatologa po skierowanie Sa to badania raczej drogie tak wiec nie ma sensu ich robić na marne.
Co mi pomaga
delikatna pielęgnacja, nauczyłam sie czytac składy kosmetyków
tabletki Normatabs codziennie, w przypadku tabletek trzeba wykazać się cierpliwościa, bo rezultat nie przychodzi od razu, ale po pewnym czasie, z drugiej strony rezultaty są o wiele lepsze niż w przypadku stosowania kosmetyków, tabletki maja w sobie cynk i selen, które normują skórę
zdrowa dieta, zrezygnowanie praktycznie zupełnie z cukru oraz tłustych oraz ostrych potraw, ograniczyłam również nabiał
no i niedotykanie twarzy, z czym miałam największy problem, bo dotykałam nieświadomie
Co mi pomaga
delikatna pielęgnacja, nauczyłam sie czytac składy kosmetyków
tabletki Normatabs codziennie, w przypadku tabletek trzeba wykazać się cierpliwościa, bo rezultat nie przychodzi od razu, ale po pewnym czasie, z drugiej strony rezultaty są o wiele lepsze niż w przypadku stosowania kosmetyków, tabletki maja w sobie cynk i selen, które normują skórę
zdrowa dieta, zrezygnowanie praktycznie zupełnie z cukru oraz tłustych oraz ostrych potraw, ograniczyłam również nabiał
no i niedotykanie twarzy, z czym miałam największy problem, bo dotykałam nieświadomie