Widok

lekarz rodzinny / pediatra

witam, jestem nową mieszkanką Banina, muszę wybrać lekarza w ośrodku zdrowia dla siebie, męża i dziecka, kogo polecacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wybór jest niewielki, bo są tylko 2 Panie rodzinne i jedna pediatra, jak ja się zapisywałam to powiedziano mi że mogę tylko do dr Gobrys, bo druga lekarka ma komplet pacjentów; Pani dr jest miła i pomocna, rzeczywiście zainteresowana losem pacjenta, u drugiej Pani dr byłam raz, jak moja była na urlopie, i też wydaje się fajna; pediatra też jest ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję za odpowiedź :)
Wszystkie panie doktorki są fajne. Zasada jest taka, że zgodnie z literą prawa musisz się do kogoś musisz się zapisać ale jak potrzeba to przyjmie Cię każda lekarka. Pozdrowienia dla "świeżaków banińskich", miłego życia!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
super, dziękuję za info, pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
To prawda Panie są miłe, ale leczyć nie potrafią. Zasada w 99 % jest jedna jak coś dolega to przepisuje zestaw leków (antybiotyk, lek osłonowy, lek wspomagający oraz witaminy) 0 koszt 70 zł. Biznes farmaceutyczny musi się kręcić:)

W 80 % zachorowań mamy do czynienia z wirusem (przypominam tylko, że na wirusy nie stosuje się antybiotyków), a tylko 20 % wywołują bakterie gdzie antybiotyk jest wskazany.

Polecam wizyty prywatne, gdzie bez problemu można wykonać badanie crp i zaoszczędzić organizm i czasami pieniądze:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
najlepsze wyjście to nie lecieć do lekarza, jak dziecko kichneło, czy zagorączkowało, zapodać babcine leki, ogólnie dostępny paracetamol i poczekać ze 3-4 dni... i nie mieć pretensji do lekarzy, którzy mając nieciekawe doświadczenia ze znerwicowanymi mamuśkami piszą na wyrost i niepotrzebnie antybiotyki...no bo jak, przyszłam do lekarza i nie dostałam żadnej recepty?
co do bad. CRP, to niestety jest tak samo podwyższone przy infekcji wirusowej jak i bakteryjnej! pozwala jedynie odróżnić katar alergiczny od infekcyjnego, NIC więcej...:/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
do Marek
Jesteś lekarzem ,że tak się wypowiadasz w kwestiach leczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
to zupełnie nieprawda co pisze Marek, od kilku lat jestem pacjentką dr Gobrys, a moje dziecko dr Radziszewskiej i nigdy nie proponowały nam antybiotyku przy pierwszym podejściu, wręcz są przeciwniczkami antybiotyków, więc to chyba ty wręcz nalegasz, żeby dr wypisała;
i sądzę, że bez problemu dadzą skierowanie na crp;
więc na pewno ze "zwykłymi" chorobami nie ma sensu chodzić prywatnie i jeszcze specjalnie jeździć w tym celu do Trójmiasta, jeśli mamy na miejscu, prawie bez kolejek i na pewno z lepszą jakością, niż w niejednej przychodni w Gdańsku
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od czterech lat korzystam z uslug miejscowych lekarzy i nigdy nie bylo tak, jak pisze Marek. Gdy syn mial silny bol gardła, to w pomieszczeniu obok zrobiono wymaz i obylo sie bez antybiotyku. Doktor Gobrys i dr Radiszewska bardzo mi odpowiadają. Skąd taka nieprzychylna opinia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr Radiszewska- pediatra, moim zdaniem ok, ale zawsze wychodzę z receptą na co najmniej 50 zł, a niby nic dziecku nie jest- głównie wizyty kontrolne (niemowlak) Trochę zaczyna mnie już to denerwować że dostaje wskazanie np "smarować maścią 3 dni a maść kosztuje 48zł - reszta do śmietnika) następnym razem będę pamiętać żeby prosić o zamienniki bo na pewno są i wtedy będzie ok
zawsze możesz poprosić w aptece żeby dali zamiennik, ja tak już nie raz robiłem i nie było z tym żadnych problemów jeżeli chodzi o skuteczność leku a i w portfelu zostaje troche więcej
Hej, ja polecam zapisać się do przychodni Nova w Baninie w Centrum Feniks przy ul. Pszennej i tam do dr Dembka, świetny pediatra, w ogóle cały personel jest bardzo przyjemny i pomocny. Zupełnie nowa i czyściutka przychodnia. My jesteśmy bardzo zadowoleni.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dr. Dembek nie jest pediatrą.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem, ale chcąc jak najlepiej dla malucha, głupia bule w aptece...
A ja po 8 latach "chodzenia" do dok. Radziszewskiej z ulga przepisałam się do nowej przychodni. Jakoś u nas nigdy nie trafiała z diagnozami, pominęła koślawość kolan na bilansie 4 latka, zdiagnozowała ospę po czym po 6 miesiącach pojawiła się kolejna tym razem prawdziwa ospa;-) itd itd Kiedy mogliśmy korzystaliśmy z prywatnych wizyt a do przychodni udawaliśmy się jedynie na szczepienia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fakt, mój błąd, jest specjalistą medycyny rodzinnej. Jednak chodzimy do niego z naszym dzieckiem od urodzenia i nie mam żadnych zastrzeżeń. Pomagał, podsuwał specjalistów, stawiał trafne diagnozy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr Oktawiusz Dębek - polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja chodzę do starej przychodni, ale od pacjentów z Żukowa słyszałam że dr Dembek jest super. Wielu Jego pacjentów z Żukowa przeniosło się tutaj za Nim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
W Baninie jestem pacjentką dr Sleszyckiej. Polecam: dobry diagnosta, nie boi się dać skierowania na dodatkowe badania, dokładnie bada, nie bagatelizuje żadnych objawów. W zasadzie to pierwszy lekarz pierwszego kontaktu który tak holistycznie podchodzi do pacjenta. Cała nasza rodzina (4 osoby) korzysta z porad pani doktor - bardzo polecamy :) ogólnie ośrodek zdrowia w Baninie jest mały, ale lekarze tam pracujący - świetni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry