Widok

ulice

Jak często można zgłaszać do żukowa stan ulic, Czy oni przyjeżdzają od razu czy trzeba wykonać kilkanaście telefonów? Rolnicza już nie da się przejechać jest tyle dziur, a jak będą roztopy to nie nie wiem czy ktokolwiek przejedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak był snieg to mieli naprawiać?
Rozumiem uzasadnienie. Zawsze po roztopach , jak podeschnie to mozna cos zrobic.
BYLE ROBILI a nie tylko obiecywali.
Dobre to niz odpowiedz - BRAK ŚRODKÓW
hehehi zapene zakończy sie na przejeżdzie pługu , który wyrówna i to na tyle będzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak dzwonisz i mówią, że jutro wyślą kogoś do wyrównania, poproś imię i nazwisko pracownika - jak się zapytasz, to od razu zacznie mówić prawdę :)
Tak !!! już w kwietniu będzie asfalt!!!! Jest to nie realne mieszkam tu już 3 lata i naprawa polega tylko na wysypaniu gruzu i jego wyrównaniu,Nie liczcie na coś więcej proponuje zakupić kalosze i zbierać kase na naprawe zawieszenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakis czas temu gminie zostala zaproponowana DARMOWA ogromna ilość płyt typu jumbo, ale niestety ta stwierdziła, ze nie przyda się....a starczylo by na wszystkie ulice w Baninie
Ulice jak stygmaty....:)
A zkąd wiesz o tych płytach???? Niech przywiozą mieszkańcy by załatwili na własną ręke ułożenie tych płyt!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
właśnie chodziło o transport- Gminie za daleko, za duzo i za drogo
Marudzicie i marudzicie, ale jak trzeba pójść do gminy lub napisać pismo do gminy to kończy się na gardłowaniu na forum. Przykład obwodnicy metropolitarnej pokazuje, że Żukowo ma nas w d... i jeśli sami czegoś nie zrobimy to nic z tego nie będzie.

Chciałbym wrócić do podanego tu linku:
http://kartuzy.info/wiadomosc,13288,Chwaszczyno-Nie-mozna-czekac-z-zalozonymi-rekami.html
opisującego lokalną inicjatywę z Chwaszczyna. Ktoś wie jak się do tego zabrać krok po kroku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do xxx
14 lat tu mieszkam, pisze, dzwonię nawet radni przyjechali i ci i .g.......o za przeproszeniem mieszkanka Banina,

Na zakup płyt na ul. Księżycowej mieszkańcy się składali, gmiona dała podsypke żwirowa + robocizna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zamiast gadać i pisac proponuje też się złożyć i zakupić jumby jak ci z księżycowej .Z pustego i Salomon nie naleje nie liczcie że droga bedzie zrobiona w ciagu 3 lat nie ma takiej opcji.!!!!!szkoda tylko waszych samochodów i kosztów nowego zawieszenia.
Zgadzam sie jak najbardziej ale przestajemy płacic podatki do gminy ok?
Olu napisz coś sensownego !!nie będziesz płacić podatku to skarbówka wezwie na dywanik .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bardzo przepraszam ale ja też tu mieszkam 15 lat i już różne rzeczy słyszałam. Z płytami taki numer już też był, sąsiadka chciała oddać 1000 za free ale nie było komu przywieźć i ułożyć. Natomiast powiedziałam sobie, że już ani grosza nie złożę się na drogę ani na nic innego, ponieważ gmina tylko na tym żeruje i uczyniła z tego wręcz argument i warunek inwestycji. Tam gdzie mieszkam drogi są gminne i do gminy należy obowiązek utrzymanie ich. Acha, i z tym brakiem pieniędzy to też ściema. Na comiesięczne równanie jest a na jednorazowe ułożenie darmowych płyt nie ma? Ciekawe co taniej wyjdzie w perespektywie 10 lat?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
No, szczególnie p.Szmydtke się udziela, u Daniela w Barze.
Czytałeś kiedykolwiek sprawozdanie budżetowe gminy?
Gmina niewywiazuje sie ze swoich obowiazków!
A co ma piernik do wiatraka? Niektórzy spod papierów nigdy się nie wygrzebią. Kreatywni księgowi. Trzeba ruszyć d..ę i zacząć działać. Po co mam czytać jakieś spreparowane sprawozdania, co? Rzeczywistość to nie papier. Gdybym w ten sposób rozliczała swój budżet domowy to w gruncie rzeczy okazałoby się, że po podliczeniu wszystkich kosztów dojazdu, przejazdu, amortyzacji obuwia, wartości stałych nienależnych przychodów oraz wymagalnych zobowiązań etc., etc. - nie opłaca mi się kupować codziennie chleba. W rzeczywistości kupuję go przy okazji bycia w sklepie, a czasem poproszę kogoś to mi kupi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To podaj ją do sądu. Co za problem?
Co ma budżet gminy do wydatków na drogi? Jeśli nie widzisz związku to dalsza rozmowa jest zbędna.
Ja piszę, dzwonię i są postępy , gruz zaczęli sypać. Rolnicza do połowy przejezdna , chociaż jej stan zostawia jeszcze dużo do życzenia.że po kolana nie wpada się w kałuże. A kto zajmuje się oświetleniem ulic, czy wasze ulice sa oświetlone?
do góry