Widok

ulice

Jak często można zgłaszać do żukowa stan ulic, Czy oni przyjeżdzają od razu czy trzeba wykonać kilkanaście telefonów? Rolnicza już nie da się przejechać jest tyle dziur, a jak będą roztopy to nie nie wiem czy ktokolwiek przejedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to o czym tu mowa, transport z Helu.
Pewnie drożej wychodzi niz zakup nowych płyt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja wysłałam zapytanie o dane do faktury za naprawę auta na drugi dzień przyjechali i gruz wysypali odpowiedzi do dziś nie dostałam
na dzień dzisiajszy narazie niema juz takiej możliwosci ponieważ wszystkie płyty z rejonu helu oraz rozewia zostały zabarane w wiekszoci przez gminy i firmy natomiast jak bedę cos wiedział dam znać pani ULI
Michał, może wiesz ile kosztowałby transport tych płyt, tzn. skąd trzeba by je przywieźć? Może budżet sołectwa lepiej pzeznaczyć na transport np. 2.000 płyt od wojska zamiast zakup 1.000 nowych?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pytanie ile kosztuje transport takich płyt-skąd
Cały problem to chyba jest taki że w Gminie powinni być ludzie którzy chcą coś robić dla ludzi których pracują ,a oni byle do 15 i hajda do domu,a droga gdzieś tam to nie ich ból....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
2 lata temu byłem w UG i proponowałem ze jest bardzo duża ilosc płyt jumbo do przekazania przez wojsko z terenów poligonów nie używanych a majacych być przekazanych pod lasy państwowe pod warunkiem usunięcia płyt mówimy o około 20 km dróg z płyt o szerokosci 8 płyt. płyty były od wojska trzeba było tylko załatwić transport a to nie były takie płyty jak teraz tylko znacznie solidniejsze pod ciężki sprzet przystosowane , co usłyszałem ze to za duża ilosc i ze gmina niejest zainteresowana płytami. a proponowałem, dziwi mnie że jakos inne gminy umiały zadbać o swoich mieszkańców bo w okresie 6 miesiecy wiekszosc płyt została zabrana a teraz Gmina proponuje mieszkańcom składanie sie na płyty ręce opadają, a może fmina niechce tez naszych podatków tak jak tych płyt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie do końca masz rację. wczoraj już byli na oględzinach dróg i dziś mieli w planach ich równanie. wiem bo wczoraj i dziś ich męczyłem telefonami. Jutro też będę, bo pszennej dalej nie zrobili i są kratery na wysokości osiedla rodzinnego
wiadomo ze sie jezdzi wolo szybko nawet sie nie da no chyba ze ktos ma w d... ludzi i swoj samochod, chodzi mi o fakt ze jak postraszysz odpowiedzialnoscia fiansowa gmine za powstale szkody zaraz zaczynaja dzialac, wczesniej jak prosilem i dzonilem to zawsze byla odp brak srodow itd/itp, a tak widzisz jeden sensowny telefon i chociaz wyrownali droge, krotko mowiac gmina ma nas gdzies i pakuja kase z naszych podatkow pewnie w swoje kieszenie
Jak się wolno jedzie to się nie uszkodzi.
Po księzycowej jezdzi pełno kierowców co rumakuja.
Nie obchodzi ich ,że dzieci i ludzie chodza.
Tan jest znak 30 km/h
przejechała jak im powiedziałem ze auto uszkodzilem i ze bede dochodzic odszkodowania
dosłownie pol godz po moim telefonie do gminy
Po Księżycowej dziś przejechała równiarka,błoto równiejsze pewnie nie na długo ale dobre i to :)
Ja piszę, dzwonię i są postępy , gruz zaczęli sypać. Rolnicza do połowy przejezdna , chociaż jej stan zostawia jeszcze dużo do życzenia.że po kolana nie wpada się w kałuże. A kto zajmuje się oświetleniem ulic, czy wasze ulice sa oświetlone?
Co ma budżet gminy do wydatków na drogi? Jeśli nie widzisz związku to dalsza rozmowa jest zbędna.
To podaj ją do sądu. Co za problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co ma piernik do wiatraka? Niektórzy spod papierów nigdy się nie wygrzebią. Kreatywni księgowi. Trzeba ruszyć d..ę i zacząć działać. Po co mam czytać jakieś spreparowane sprawozdania, co? Rzeczywistość to nie papier. Gdybym w ten sposób rozliczała swój budżet domowy to w gruncie rzeczy okazałoby się, że po podliczeniu wszystkich kosztów dojazdu, przejazdu, amortyzacji obuwia, wartości stałych nienależnych przychodów oraz wymagalnych zobowiązań etc., etc. - nie opłaca mi się kupować codziennie chleba. W rzeczywistości kupuję go przy okazji bycia w sklepie, a czasem poproszę kogoś to mi kupi.
Gmina niewywiazuje sie ze swoich obowiazków!
Czytałeś kiedykolwiek sprawozdanie budżetowe gminy?
No, szczególnie p.Szmydtke się udziela, u Daniela w Barze.
Ja bardzo przepraszam ale ja też tu mieszkam 15 lat i już różne rzeczy słyszałam. Z płytami taki numer już też był, sąsiadka chciała oddać 1000 za free ale nie było komu przywieźć i ułożyć. Natomiast powiedziałam sobie, że już ani grosza nie złożę się na drogę ani na nic innego, ponieważ gmina tylko na tym żeruje i uczyniła z tego wręcz argument i warunek inwestycji. Tam gdzie mieszkam drogi są gminne i do gminy należy obowiązek utrzymanie ich. Acha, i z tym brakiem pieniędzy to też ściema. Na comiesięczne równanie jest a na jednorazowe ułożenie darmowych płyt nie ma? Ciekawe co taniej wyjdzie w perespektywie 10 lat?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry