Widok

ulice

Jak często można zgłaszać do żukowa stan ulic, Czy oni przyjeżdzają od razu czy trzeba wykonać kilkanaście telefonów? Rolnicza już nie da się przejechać jest tyle dziur, a jak będą roztopy to nie nie wiem czy ktokolwiek przejedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Olu napisz coś sensownego !!nie będziesz płacić podatku to skarbówka wezwie na dywanik .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam sie jak najbardziej ale przestajemy płacic podatki do gminy ok?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zamiast gadać i pisac proponuje też się złożyć i zakupić jumby jak ci z księżycowej .Z pustego i Salomon nie naleje nie liczcie że droga bedzie zrobiona w ciagu 3 lat nie ma takiej opcji.!!!!!szkoda tylko waszych samochodów i kosztów nowego zawieszenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
do xxx
14 lat tu mieszkam, pisze, dzwonię nawet radni przyjechali i ci i .g.......o za przeproszeniem mieszkanka Banina,

Na zakup płyt na ul. Księżycowej mieszkańcy się składali, gmiona dała podsypke żwirowa + robocizna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Marudzicie i marudzicie, ale jak trzeba pójść do gminy lub napisać pismo do gminy to kończy się na gardłowaniu na forum. Przykład obwodnicy metropolitarnej pokazuje, że Żukowo ma nas w d... i jeśli sami czegoś nie zrobimy to nic z tego nie będzie.

Chciałbym wrócić do podanego tu linku:
http://kartuzy.info/wiadomosc,13288,Chwaszczyno-Nie-mozna-czekac-z-zalozonymi-rekami.html
opisującego lokalną inicjatywę z Chwaszczyna. Ktoś wie jak się do tego zabrać krok po kroku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie chodziło o transport- Gminie za daleko, za duzo i za drogo
A zkąd wiesz o tych płytach???? Niech przywiozą mieszkańcy by załatwili na własną ręke ułożenie tych płyt!!
Ulice jak stygmaty....:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakis czas temu gminie zostala zaproponowana DARMOWA ogromna ilość płyt typu jumbo, ale niestety ta stwierdziła, ze nie przyda się....a starczylo by na wszystkie ulice w Baninie
Tak !!! już w kwietniu będzie asfalt!!!! Jest to nie realne mieszkam tu już 3 lata i naprawa polega tylko na wysypaniu gruzu i jego wyrównaniu,Nie liczcie na coś więcej proponuje zakupić kalosze i zbierać kase na naprawe zawieszenia.
jak dzwonisz i mówią, że jutro wyślą kogoś do wyrównania, poproś imię i nazwisko pracownika - jak się zapytasz, to od razu zacznie mówić prawdę :)
jak był snieg to mieli naprawiać?
Rozumiem uzasadnienie. Zawsze po roztopach , jak podeschnie to mozna cos zrobic.
BYLE ROBILI a nie tylko obiecywali.
Dobre to niz odpowiedz - BRAK ŚRODKÓW
hehehi zapene zakończy sie na przejeżdzie pługu , który wyrówna i to na tyle będzie.
ahahha no pięknie ...czyli "już w kwietniu" będziemy mieli drogi supeer nie mogę się doczekac...
ostatnio ( po roztopach) codziennie zastanawiam się " przejadę przez tą dziure na pszennej czy nie"?
Wczoraj w Gminie usłyszałem, że będą robić oględziny dróg w Baninie żeby zobaczyć czy nadają się już do naprawy. Natomiast dziś inny człowiek z Gminy oznajmił mi że w zimie nie naprawiają dróg, i że w kwietniu będzie przetarg na usługę naprawy !!! To jakaś kpina :)
pisać, dzwonić, nachodzić, wystawać pod oknami, recytować prześmiewcze kuplety, obojętnie co, byleby pod adresem w.jaworowski@zukowo.pl To pan od naprawy dróg.
Banino to nie tylko Tuchomska i Rolnicza.
Wszędzie jest do d.py
Pszenna, Jodłowa, Złota, Klonowa itd.
Ser szwajcarski
Ja będę pisać maile , nic mnie to nie kosztuje a potwierdzenie mam ze zgłaszałam bo telefonicznie to bez sensu -tylko potakują. Napisałam juz jednego maila ale śnieg spadł i nawet odpowiedż otzymałam że jak opadnie śnieg to zaczną naprawiać. Dzisiaj piszę następnego, gdyż śniegu już nie ma a dziury się powiększają w oczach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałam zauważyć, że wszędzie tam gdzie jest droga gruntowa, nie da się jeźdźić ani nawet bezpiecznie chodzić. Dziury, doły wręcz kratery i do tego śliskie. Banino to nie tylko Tuchomska, Pszenna i Rolnicza.
http://kartuzy.info/wiadomosc,13288,Chwaszczyno-Nie-mozna-czekac-z-zalozonymi-rekami.html
u nas tez by sie przydaly takie akcje, bo po ulicy tuchomskiej nie da sie jezdzic
Polecam gumofilce i auto terenowe.
I to nie żart
Jak 14 lat temu się wprowadziłam to tylko taki sprzęt sie sprawdził :)
Teraz to i tak jest lepiej , sa płyty w niektórych miejscach a kiedys...ech
I zobaczc Państwoie sami przez tyle lat jak niewiele się zmieniło, ludzie domy budują, developerzy tez stawiaja osiedla a dróg nie ma
Jesteśmy w czarnej d.pie jak to sie brzydko mawia
do góry