Widok
liceum oczami nowej.
Rozpoczęłam naukę w tej szkole w 2012 r. w klasie humanistycznej.Próg do szkoły... trzeba przyznać jest znikomy ,każdy się dostanie.Więc zanim rozpoczęłam naukę w tej szkole miałam ogromne obawy ,że trafię do klasy z bandą idiotów i ,że liceum w samo w sobie bedzie bardzo patologiczne a nauczyciele będą w tej szkole dla celów wizualnych bardzie niż dla pomocy uczniom j . I POMYŚLEĆ ,ŻE TAK BARDZO SIĘ POMYLIŁAM. Zacznę od opisu nauczycieli.SA CUDOWNI. Naprawdę chcą czegoś nas nauczyć ,są wymagający ale w zdrowy sposób ,że się tak wyrażę.Traktują uczniów po przyjacielsku , nie ma niepotrzebnych wrzasków ,oskarżeń itp.Nigdy z tak fajnymi nauczycielami się nie spotkałam najcieplej będę mówić o cudownej nauczycielce od j.polskiego jak i o panu od biologi :). Ludzie w szkole są naprawdę ok. nie ma nie potrzebnego naśmiewania się ,bluzgania ,bójek. szkoła jak i uczniowie są naprawdę tolerancyjni ,każdy się odnajdzie nie zależnie od tego czy jest emo, dresem czy też normalnym uczniem. Wyposażenie szkoły jest naprawdę fajne.Lekcje są prowadzone na rzutnikach ,dostajemy materiały wydrukowane do nauki w domu takie ala pomoce naukowe ( w szczególności dużo dostajemy kserówek od pani od historii ale to naprawdę pomaga w nauce ).Klasy są naprawdę liczne,moja wynosi 35 osób wiec nie ma obawy byś został sam.Każdy znajdzie w tak licznym gronie bratnią duszę do pogadania.Jako ,że jestem w klasie humanistycznej muszę uczęszczać na tak zwane spotkania z kulturą . We wrześniu miałam przyjemnosc bycia na 4 takich. w paznierniku szykuje sie 5. Za takie wyjścia do muzeum , kina itp. dostaniemy ocenę :) z historii lub Polskiego według naszego uznania wiec łatwy sposób na podciągnięcie sobie oceny.! Do szkoły jest naprawdę dobry dojazd przystanki autobusowe są obok szkoły jak i tramwaje ,które są na wyciągniecię ręki. LICEUM NIE JEST ODDZIELONE OD GIMNAZJUM. często na holu można spotkac lgimnazjum to trochę meczące ale mozna sie przyzwyczaić .Szkoła ma bufet , stołówkę , cudowną panią pielegniarkę , bibliotekę no wszystko czego dusza zapragnie. Od razu ostrzegę najbardziej wymagające przedmioty to : j.angielski , matematyka ,historia i wos. nie wiem jak w innych klasach ale w mojej kładą na te przedmioty duży nacisk ale to w sumie logiczne i byłam na to przygotowana wybierąc klasę o tym profilu.W szkole brakowało mi tylko we wrześniu jakiegoś obozu ,biwaku by klasy 1 się poznały.No ale z czasem sami daliśmy sobię radę. : ).POLECAM WSZYSTKIM TO SZKOŁĘ BEZ WYJĄTKU.NIE ZALEŻNIE OD TEGO CZY MIAŁEŚ 190 PUNTKÓW CZY TYLKO 100. :)