Widok

likwidacja przedszkola Dolina Muminków

Czy to prawda, że Muminki zamykają się?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
BUKA zarządziła eksmisje :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
I co teraz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak zamykają się pod koniec sierpnia. Tak to jest gdy ma się wygórowane ceny za pobyt dziecka w przedszkolu. Szkoda bo przedszkole było fajne, Panie cudowne, dzieci się przyzwyczaiły....niestety złe zarządzanie placówką zniechęciły rodziców i dzieci poszły do konkurencyjnych przedszkoli.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
tyle tylko że właścicielka ogłosiła likwidację przedszkola w połowie wakacji więc jak tutaj miejsce znaleźć w pobliskich przedszkolach?
Ja nie wiem, właściwie to nie znam powodu dlaczego doszło do likwidacji. Jak dla mnie mętne tłumaczenie było...
Co teraz z Paniami, wie ktoś coś?
Też jestem ciekawa co z Paniami z przedszkola, gdzie teraz będą pracować, może w jakimś pobliskim przedszkolu i jeszcze się spotkamy, szczególnie żałuję Pani G. bo miała cudowny kontakt z dziećmi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Każdej Pani żal. I myślę, dzieciom będzie bardzo trudno, i Paniom też. Przedszkole z tego co pamiętam działało ponad 3 lata...Eh, nie mogę tego ogarnąć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No szkoda że przedszkole przestało istnieć bo było bardzo kameralne i Panie bardzo fajne, ale wady też miało, mały plac zabaw, brak parkingu, no i wysokie ceny....może dzieciom wyjdzie na dobre zmiana przedszkola...
Na wiosne kuratorium przeprowadzilo kontrole pod katem legalnosci dzialania i stosowanych metod. Likwidacja byla kwestia czasu.
Uwaga praktyczna - wpisowe jest ZAWSZE zwrotne, z potraceniem tego, co okresla umowa. Nalezy sie tego domagac, zajecie wpisowego jest bezprawne, nawet jesli zgodziliscie sie na to w umowie.
Przy przeniesieniu dziecka do kolejnego przedszkola w kieszeni zostaje kilkaset zlotych, to pieniadze waszych dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kontroli żadnej nie było. Pod względem merytorycznym, wychowawczym, opiekuńczym przedszkole było wzorowe. Szczególnie dzięki Paniom.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zawsze śmieszy mnie określanie (i pisanie dużą litera) Paniami tych wszystkich ćwierćinteligentnych cwaniar po jakiejś prowincjonalnej pedagogice.
Jasne, zamkniete z powodu wszawicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ceny niestety właścicielka miała najwyższe w okolicy, a jeszcze na wiosnę podwyżka czesnego. Na dodatek po miesiącu chodzenia dziecka do przedszkola, w pażdzierniku okazało się że nie wiadomo jak i skąd wzrosła opłata za wyżywienie. Niestety tak się kończy biznes jak ktoś chce zbić szybko kasę. Szkoda dzieci i miłych pań przedszkolanek. Z tego co wiem to pracują ale nie w najbliższej okolicy. Dzieciaki może znajdą miejsce w innych placówkach. Jest ich sporo w pobliżu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może wiesz dokładnie gdzie teraz pracują?
Dokładnego miejsca pracy nie znam
Drogie mamy z zamkniętej Doliny Muminków gdzie udało Wam się znaleźć miejsce dla swoich dzieci, chodzi mi oczywiście o pobliskie przedszkola i pierwsze wrażenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry