Widok

linka hamulca

Z kierownicy szosowej wyjąłem z pancerza starą linke hamulca tylnego postrzępiona była z tyłu i do wymiany.
Teraz żeby nową linke włożyć muszę zdzierać owijkę aby dostać się do pancerza?
Kto zakładał bez zdzierania owijki moze pochwali się swoim "patentem"?
Jeszcze pech że mam takie hamulce ale na lepsze mni nie stać EXAGE linka jest kontrowana w śrubce z otworem wystarczy na hama włożyć i już jest postrzępiona nie nadaje się do ponownego zamocowania w hamulcu.

I tak przy okazji żeby nie suszyć głowy nowym postem: ktoś z was być może miał po wypadku albo urazie do czynienia z ZUSowskimi albo NFZowskimi rehabilitacjami?
Zestresowałem się gdy schodziłęm dzisiaj na dół i w skrzynce na listy zobaczyłem koperte z ZUSu ze skierowaniem na rehabilitacje do Kołobrzegu był ktoś z was tam może albo macie jakieś informacje na ten temat, opinie, dobre czy złe?
dotychczas chodziłem prywatnie bo zreszta nie miałem innego wyboru tak zostałem skierowany przez chiirurga może i lepiej dowiedziałem się nieciekawych opini na temat ZUSowskich rehabilitacji że trzeba uważać na przeszczep po rekonstrukcji ACL żeby nie zerwali, wkładają do klatek pacjenta ustawiają zegar i nie interesują się nim...
Często ponoć w takich ośrodkach pracują panie "rehabilitantki" przed emeryturą myślące po staremu.
Bać się czy nie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panie rehabilitantki to zrobią z ciebie w końcu faceta :P
Co do linki: Nie powinno być problemu. W końcu przez pancerz tylko wpuszczasz linkę, nie musi on być wyprostowany, więc nie musisz go demontować. Końcówkę linki, dla zabezpieczenia przed rozstrzępieniem, umocz delikatnie w SuperGlue. Ale bez kitu minimalnie, żeby dało się ją jeszcze w pancerz wcisnąć ;)
I przepuszczając linkę przez pancerz obracaj ją , tak, jak są ułożone poszczególne włoski linki. Chodzi o to, żeby uniknąć rozstrzępienia się ich w trakcie, kiedy np. trafisz na zakręt pancerza. Powodzenia :)
panie rehabilitantki te na prywatnych wizytach są ładne ale nie wiem jak te na ZUSowskich jak one mają powyżej 50-tki to nie wiem czy z mojego punktu widzenia 27-latka są ładne może i dla kogoś równego im...

A linki gdyby to było takie proste to bym nie zawracał głowy otwieram manetke (SORA starego typu 8-mki) i nie mogę zauważyć końcówki pancerza gdy otwieram dżwignie tylko jest wałeczek z otworkiem na którym "kotwiczy" się linke.
Sorka, mój błąd - nie zauważyłem, że już wyjąłeś linkę z pancerza.
A szkoda ...
Teraz pozostało Ci tylko na czuja (i bez nerwów ;)) spróbować ją tam wsadzić (ciemno tam więc siakaś latarka się przyda).
Może to Ci się przyda --> http://techdocs.shimano.com/techdocs/blevel.jsp;jsessionid=p33mKwHGnkJdtThnppt4P2t7rN42W3V9PFvL78WTSTXDHvB5Mzvl!1321074227?ASSORTMENTast_id=1408474395181679&FOLDERfolder_id=2534374302051120&bmUID=1248888740664
do góry