Widok

łuszczyca - dobry specjalista poszukiwany

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, czy mozecie kogoś polecić?

Anulka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na to nie ma lekarstwa chyba...
W orłowie jest klinika która sie tym zajmuje....jedym pomogło..inni uważają ze to strata kasy..

image
image
no niestety nie ma lekarstwa.............ale byc może sa dobre leki, które na dłuzej zaleczają....
mój mąż ma łuszczycę stawową....moze jest ktoś na forum kto miał z tym do czynienia i mógłby polecic lekarza....
o klinice tej słyszałam.....moze spróbujemy?

Anulka
A stosuje jakies leki?

image
image
tak, methatreax , kwas foliowy, methypred itp

Anulka
Napisz cokolwiek do mnie na maila...albo na GG sie odezwij..to sobie swobodniej pogadamy..

image
image
ok, juz wysłałam emailika;-)
pozdrowionka

Anulka
łuszczyca to straszna franca. Ja z mium mężem walczymy z nią od kilku lat, i w końcu - widzać efekty. Zaczęliśmy używać CITROSEPT, no i wreszcie...
czy to na receptę?

Anulka
Citrosept o ile się nie mylę jest bardzo drogi - chyba 80 zł za opakowanie. Mój bart używa Dermowate i jest całkiem dobre. Słyszałam też, że pomaga solarium - wysusza łuszczycę.

image
image
to w tabletkach czy jakieś maści?

Anulka
Anulka, łuszczyca a łuszczycowe zap. stawów to co innego. Powinnas poszukac jakiegos reumatologa. A teraz nikt sie nie opiekuje Twoim mężem? Nie jest w żadnej poradni?

image
najlepiej zapisac sie na zabigi z wykorzystaniem promieni UV. Sa to te same promienie co na slolarium, ale w gabinetach fizykoterapii sa promienie o wiekszym dzialaniu. Zadko gdzie teraz sa te zabiegi wykonywane, ale zadzwon do Orłowa do kliniki rehabilitacjii, moze tam jeszcze robia.

image

image

Lampy PUVA są w Akademii Medycznej. Moja ciotka była na nie kierowana przez prof. Placka (super specjalista, zwłaszcza od cięższych schorzeń). Nie mam pojęcia, gdzie teraz prof. Placek przyjmuje. Byłam u niego jeszcze na ul.Skarpowej w Sopocie, ale to było chyba z 15 lat temu...
lampy PUVA to wlasnie promienie z zakresu UV:)

image

image

Nie do wiary... :)
mąż chodzi do poradni w sopocie.........

Anulka
Mój biedak leżł nawet dwa tygodnie na dermatologii - smarowali, kombinowali - i ...guzik. Niestety, łuszczyca to często reakcja na stres !!! W dzisiejszych czasach stres to normalka. Jednak można z nią wygrać, ale wymaga to niesamowitej konsekwencji, zero uzywek, no i oczywiście - zero stresu :P. a jeśli chodzi o Citrosept - faktycznie, kosztuje w aptece około 80 zł, ale ja rozrabiam go z oliwą albo zwykłym olejem - nalewam do kubeczka (takiego plastikowego, jak na badania) około 1 cm oleju i wkrapiam około 30 kropel preparatu. Taki wariant wystarcza na leczenie przez około 3 - 4 miesiące (przy codziennym stosowaniu). Dodatkowo zauważyłam, że dobre są wizyty na basenie - chlor elegancko wysusza, dodotkowo - słoneczko - wsoaniała sprawa !!! jesień, niestety nie sprzyja leczeniu łuszczycy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bylam kiedys o Dr. Placka jak walczylam z tradzikiem, gdyz uznawany byl/jest za jednego z lepszych dermatologow w Trojmiescie. Dostalam mase lekarstw, glownie antybiotyki (ktore od razu wykupilam po drodze) i gdybym nie zlapala grypy i nie poszla przez przypadek do lekarza pierwszego kontaktu zaraz na poczatku kuracji , to dzisiaj chyba bym miala niezle problemy z watroba. Jak lekarz pierwszego kontaktu zobaczyl ile lekow wypisal mi Dr. Placek to sie za glowe zlapal.
Wiec osobiscie nie polecam kogos kto bardzo krotkowzrocznie patrzy na swoja dzialke.
potem sie dowiedzialam od osoby chorej na luszczyce (bliska kolezanka), ze jej zniszczyl calkowicie watrobe, zalecajac wlasnie slynna kuracje lampami PUVA. Przy naswietlamiu trzeba brac specjalne tabletki, ktore niestety nie sa obojetne dla watroby......
Leczył kilka osób z mojej rodziny... Nikt nie narzeka. To, że leki obciążają wątrobę, wiadomo nie od dziś...
no własnie tego się boję....co zostanie z wątroby jak wciąz przepisują tyle ciężkich leków?

Anulka
Dermowate 2 - to maść

image
image
jasne, ze wiadomo, ze zadne leki nie sa obojetne dla watroby, ale mysle, ze trzeba miec jakis umiar w ich wypisywaniu. ja naprawde dostalam konska dawke, gdzie po miesiacu moja watroba by wysiadla (przynajmniej takiego zdania byl lekarz pierwszego kontaktu).
mój ojciec i kuzyn chodzili do dr Placka i pomógł im. Co prawda nie była to łuszczyca. Inna sprawa , że kuracja była dość droga. Jeden z leków mojego ojca kosztował 180 PLN, na szczęście wystarczyło jeno opakowanie.
http://www.dermart.pl/
to link do gabinetu w Gdyni
do góry