Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiem co powoduje methylparaben i propylparaben, ale sls to są substancje, które powodują pienienie się, a przy okazji są baaaardzo mocno wysuszające, podrażaniają i mogą uczulać (mnie np. bardzo szybko uczulają), dlatego powinniśmy się ich w ogóle wystrzegać, a jak się ma różowaty to tym bardziej. Ja używam cały czas produktów acnerose, bo one na pewno slsów nie mają, mają dużo naturalnych składników i ogólnie przyjemne składy. Mnie nic nie podrażniło, nie uczuliło, a np krem bardzo ładnie nawilża cerę. Cetaphilu nie polecam, bo tak na prawdę mnie przesuszył i tylko pogorszył sprawę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też mam trądzik różowaty. Przeszukałam chyba cały internet żeby znaleźć jakieś normalne porady. Na tym blogu: https://zyciebeztradziku.pl/tradzik-rozowaty-przyczyny-objawy-leczenie/ masz pielęgnacje, diete, zabiegi itp. Bardzo pomocne porady. Masz tam leki na trądzik. Ja biorę Derminax. Mogę Ci polecić. Ale doczytaj skład czy będą dla ciebie odpowiednie.

ja sama od kilku miesiecy z nim walcze, a myslalam, ze jak 35 na karku to takie rzeczy juz mnie nie dotycza... masakra... a sprawdzałam te kosmetyki z AVA, olejek konkretnie i ten sklad to jakis zart... PEG na rozowaty chyba nie pomoze, tylko jeszcze bardziej zaszkodzi.....

natalia
2019-06-18 13:09:25
ja sama od kilku miesiecy z nim walcze, a myslalam, ze jak 35 na karku to takie rzeczy juz mnie nie dotycza... masakra... a sprawdzałam te kosmetyki z AVA, olejek konkretnie i ten sklad to jakis zart... PEG na rozowaty chyba nie pomoze, tylko jeszcze bardziej zaszkodzi.....
miałam ten olejek i serio to jest jakiś mało śmieszny żart :D taką ściemę puścili, że koniec świata, a ja jak młody pelikan to łyknełam... ;/// wróciłam do sevolium i niechaj służy mi dalej jak służył, bo działał elegancko.. (w odróżnieniu do tego co wyżej... xD tragedia!).

fakt, jak się ma różowaty to na składy się uważa 2x bardziej... też to przerabiałam i przerabiam nadal, bo niestety, ja nic do mojej cery jeszcze nie znalazłam.

ja na rozowaty uzywam acnerose, oni maja rozne kosmetyki tam, to moze zerknij sobie?? ja mam caly zestaw od nich i widac roznice

Witam. Mam 45 lat i trądzik różowaty, lekarz powiedział mi, że to zmiany hormonalne. Do tej pory leczyłam się Rozex a jak miałam krosty to smarowałam Normaclin. Ciężko było bo te preparaty na mnie tak średnio działały. Lekarz polecił mi preparat soolantra 10mg i od tamtej pory skóra jest piękna. Preparat ten jest w bardzo małym opakowaniu, ale jest bardzo wydajny. Mnie starczał na cały miesiąc a koszt to około 50 zł. Trochę drogo no ale efekty są super. W tym roku były bardzo upały a ja miałam fajną skórę bez wyprysków. Oczywiście chronie skórę podczas upałów kremami z filtrami. Spróbójcie proszę tego preparatu mnie bardzo pomógł

Jeżeli chodzi o walkę z trądzikiem to warto się zainteresować zabiegami jakie oferują różne centra medycyny estetycznej. Laserowe leczenie trądziku jet bardzo skutecznym i bezpiecznym sopsobem na rozwiązanie problemu z trądzikiem. Oczywiście w każdym przypadku warto skonsultować się najpierw z dermatologiem i upewnić się, że nie ma się żadnych przciwwskazań przed takim zabieigm.

A po jakim czasie widać mniej więcej zmiany? Syn ma problemy z trądzikiem różowatym i nic na niego nie działa na tyle by usunąć go i żeby mu to przybladło w okolicach nosa.

Witam :) a ja testem po 60 -tce i też mam do schorzenie... rozwijało się długo i leczyłam u p. dermatolog bezskutecznie przez kilka lat. Wreszcie znalazłam innego dermatologa, który mnie wysłuchał ( bo tu ważne są też inne choroby układowe) i wdrożył leczenie. Od razu zaznaczył, że trwać będzie ono 1 rok, a przyjmuję: tetrasyl, Helicid i maść na noc Solantra, a do tego rano krem Avene na utrwalone zaczerwienienia ( i oczywiście nie myć twarzy mydłem, a latem koniecznie krem z filtrem 50 ). Już po miesiącu widać było efekty; teraz mija 8 m-cy leczenia i widać efekty :) UWAGA! Ważna jest dieta! wystrzegać się produktów kwaśnych, alkoholu, gorących i rozgrzewających.... a sok z buraków ( może być z dodatkami) jest super ! Wszystkim, którzy mają ten problem mówie: szukajcie dobrego dermatologa! leczenie nie jest tanie ale za to skuteczne!

Urszula
2019-11-06 09:07:23
A po jakim czasie widać mniej więcej zmiany? Syn ma problemy z trądzikiem różowatym i nic na niego nie działa na tyle by usunąć go i żeby mu to przybladło w okolicach nosa.
różnie u różnych ludzi. mi przy acnerose wyszło jakoś ok 2 tygodni.. tak czy inaczej trzeba dbać o dietę i pielęgnację skóry. tego się nie przeskoczy. akurat te kosmetyki nawilżają i leczą a nie zapychają jak to czesto mają takiego typu leki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Znowu sponsorzy troluulją o acnerose jak na każdym forum, wciskają to w mediach i interes się kręci️
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Meggi
2017-01-27 11:06:49
hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
A próbowałaś może jakiś domowych sposobów? Widziałam że niektórzy polecają zastosować dietę. Zero papierosów, alkoholu, kawy, czekolady, gorących kąpieli itp. Poza tym jeszcze czytałam o robieniu dobie naparów z nagietka :)

Zacznij stosować dietę. Jest ona bardzo ważna przy trądziku. Pij dużo wody. Mogę polecić Ci ziołowe tabletki: https://zyciebeztradziku.pl/nonacne-tabletki-na-tradzik/ Jeżeli chodzi o krem to z nagietkiem lub mleczem. Można także używać oleju kokosowego zamiast kremu, który działą bakteriobójczo.

Dieta dieta i jelita. Tam jest poczatek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co tam jest takiego w środku że ma działać na trądzik różowaty?

Justyna
2019-12-13 13:04:13
A co tam jest takiego w środku że ma działać na trądzik różowaty?
olej z orzechów laskowych, ekstrakt z glistnika jaskółcze ziele, bisabolol, wyciąg ze skórki słodkiej pomarańczy, ekstrakt z lukrecji gładkiej, ekstrakt z korzenia ruszczyka kolczastego, wyciąg z kory kasztanowca, wyciąg z zielonej herbaty, kopaiwa olejek eteryczny, kwas azelainowy.. sporo tego jest, serio.

Gdy byłam nastolatką miałam okropny problem z trądzikiem rózowatym... pojawiły się przebarwienia- takie brzydkie krostki, które na początku przez wiele lat udawało mi się zwalczać za pomocą kremów czy też podkładów i jakoś to było. Potem moja skóra już nie tolerowała żadnego kremu... wyskawiwały kolejne krosty a przebrwienia nie znikały... po długich i intensywnych poszukiwaniach pomocy znalazłam klinike Dethloff w Warszawie, ona ma specjalny zabieg który pomaga takim jak my.

Mam acnerose i nie zadziałał wręcz przeciwnie ...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety trądzik jest chyba nierozerwalną częścią młodości. Mój problem też trwał dość długo, ale po konsultacjach w Instytucie Bielenda moja twarz naprawdę się poprawiła. Zależy, kto jaki ma trądzik. Jednemu pomoże zażywanie leków a komuś innemu zwykła dieta. To już powinien ocenić lekarz specjalista.

Inne tematy z forum Zdrowie

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

aparat ortodontyczny - gdzie założyć? (12 odpowiedzi)

polecacie jakąś klinikę gdzie można założyć aparat? Chętniej w Gdańsku. Myślę o Klinice zdrowego...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

do góry