Widok

Trądzik różowaty - jak sobie z nim radzić?

hej, od ponad 4 lat borykam się z problemem skóry- trądzik różowaty są etapy że jest zaleczony i potem znowu mam go w nasilonej formie. Czy może któraś z was ma sprawdzone kosmetyki , zabiegi kosmetyczne które może by sprawiły by on nie wracał by cera była na etapie uśpienia tej choroby skóry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Asziza - A teraz stosujesz coś profilaktycznie? Czy już przestałaś używać jakichkolwiek kosmetyków na trądzik różowaty?

Kosmetyki mają duże znacznie, aczkolwiek polecam tutaj nie patrzec sie jedynie na firmę ale na to jaki maja skład. Warto jest nauczyc się czytać składy kosmetyków. Nie jest to takie trudne wbrew pozorom i dzieki temu będziemy w stanie odrzucić kosmetyki, które maja kiepskie składy. Na dzień również koniecznie używajcie kremu z filtrem ponieważ filtry mają bardzo duze znaczenie w pielęgnacji takiej skóry ( słońce źle na nia wpływa)

Na tej stronie jest również artykuł jakie znaczenie w leczeniu trądziku różowatego ma dieta:
https://www.pollenaewa.com.pl/blog/pielegnacja/odpowiednia-dieta-w-walce-z-tradzikiem-rozowatym/
Odpowiednia dieta bardzo dobrze poprawia stan skóry.

Pielęgnacja skóry trądzikowej ma ogromne znaczenie zarówno w leczeniu, jak i zapobieganiu powstawaniu kolejnych zmian. Niektóre kosmetyki, jak kremy nawilżające czy kosmetyki do makijażu, mogą sprzyjać pojawianiu się trądziku lub go utrzymywać. Warto zadbać o odpowiedni krem do cery trądzikowej, ja od siebie polecam krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum Calluna Medica.

No więc jeśli o skład chodzi to całkiem naturalny, bez parabenów, slsów itp., działanie i efekty? hmmm no oczywiście trzeba poczekać, u mnie po miesiącu naczynka zaczęły znikać i powoli krosty też. Dodam, że ja stosowałam cały zestaw, żeby szybciej się pozbyć choroby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no właśnie mi to bardzo podpada, ciągle tylko acnerose acnerose - może niech ktoś się wypowie nieco szerzej? Skład? Działanie? Ile się czeka na efekty?

Najlepiej pójść do dermatologa, mi po konsultacji i obejrzeniu stanu mojej cery przepisał odpowiednie kosmetyki, które sprawdzają się u mnie bardzo dobrze. Co prawda dość sporo kosztują, ale zamawiam je przez internet,w aptece Melissa, bo tam ich cena jest zdecydowanie niższa. :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na mnie cetaphil nie zadziałał :( tzn zadziałał tak jak powinna działać emulsja do mycia na skórę bez problemów, ale na pewno nie na trądzik różowaty... teraz myślę nad tym acnerose, strasznie dużo dobrych opinii zbierają te dermokosmetyki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprobuj, sprobuj :D Mi na leczenie tradziku rozowatego pomoglo swietnie no i przede wszystkim fajnie czuc te naturalnosc kremu, nawet jak wezmiesz go na palce to sie ekstra wchlania.

o, po raz kolejny spotykam się z tym acnerose na forum, że chyba sama spróbuję :) co mi szkodzi.

Tutaj dieta jest ważna i niestety trzeba jej się trzymać jak się chce wyleczyć. Długo szukałam coś skutecznego, stosowałam mase kosmetyków, teraz już tylko Acnerose od miesiąca i jest o wiele lepiej, wiec przy nim zostane

Coraz więcej się słyszy że ktoś walczy z trądzikiem, myślałam kiedyś że to mnie nie będzie dotyczyło, ale mając 30 lat walczę sama z trądzikiem, wiele kremów już wypróbowałam i nic. Ostatnio kupiłam sobie krem przeciwtrądzikowy i regulujący sebum Calluna Medica, w tej chwili ciężko się wypowiedzieć o nim bo dopiero używam go 3 dni ale zobaczymy co dalej będzie.

Przede wszystkim musisz zmienic diete - mniej tłustych potraw, wiecej warzyw i owocow bogatych w witaminy. Zero sodkich napojow, wiecej wody i ziolowych herbat. Ja tak zrobilam i uzupelnialam to wszystko przy pomocy kremu acnerose i tradzik rozowaty zniknal mi calkiem w ciagu kilku miesiecy. Generanie warto wybrac taki krem ktory jest z naturalnych skladnikow, bo licho wie co ci zrobia jaies parabeny.

Dziękuję Ci za Twoją opinię, bo dużo się zastanawiałam nad tym, czy kupić ten zestaw czy nie (bo przyznam się szczerze, że dla mnie ten zestaw jest zwyczajnie drogi), ale ostatecznie kupiłam i stosuję od dwóch tygodni i nie żałuję!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tu już ktoś się wypowiadał na temat tego kremu. Fajny i lekki kosmetyk no i koi skórę co akurat w przypadku różowatego jest ważne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cześć Piotr :) Muszę Ci powiedzieć, że ja też kupiłam cały zestaw, zachęcona opiniami na forach. Jestem akurat po 3 tygodniach stosowania i jestem zachwycona !!! Próbowałam już wszystkiego, zmieniałam dietę, stosowałam inne kosmetyki, ale tylko dzięki Acnerose widzę zauważalne efekty. Dodatkowo zestaw jest bardzo wydajny, troszkę drogi, ale czego się nie robi, żeby pozbyć się tego świństwa z twarzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ja mylam buzie żelem z nanosrebrem i glinka z firmy kropla zdrowia- apteka gemini, , jak wyzej ktos pisal. a na dzień kremowałam soolantra 10mg a na noc Vitella Ictamo, krem z ichtiolem, od dermatologa, habilitowanego, mloda pani, ktora prowadzi badania kliniczne. i nie naciaga, na wizyty, wzielam 2 serie tj chyba z 4 m-ce cala kuracja, i pomoglo. wiec polecam, o te kremy sie dopytywac, a i w aptece ta soolantre komentowaly dziewczymy ze bardzo czesto go ostatnio sprzedaja, ze jest to nowy produkt ale widac skuteczny. i rzadko uczulajacy. Powodzenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

oczywiscie rewelacyjny zel, bardzo wspomogl mnie gdy leczylam kremem na recepte, jak znajde nazwy 2 kremow to napisze na swiezzo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracuje w korpo, więc twarz to moja wizytówka. Od roku mam trądzik różowaty, byłem u dermatologa ale maści które mi przepisał dały słabe efekty. Żona usłyszała o acnerose i zamówiliśmy cały zestaw maść na rano, na dzień krem tonik i pasta na noc. Jestem bardzo zadowolony bo czerwone plamy i grudki zaczynają znikać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mi znacznie pomogło nonacne i korzystam już z drugiego opakowania, narazie nie wyeliminowało całkowicie wszystkiego jakbym chciał, jednak w dużym stopniu zniknęło wiele zapalnych zmian skórnych i cera znacznie się poprawiła co bardzo mnie zadowala. Szkoda że od razu w aptekach tego nie ma, tylko trzeba zamawiać ze strony producenta nonacne.pl.

Natomiast ostatnio skorzystałem z promocji przez stronę http://feny.pl i z tej właśnie strony przekierowuje na stronę producenta na której byłem wcześniej, ale już z niższą kwotą o 20%. Około 21 zł oszczędności zawsze się przyda :)

A sprawdzaliście, czy taki trądzik, to nie objaw nużeńca? Ja wiem, że nie każdy by o tym pomyślał i czasami wydaje się to niemożliwe, ale są naprawdę różne opcje, które powinniśmy sprawdzić. Jeśli kiedykolwiek zainteresuje Was temat tego pasożyta, to strona Centrum Walki z Nużeńcem da Wam wiele odpowiedzi.

Inne tematy z forum Zdrowie

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

lek bez recepty na infekcje pochwy (107 odpowiedzi)

doradźcie jaki lek można kupić bez recepty na infekcje pochwy, wizytę mam dopiero za tydzień, a...

Środki na erekcję dla osoby po 60 (7 odpowiedzi)

Jestem po 60tce... ale nada z żoną prowadzimy jak mi się wydaje bujne pożycie. Od pewnego czasu...

do góry