Widok
ja mam od kilku tygodni i jestem bardzo zadowolona. Kawy piję ok 2 dziennie i na co dzień piję rozpuszczalne, które zalewam wodą z mojego dolce:) a saszetki używam okazjonalne jak mam gości lub ochotę na kawkę z pianką:)
Dolce nie tylko robi kawę, ale też podgrzewa wodę w pół minuty tak, że można zrobić herbatkę, poza tym ma możliwość wlewania ciepłej i zimnej wody co mi ułatwia życie przy dziecku w domy.
Mleko w proszku jest mniej kaloryczne. Jak dla mnie same plusy
Dolce nie tylko robi kawę, ale też podgrzewa wodę w pół minuty tak, że można zrobić herbatkę, poza tym ma możliwość wlewania ciepłej i zimnej wody co mi ułatwia życie przy dziecku w domy.
Mleko w proszku jest mniej kaloryczne. Jak dla mnie same plusy
to prawda, ze ta kawa jest tylko dla tych, ktorzy pija okazjonalnie. moj maz pija 3-4 kawy dziennie i on uwaza, ze sa beznadziejne...ja pijam 1 dziennie, ale niestety musze sie z jego opinia zgodzic. choc to wiadomo rzecz gustu.
co do kapsulek to jakos powatpiewam, ze zaczna taniec... w koncu marka Nestle pewnie sie ceni.. a jak sie pojawia podrobki to juz kawa nie bedzie dobrej jakosci. Choc podobno w niemczech sa jakies tansze odpowiedniki.
Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
co do kapsulek to jakos powatpiewam, ze zaczna taniec... w koncu marka Nestle pewnie sie ceni.. a jak sie pojawia podrobki to juz kawa nie bedzie dobrej jakosci. Choc podobno w niemczech sa jakies tansze odpowiedniki.
nie no cisnieniowy skoro ma 14 barów ciśnienia - inne sa wg mnie przelewowe........... zreszta tu masz specyfikację techniczną
https://www.dolce-gusto.pl/PL/machine/specifications/Pages/default.aspx
.......gdzie jest napisane że ciśnieniowe zaczynają sie od 15 barów ?? Oczywiście im mniejsze tym gorzej ale ciśnienie jest cisnienie ,14 barów to jest dobry express już .....
https://www.dolce-gusto.pl/PL/machine/specifications/Pages/default.aspx
.......gdzie jest napisane że ciśnieniowe zaczynają sie od 15 barów ?? Oczywiście im mniejsze tym gorzej ale ciśnienie jest cisnienie ,14 barów to jest dobry express już .....
lepiej w tej cenie kupic ekspres cisnieniowy (15 barowy) kawa bez porownania lepsza. jak mozna zrobic capuccino czy late z mleka w proszku, a z takowego robi sie w dolce gusto. pozatym ekspres nie ma odpowiedniego cisnienia. jak ktos lubi pozadna kawe a nie jakies badziewie to niech go nie kupuje.
ja mam ekspres saeco incanto. co prawda jest z mlynkiem i ciut drozszy ale 10000 razy lepszy
ja mam ekspres saeco incanto. co prawda jest z mlynkiem i ciut drozszy ale 10000 razy lepszy
my go mamy od miesiaca. Ogolnie jakbym mogla jeszcze raz wybierac to bym go nie kupila. Niby fajny design i wszystko, ale jednak ekspress, do ktorego mozna wsypywac tez "normalna" kawe, a nie tylko w kapsulkach jest lepszy. Poza tym nie czuc specjalnie zadnej roznicy miedzy Latte machiato a np. capuccino( to oczywiscie moja subiektywna opinia).Kawy sa slabe ( no poza expresso itp).
No i poki co nie ma tanszych zamiennikow ( choc pewnie jak sie pojawia to i kawa w nich bedzie adekwatnie gorsza). Ja kupuje swoje za 3funty, a Polsce jeden rodzaj jest po 20zl ( w tym 8 kaw), wiec ceny sa porownywalne.
No i poki co nie ma tanszych zamiennikow ( choc pewnie jak sie pojawia to i kawa w nich bedzie adekwatnie gorsza). Ja kupuje swoje za 3funty, a Polsce jeden rodzaj jest po 20zl ( w tym 8 kaw), wiec ceny sa porownywalne.
A ja polecam zwrócić uwagę na nowe modele Dolce Gusto serii 2100 http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=dolce+gusto+210*
Troszkę fajniejszy design, a cena niedużo wyższa. Ja narazie nie wypowiem się co do jakości kawy bo dopiero w przyszłym tygodniu ekspres do mnie przyjedzie. Kapsułki także w fajnej cenie na allegro.
Troszkę fajniejszy design, a cena niedużo wyższa. Ja narazie nie wypowiem się co do jakości kawy bo dopiero w przyszłym tygodniu ekspres do mnie przyjedzie. Kapsułki także w fajnej cenie na allegro.