Widok

mamy KONTROL z Poznania...- prezes Sądu Okręgowego w Gdańsku

Jeśli prezes Sądu Okręgowego nie potrafi mówić poprawną polszczyzną, to ...k***wa mać, ja pie***lę, Dżizas...chyba czas wyemigrować :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wielu posłów też nie potrafi i jakoś dotychczas nie było to dla Ciebie powodem do emigracji.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Akurat od sędziów sądu okręgowego lub apelacyjnego wymagam o wiele więcej niż od chama-posła.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
prezes sądu - osoba wykształcona i oczytana,

poseł - to może być nawet rolnik lub piłkarz po podstawówce,

widzisz różnicę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hal zgadzam się z Tobą (tym jednym razem o dziwo)

aczkolwiek, nie skreślajmy człowieka,
w necie pewnie będzie można znaleźć jakieś orzeczenia tego sędziego - można sprawdzić, czy chociaż potrafi pisać po polsku

ale fakt faktem, ta rozmowa telefoniczna mimo mistyfikacji, miala charakter urzedowy - rozmawiał sędzie z urzędnikiem, obaj powinni reprezentować wysoki poziom, bez spoufalania się, no i obaj powinni z tego sporzadzic notatki urzedowe...

to ostatnie szczegolnie istotne dla oceny sedziego i odpowiedzi na pytania, czy "skład jest zaufany" - odp. "proszę się nie martwić"

sędzia powinien uznac to pytanie za podejrzane i niestosowne i albo zrugać za nie urzędnika albo sporządzić po fakcie notatkę, że coś takiego miało miejsce

drugie co można zarzucić sędziemu, to kwestie duskutowania o terminie

jedynym dobrem branym pod uwage przy wyznaczaniu takiego terminu (rozpatrzenia odwolania od decyzji o tymczasowyum aresztowaniu) powinno byc dobro Plichty - czyli czlowieka uwiezionego, ergo termin powinien byc jak najszybszy (w tym kontekscie sedzia sie wybroni z tego 12, ktory wskazal jako pierwszy mozliwy termin - gorzej, ze proponowal tez 15 albo 17 - wedle zyczenia urzednika, tym samym istnialo ryzyko, że Plichta kolejne 3 albo 5 dni moglby nieslusznie przesiedziec w ciupie...)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
btw dla Plichty i jego mecenasa

ta rozmowa, to dar z niebios

ciekawe jak to rozegrają...

Plichta więźniem politycznym?

może Amnesty International się zainteresuje...

proponuję spontaniczną akcje pisania listów o uwolnienie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Czy Donald Tusk to faszysta? (71 odpowiedzi)

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się...

do góry