Widok
Czytałyście o końcu remontu na porodówce w Gdyni? https://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/56876-wiekszy-komfort-dla-przyszlych-mam-szpital-w-gdyni-redlowie-z-nowym-oddzialem
Ciekawa jestem czy faktycznie bedzie wreszcie dostepne ZZO. W każdym artykule pisze, że już jest dostępne, ciekawe ile w tym prawdy...
Wiecie może coś na ten temat?
Ciekawa jestem czy faktycznie bedzie wreszcie dostepne ZZO. W każdym artykule pisze, że już jest dostępne, ciekawe ile w tym prawdy...
Wiecie może coś na ten temat?
kate
Madlenn69 29. 06
Lu
asienka16 28.07 Zakoniczyn
anixx 04.08 Kowale
ygrex 14.08 Chylonia
Mara_Jade 5-7.07
Basia 7-9.07 Piecki Migowo
kas 11.08
Asia 5.07
Larisa35
pszczoola 29.08 Chełm
Karola 13/17.07
kitti25 24.07
drosera 25.08
Aska84 29.08
Nataliapriwer 8.07 Wrzeszcz
Kasia 13.07 Orunia Gorna
domikaj 17.08
Magda 8.08
Ana
Kasq90
mama
kala
pyszotka 23.08 Orunia Górna
Ewelina88 26.08 Banino
Madlenn69 29. 06
Lu
asienka16 28.07 Zakoniczyn
anixx 04.08 Kowale
ygrex 14.08 Chylonia
Mara_Jade 5-7.07
Basia 7-9.07 Piecki Migowo
kas 11.08
Asia 5.07
Larisa35
pszczoola 29.08 Chełm
Karola 13/17.07
kitti25 24.07
drosera 25.08
Aska84 29.08
Nataliapriwer 8.07 Wrzeszcz
Kasia 13.07 Orunia Gorna
domikaj 17.08
Magda 8.08
Ana
Kasq90
mama
kala
pyszotka 23.08 Orunia Górna
Ewelina88 26.08 Banino
Hej dziewczyny, gdzie planujecie rodzić? Czy jest jeszcze w Trójmieście jakakolwiek możliwość porodu w prywatnej klinice? Czy jedyna możliwość żeby mieć zagwarantowane znieczulenie, to załatwienie sobie cesarki? :/ (oczywiście chodzi o sytuację, gdy nie ma medycznych przeciwwskazań do podania znieczulenia)
Coś mi śmignęło na forum, że prywatnych klinik porodowych już chyba nie ma... kiedyś był Swissmed. A chcesz rodzić prywatnie tylko ze względu na ZZO? Na Klinicznej dają już od dawna i na Zaspie podobno też.
Ja planuję rodzić na Zaspie, chociaż biorę pod uwagę także Kliniczną.
Nie zdecydowałabym się na prywatną klinikę, nawet gdybym miała więcej kasy. Priorytetem jest dla mnie profesjonalna opieka medyczna, przede wszystkim dla dziecka po porodzie. Żaden z tych szpitali prywatnych w trójmieście nie miał takiego zaplecza do ratowania noworodków jak np. Zaspa, więc pewnie jak się coś zadzieje to i tak na cito wiozą dziecko do państwowego szpitala... więc swój komfort, piękny pokój i uśmiechniętą położną do masowania pleców poświęcam bez żalu ;) Te kilka dni nawet na zapyziałym starym łóżku da się przeżyć ;)
Ja planuję rodzić na Zaspie, chociaż biorę pod uwagę także Kliniczną.
Nie zdecydowałabym się na prywatną klinikę, nawet gdybym miała więcej kasy. Priorytetem jest dla mnie profesjonalna opieka medyczna, przede wszystkim dla dziecka po porodzie. Żaden z tych szpitali prywatnych w trójmieście nie miał takiego zaplecza do ratowania noworodków jak np. Zaspa, więc pewnie jak się coś zadzieje to i tak na cito wiozą dziecko do państwowego szpitala... więc swój komfort, piękny pokój i uśmiechniętą położną do masowania pleców poświęcam bez żalu ;) Te kilka dni nawet na zapyziałym starym łóżku da się przeżyć ;)
Na Klinicznej jest ponoć 1 anestezjolog i jest bardzo prawdopodobne, że będzie akurat zajęty. Na Zaspie nie ma ZZO. Nigdy nie było. Niby wprowadzają, ale jeszcze nie słyszałam żeby ktokolwiek tam je dostał.
To mój drugi poród. Prawdopodobieństwo, że coś będzie nie tak z dzieckiem jest niewielkie. Prawdopodobieństwo, że ja doświadczę największego bólu w życiu oceniam na około 99% . Dlatego bardzo nie chciałabym trafić gdzieś, gdzie karzą mi rodzić na żywca. W dzisiejszych czasach, to po prostu sadyzm.
Może jakieś kliniki w pobliżu Trójmiasta?
To mój drugi poród. Prawdopodobieństwo, że coś będzie nie tak z dzieckiem jest niewielkie. Prawdopodobieństwo, że ja doświadczę największego bólu w życiu oceniam na około 99% . Dlatego bardzo nie chciałabym trafić gdzieś, gdzie karzą mi rodzić na żywca. W dzisiejszych czasach, to po prostu sadyzm.
Może jakieś kliniki w pobliżu Trójmiasta?
I co do Zaspy to chyba jednak jest. Jak znajdę chwilę to poszukam wątku w którym o tym było. Poza tym pytałam moją lekarkę i też potwierdziła.
Agnieszka nie chcę Cię zniechęcać bo to Twoja decyzja ale chyba troszkę przeceniasz możliwości prywatnych szpitali jeśli chodzi o znieczulenie. Różnica jest taka, że tam rzeczywiście lekarz tylko czeka, żeby podać znieczulenie a być może w państwowym trzeba poczekać bo jest więcej rodzących ale pamiętaj, że nie zawsze można podać znieczulenie, że trzeba czekać na odpowiednią fazę porodu. Moją koleżankę rodzącą wtedy w Swissmedzie znieczuliło tylko w połowie... dokładali kolejne dawki ale za dużo nie mogli bo inaczej by nie mogła przeć. Więc i tak bolało. Lekarze w prywatnych szpitalach to nie cudotwórcy więc pewnych rzeczy i tak nie przeskoczą.
Jeżeli oczywiście masz nieograniczone możliwości finansowe i zależy Ci także na warunkach i komforcie, którego nie zaznasz w zwykłym szpitalu to jest to opcja jak najbardziej dla Ciebie ale jeśli jedynym powodem jest ZZO to naprawdę nie warto, bo możesz być zwyczajnie zawiedziona.
Agnieszka nie chcę Cię zniechęcać bo to Twoja decyzja ale chyba troszkę przeceniasz możliwości prywatnych szpitali jeśli chodzi o znieczulenie. Różnica jest taka, że tam rzeczywiście lekarz tylko czeka, żeby podać znieczulenie a być może w państwowym trzeba poczekać bo jest więcej rodzących ale pamiętaj, że nie zawsze można podać znieczulenie, że trzeba czekać na odpowiednią fazę porodu. Moją koleżankę rodzącą wtedy w Swissmedzie znieczuliło tylko w połowie... dokładali kolejne dawki ale za dużo nie mogli bo inaczej by nie mogła przeć. Więc i tak bolało. Lekarze w prywatnych szpitalach to nie cudotwórcy więc pewnych rzeczy i tak nie przeskoczą.
Jeżeli oczywiście masz nieograniczone możliwości finansowe i zależy Ci także na warunkach i komforcie, którego nie zaznasz w zwykłym szpitalu to jest to opcja jak najbardziej dla Ciebie ale jeśli jedynym powodem jest ZZO to naprawdę nie warto, bo możesz być zwyczajnie zawiedziona.
W tym wątku jest info, że na Zaspie podano ZZO.
http://forum.trojmiasto.pl/Szpital-Zaspa-ZZO-t715154,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/Szpital-Zaspa-ZZO-t715154,1,160.html