Widok
Nie wiem :( wczoraj ta informacja tak mnie zbiła z pantałyku, że nie wiedziałam o co dokładnie zapytać, dopiero teraz jak wy zadajecie mi pytania to się sama zastanawiam... Ja tak reaguje w stresowych sytuacjach, że odbiera mi możliwość logicznego myślenia :/ Mogę napisać te przepływy, które mi wyszły, może któraś z was ma większą wiedzę, bo ja próbowałam coś odszukać w necie odnośnie norm i czy moje bardzo od nich odstają, ale jakoś mi się nie udało.
Anixx idź koniecznie do specjalisty, który ma dobry sprzęt z dopplerem. Dziwne, że twój lekarz Cię nigdzie nie skierował, ja miałam jeden zły przepływ na prenatalnym i moja pani dr od razu powiedziała, że dziecko jest małe i może być to błąd pomiarowy, ale jeśli parametry nadal będą złe na połówkowym to da mi skierowanie do specjalisty na usg dopplerowskie.
Przepływy są złe u dziecka czy u Ciebie?
Przepływy są złe u dziecka czy u Ciebie?
Dziewczyny wczoraj nie miałam sił, ani głowy do pisania, z szyjką ok, ale mam kolejne zmartwienie :/ wyszły złe przepływy, lekarz na straszył mnie hipitrofią, ciśnienie mam na granicy normy, mówił coś jeszcze o moczu ale byłam tak skołowana, że nie pamiętam, utkwiło mi w pamięci, że mam 3 symptomy z 4 :/ następna wizyta za 2 tygodnie. Chcę w międzyczasie iść do innego lekarza, żeby to potwierdzić. Pisałyście coś o Preisie ( nie wiem czy nie przekręcam ) proszę podajcie mi do niego namiary, chcę się umówić jak najszybciej.
My bankujemy komórki macierzyste córki i zastanawiamy się, czy dla drugiego dziecka też to wykupić. Ostatnio na warsztatach przedstawicielka PBKM powiedziała, że są choroby przy których nie można użyć swoich komórek i wtedy mogą się przydać komórki od drugiego dziecka. Bardzo ważny jest też fakt, że te komórki mogą także pomóc rodzicom. Jeszcze nie zgłębiłam tematu, czy dla drugiego dziecka warto bankować, ale jestem przekonana, że dla pierwszego dziecka tak.
Cześć u mnie wszystko ok i na szczęście nie muszę powtarzać glukozy 75g skoro mam dobry wynik przy 50g :) Morfologia też ok. Dodatkowo Pani doktor była na sympozjum i powiedziała, żeby na poważnie się zastanowić nad pobraniem komórek macierzystych bo możliwości leczenia chorób są naprawdę warte tej ceny. Wcześniej sama ją o to pytałam i też wyrażała się pozytywnie a ja bardzo ufam tej Pani doktor. Znamy się wiele lat więc jak tylko kasa pozwoli to ja się zdecyduje :)
Anixxx powodzenia dzisiaj! Trzymam kciuki za dobre wieści :)
Anixxx powodzenia dzisiaj! Trzymam kciuki za dobre wieści :)
O szyjce się dowiem jutro, wczoraj byłam u dermatologa, zostałam alergikiem na to wygląda:/ mam skórę atopową ale nic oprócz natłuszczania i wapnia brać nie mogę, muszę się też przerzucić na proszek do prania dla dzieci i kosmetyki hipoalergiczne może to mi troszkę ulży chociaż. Ale i tak się cieszę, że to tylko alergia, bo ja mam skłonność do jakiś dziwnych chorób, bałam się, że to może nawrót półpaśca, na którego tez już mi było dane chorować :)