Widok
matjaca - opinia
Nie wiem czy był już taki post, ale martwią i śmieszą mnie, warunki w jakich pracują nasi stróże prawa !!! Ludzie !!! oni pracują na starych komputerach stare monitory , czy ktoś był i widział ten sprzęt ??? pochodzi z epoki lodowcowej :) śmiech na sali więcej pieniędzy na policję a na pewno będzie bezpiecznej :)
Odnośnie badania stanu trzeźwości na życzenie obywatela to sprawdzałem różne akty prawne i w żadnym nie znalazłem zapisu który zobowiązywał by policjantów do badania stanu trzeźwości na życzenie obywatela. Natomiast to, że pan z KGP, z sobie tylko znanych powodów, w wywiadzie telewizyjnym przekazał społeczeństwu taką informację to nie jest to wykładnią prawa. Przykre ale po raz kolejny telewizyjne show wzięło górę nad zdrowym rozsądkiem.
Nie tylko policja pracuje w takich warunkach. Ogólnie pracownicy budżetówki mają takie zaplecze sprzętowe. Wszystko jak za komuny. Wiem co mówię, bo jestem takim pracownikiem. Jednakże muszę przyznać, że policja ma na prawdę ciężkie warunki pracy. W prokuraturze też nie lepiej. Jedna drukarka na 5 komputerów, pomieszczenia poplątane w kablach. Nie jest fajnie.